Display

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:16:56

tramvajac 92

Kaj se tiče displaya na Citelisima, jel taj display "teče" ili su naštimani da je tekst centriran?
Konkretno, Barijeva slika 805:

Boki651

Display je fiksan na Citelisu, ne "teče".

Matija87

Citat: Shole  u Prosinac 20, 2016, 20:16:59
Večeras oko 18 sati vidio na Kozali 675 sa žutim displejem  11 LOKVA !!!!  Kolko im jd trebalo,  3 godine da ga poprave ?
mislim da ćemo toliko čekat sad i za 687 nažalost ,
a o citarima neću ni pričat...većini je prednji displej u banani

Avtomontaža

Citat: Matija87  u Prosinac 21, 2016, 18:17:18
a o citarima neću ni pričat...većini je prednji displej u banani
Nekidan je jednome na prednjem displayu pisalo PodTrsat i miješale su se dvica i šestica.

lussin

To me podsjeća na jedan SG  ;D

shef

Kad se već kupuju torpeda iz Norveške i bogtepitaj što, možda bi trebalo zaposliti elektroničara/informatičara koji bi se brinuo o displejima. Taj bi za razliku od raznih uhljeba, imao posla preko glave
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Matija87

mogu primjetit da ipak je nešto krenulo s mrtve točke jer kod nekih citara primjetio sam da su popravljeni displejevi , ali i dalje velik broj autobusa ima neispravan displej ili uopće ne radi .
btw. na 739 nisam vidio da displej radi otkad je došao.

Bari

Viđen 739 neki dan i displej radi :)
KREPAT MA NE MOLAT !

Bari

Evo i potvrde toga
KREPAT MA NE MOLAT !

Bocko

#519
Mislim da je baš 739 neki dan imao "5 Ribarska ul."-> fora što taj natpis još postoji, vozač je mlađi pa nije "iz starih dana" unosio šifru.
Ljudi znaju, čak je i smislenije- ne smeta nego kako se dođe do tog natpisa. Ionako 90% autobusa ima u oba smjera "Drenova". Da li on vidi što piše na prednjem displeju na nekoj svojoj konzoli gdje to kontrolira ili je npr šifra 200 Drenova a 201 Ribarska?

Mnogi malo starije generacije imaju pištolj u desnom dijelu ekrana. Na nekima radi samo broj na lijevoj strani displeja te opet velik broj ekrana ne radi. Očito nije zaposlena nikakava nova osoba na održavanju.

Shole

#520
Ništa nije brisano, sve stare linije još postoje u memoriji.  1 Trsat,  2 Zamet ......  Kad se mjenjalo 2010. shemu linija onda su samo upisane nove u memoriju, a stare ostavljene. Jednostavnije je tako jer za promjeniti svim busevima memoriju treba nekoliko dana,  a promjena linije je uvijek danas za sutra, preko noći.  Da sutra produže liniju 4 do Lokve treba ti par dana da to uneseš svim busevima, a linija će se preko noći okrenut.  Danas u 22:30 će ti trebat 4 Brašćine, a sutra u 4:50 već 4 Lokva. Zato se upiše kao nova linija i krene se s unošenjem na buseve par dana ranije

EDIT:  doduše, moglo b se onda s vremenom pobrisat ono što se neko vrijeme već ne koristi

kico101

Kada si već spomenuo 4 Lokva ( Podbreg ), ima li kakvih ozbiljnijeh najava kakvih novijeh varijanti linija? Ovako je već pomalo dosadno. ;D ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Nitko ništa ne govori. A čudno jer će izbori uskoro

MB Citaro

Na 828 već ne radi zadnji display

Shole

Nebi baš svjedočio na sudu oko toga, ali čini mi se da nije nikad ni proradio