Noćne linije 101,102,103

Autor shef, Travanj 20, 2009, 07:45:34

shef

O da, Smojver će raširenih ruku dočekati još plaćanja noćnih smjena...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

Dajte shvatite već jednom da ni Trolej ni Smojver ne odlučuju koja će linija voziti ni koliko često.  Ako je riječ o gradskoj liniji onda Grad to odlučuje, a ako je pak inicijativa kao ova posljednja onda najprije dotična JLS da zahtjev šta zapravo želi,  u Tehologiji se izračuna koliko to košta na godišnjoj bazi, i ako ta općina to odobri onda treba zatražiti županijske dozvole, a kad se dobiju (nije odmah, nego se čeka),  onda se ide u izradu voznog reda i vozačkih smjena.


mivano

http://www.fiuman.hr/pocelo-potpisivanje-peticije-za-nocnu-bus-liniju-32/

"Počelo potpisivanje peticije za noćnu bus liniju 32
Autor Fiuman.hr - 12.05.2016.   



Grupa opatijskih srednjoškolaca tijekom prošlog je mjeseca pokrenula inicijativu za ponovnim uvođenjem noćne Autotrolejove linije broj 32 koja prometuje na relaciji Rijeka – Opatija Lovran.

"Rijetki se još sjećaju vremena kada je linija 32 vozila svakih sat vremena između 23:00 h i 5:00 h – bilo je to prije više od 15 godina. Otada ne postoji mogućnost korištenja javnog prijevoza između Rijeke, Opatije i Lovrana u noćnim satima, osim taksija koji je mnogima preskup."

"Stoga smo se prijavili na natječaj s kojim nas je upoznao Savjet mladih Grada Opatije u želji da iskoristimo pruženu financijsku potporu kako bismo proveli ovu inicijativu i dobili uvid o interesu građana o ovoj temi. Dakle, financijska je potpora osigurana, ali presudan je interes i zalaganje građana, posebice srednjoškolaca i studenata kako bi ova ideja bila podržana od gradskih vlasti", navodi se u Inicijativi "Uvođenje noćne linije 32".

Proteklog vikenda su s riječi prešli na djela, odnosno započelo je prikupljanje potpisa svih oni koji se slažu s njihovim razmišljanjem. Nakon što su se potpisi podrške mogli dati prošlog tjedna u Lovranu i Matuljima, ove subote, 14. svibnja 2016. godine, peticiju će biti moguće potpisati od 9 do 15 sati ispred opatijske tržnice. Nakon toga za očekivati je i prikupljanje potpisa na riječkom području."

Matija87


mivano

http://www.fiuman.hr/uvodi-se-nocna-bus-linija-subotom-rijeka-kastav/

"Ove srijede, 21. prosinca, u Kastvu je održana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je najbitnija točka dnevnog reda bilo izglasavanje proračuna, koji je i prihvaćen.

On će tijekom iduće godine iznositi 56,2 milijuna kuna, a pojedini vijećnici desetak dana prije održavanja sjednice uputili su određene amandmane na proračun, od kojih su neki i prihvaćeni.

Posebno se pritom ističe amandman Narodne stranke Reformisti koji su tražili da se uvede noćna autobusna linija vikendom koja bi povezala Rijeku i Kastav.

U proračunu Grada Kastva na poziciji R0371 osigurana su sredstva subvencije KD ,,Autotrolej" d.o.o. od 1.910.000 kn, što je za 50.000 kn više u odnosu na planiranu subvenciju za 2017. godinu. Taj iznos pokriva uvođenje i sufinanciranje noćne linije. Grad Kastav će uvesti kao pilot projekt noćnu liniju vikendom i to subotom jednu vožnja na relaciji Rijeka – Rešetari – Kastav – Spinčići – Rijeka, počevši od veljače 2017. godine.

Trenutno nije poznato u kojem točno terminu će spomenuta noćna linija prometovati."

mivano

http://www.liburnija.net/prvi-korak-prema-aktivnijem-nocnom-zivotu-vraca-se-nocna-linija-32-vikendom-opatija-lovran/

"Prema objavi na službenom Facebook profilu inicijative, od lipnja ove godine trebala bi ponovo krenuti linija koja je nekad bila "krvotok" opatijskog noćnog života, jer je dovodila stotine mladih Riječana željnih dobrog provoda u brojnim klubovima koji su tada radili u Opatiji.

Opatija, Lovran – Inicijativa za uvođenje noćne linije 32 vikendom, koju su sredinom prošle godine pokrenuli opatijski srednjoškolci dobila je, čini se, pozitivan epilog.

Prema objavi na službenom Facebook profilu inicijative, od lipnja ove godine trebala bi ponovo krenuti linija koja je nekad bila "krvotok" opatijskog noćnog života, jer je dovodila stotine mladih Riječana željnih dobrog provoda u brojnim klubovima koji su tada radili u Opatiji.

