Neoplan

Autor maky, Studeni 28, 2007, 22:56:57

Dreamwalker

Meni vrlo draga slika jer oba dolaze iz Slavonije i jako su dobro održavani. Pohvala Slavonci  thumbs

"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Thommo



Da li netko od HR prijevoznika još ima aktivnog ovakvog Citylinera? Tnx.

lussin


Paško

Ništa specijalno, N321 Ü, zglobni prigradski Transliner. Nisi ga vidio jer u Hrvatsku nijedan nije uvezen. Bilo je zato kraćih troosovinaca N318 - sad su u Poletu, ex Autoprijevoz Sinj, Promet Makarska.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Dreamwalker

#379
U ovoj temi većinom su slike vanjštine. Pošto meni slika vanjštine ovog busa nije uspjela, evo slike unutrašnjosti jednog od buseva s kojim sam danas družio :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

sniff


sniff

Izvor : Da ne kažem odmah,link foruma ispod shefovog posta na 33.stranici slika iz Zetove prošlosti ;D
Mini Centroliner  :D

citaro

Neoplan Centroliner N4522 Gelenkbus, godina proizvodnje: 2003, 2005; imamo 47 komada.


sibencan

Neoplan N4407 Centroliner, Herbold Reisen Öhringen
1997 - 2017

Leksa

A koji je razlog obustave proizvodne starlinera?

Sule

Da ukratko i ja kazem koju rijec o Neoplanima koji su me fascinirali od malena. Kao dite normalno nisam imao pojma o nicemu :D ali zbog neceg uvik sam se divio Neoplanima. Vjerojatno zbog tog dizajna i velicine jer drugi busevi su izgledali pokraj njih maleno, a ja pogotovo dok me je tata voza u njima :D i od tada su mi ostali kao najdrazi i najlipsi busevi.
Meni osobno jedna od najljepsih generacija je N112 pogotovo njihova prednja maska.

Tu i je par slika Neoplana u kojima sam se vozao kao mali. Slike su potpisane

Lion's Driver

Nikad niko više neće napravit takva auta, zanimljiva dizajna, udobnost, te melodije za uši itd itd al me uvijek iznova fasciniraju prozori na tim Neoplanima....

smogovci.bbb2

http://www.autobusi.net/neoplan-skyliner-napunio-50-godina/

Neoplan Skyliner napunio 50 godina

U proleće 1967. godine, mladi mašinac Konrad Auverter uputio se iz Štutgarta ka Briselu kako bi javnosti dokazao da je autobus na sprat stabilno  i bezbedno vozilo i da ga je moguće voziti autoputem bez prevrtanja

Mladi mašinac je bezbedno stigao u Brisel, a njegov otac je podržao ideju i sproveo je u delo. Pedeset godina kasnije, uz oko pet hiljada prodatih primeraka, Neoplan trenutno proizvodi sedmu generaciju čuvenog dabldekera.
Idejni tvorac turističkih autobusa na sprat se nije osvrnuo samo na dela iz prošlosti, već je izuzetno ponosan svojim konceptom koji je dokazao svoju popularnost među prevoznicima. Takođe, podsetio je i da su iz njegove ideje nastala i dva veća dabldekera pod Neoplanovim znakom – četvoroosovinski Megaliner i zglobni Jumboliner.
Skyliner je video i par  zanimljivih izvedbi, a Konrad Auverter se podsetio posebnog autobusa iz 1995. godine za tim svetskog šampiona Formule 1, Kekea Rozberga. U izradi autobusa je učestvovao i sam Rozberg, koji je nekoliko puta posetio fabriku kako bi pomogao oko nekih detalja. Unutar autobusa nalazilo se šest televizora, satelitski sistem i sto za TV voditelja. Osim toga, u autobusu je Rozberg sa svojim inženjerima pripremao trke, koje je između ostalih, vozio i njegov sin, Niko.
Poslednja generacija Neoplanovog dabldekera je predstavljena 2010. godine na sajmu IAA u Hanoveru. Od tada, autobus je pretrpeo manje izmene a odneo velike nagrade. Kako MAN Truck & Bus grupa navodi u saopštenju za medije, zahvaljujući svojoj ekonomičnosti, atraktivnom dizajnu i komforu, Skyliner je daleko od penzije.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

hochdecker

Svima nam poznat Megaliner opet na prodaji u Švedskoj, iako ovdje nema vidljivog datuma objave oglasa...ovdje na jednoj slici još uvijek ima Svilna naljepnice...
https://www.mascus.ca/trucks-and-trailers/used-coach/neoplan-megaliner-n128/f4afh784.html

elez

Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...