– U utorak, 10. siječnja održan je sastanak s Gradom Opatija na kojem je utvrđeno da će od 1. lipnja 2017. godine prometovati noćna linija na relaciji Rijeka – Opatija. Još preostaje dogovor s predstavnicima vlasti u Lovranu, nakon čega bi se trebala upotpuniti ruta do Lovrana. Valja naglasiti kako je sigurno da će linija prometovati do Slatine neovisno o daljnjim raspravama za uvođenje linije do Lovrana, no uvjereni smo da će dogovori imati pozitivan ishod, stoji u objavi na stranicama inicijative, koju su već pozdravili brojni Opatijci.

Službena potvrda iz Grada tek se očekuje, no izgleda da je aktivan pritisak mladih entuzijasta, koji su prvo pokrenuli inicijativu putem društvenih mreža, a zatim i organizirali potpisivanje peticije, urodio plodom, te će noćnja "trizduja" pomoći "reanimaciji" opatijskog noćnog života koji je već godinama "na aparatima".

Davor Žic / PodUčkun.net"

lussin

http://www.fiuman.hr/od-subote-krece-nocna-bus-linija-rijeka-viskovo/
Citat:U cilju unapređenja standarda javnog prijevoza na području Općine Viškovo, od subote, 1.7.2017. godine započinje prometovanje noćne autobusne linije Autotroleja na relaciji Rijeka – Viškovo.
Linija će prometovati subotom i nedjeljom na liniji Rijeka (Delta) – Marinići – Viškovo – Marčelji i povratak iz Marčelji preko Garića – Saršona – Viškova do Delte, prema slijedećem voznom redu:
Polazak    1
RIJEKA    2:30
MARINIĆI    2:55
VIŠKOVO    3:00
MARČELJI    3:05
GARIĆI    3:10
SARŠONI    3:15
VIŠKOVO    3:20
RIJEKA    3:50

Cijeli vozni red s dodanom noćnom linijom možete pogledati ovdje.

Dino

Zna netko što je sa noćnim linijama za Kastav i Opatiju? I o tome se spominjalo da će krenuti, ali ništa do sada

ikar

Citat: Dino  u Lipanj 29, 2017, 22:14:47
Zna netko što je sa noćnim linijama za Kastav i Opatiju? I o tome se spominjalo da će krenuti, ali ništa do sada

Kastav počinje prometovati samo u noći sa Subote na Nedjelju. Polazak je u 2:30 trasom Rijeka-Rešetari-Kastav-Trinajstići-Rubeši-Rijeka.

lussin

Od nedjelje, 2.7.2017. godine počinje prometovanje noćne linije za Kastav. Linija će prometovati nedjeljom po slijedećem voznom redu:

Polazak:

RIJEKA 2:30
REŠETARI 2:55
KASTAV 3:00
SPINČIĆI 3:03
TRINAJSTIĆI 3:05
D. RUBEŠI 3:13
RIJEKA 3:35

Izvor: FB KD Autotrolej

kico101

#85
I ovo će, pretpostavljam, za putnike biti besplatno, kao i gradske. Za zajeb.....
Ali onaj jadnik koji u 5,00 s prvim busom mora na delo, on će sve platiti.

Btw, uništi mi fotobuket avatar. >:(
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Dino

Citat: lussinpicollo  u Lipanj 30, 2017, 16:11:32
Od nedjelje, 2.7.2017. godine počinje prometovanje noćne linije za Kastav. Linija će prometovati nedjeljom po slijedećem voznom redu:

Polazak:

RIJEKA 2:30
REŠETARI 2:55
KASTAV 3:00
SPINČIĆI 3:03
TRINAJSTIĆI 3:05
D. RUBEŠI 3:13
RIJEKA 3:35

Izvor: FB KD Autotrolej

Super! Zna li netko možda da li staje na stanice iste kao i 18 i 18B ili mu je prva stanica Rešetari?

ikar

S obzirom da linija pripada istom voznom redu i isto je numerirana kao i ostale 18ce pretpostavio bih da staje na iste stanice...

Dino

Citat: ikar  u Lipanj 30, 2017, 23:56:48
S obzirom da linija pripada istom voznom redu i isto je numerirana kao i ostale 18ce pretpostavio bih da staje na iste stanice...

Aha ok, thx na info.

lussin

Citat:Nekoliko općina i gradova na širem riječkom području ove je godine uvelo noćnu autobusnu liniju tijekom vikenda, a još prije gotovo dva mjeseca Autotrolej je trebao početi prometovati noću tijekom vikenda i na relaciji Rijeka – Opatija – Lovran. To se iz javnosti nepoznatih razloga tada ipak nije dogodilo, ali linija napokon zahvaljujući inicijativi opatijskih srednjoškolaca kreće s prometovanjem tijekom nadolazećeg vikenda, 05. i 06. kolovoza.

Kao što smo najavili prije približno dva tjedna, autobus će na liniji Lovran – Opatija – Rijeka i obratno voziti subotom i nedjeljom prema sljedećem voznom redu:

Lovran 01:30h – Opatija 01:50h – Rijeka 02:20h

Rijeka 02:30h – Opatija 03:00h – Lovran 03:20h
http://www.fiuman.hr/od-ove-subote-krece-nocna-bus-linija-rijeka-opatija-lovran/