autobusi.org Forum

Međugradski prijevoz => Croatia Bus, Zagreb => Croatia Bus Zagreb => Autor teme: zeljko64 u Travanj 22, 2014, 22:34:47

Naziv: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: zeljko64 u Travanj 22, 2014, 22:34:47
Dragi moji kolege , bivši i sadašnji ,Croatia-Busa, a i svih ostalih p.p., a i dragi naši putnici. Dragi moji prijatelji, dali ste svjesni što se dogodilo s ovom firmom . Da li znadete da će ovu firmu ugasiti za ne tako dugo vrijeme iako je to brand ove nam jadne opljačkane države. Iako nismo bili najveća po broju vozila, ali morate priznati bili smo respektabilna firma u putničkom prijevozu, kako u tuzemnom tako i inozemnom. Pratim vaše komentare na ovim stranicama i kao radnika koji je radio 24 godine u navedenoj srce mi puca kada vidim kome je poklonjena. Pa neka mi ti takozvani državni dužnosnici objasne gdje je smisao tako dugog stečaja, a završetak ovakav. Pa tko je imalo upućen u problematiku ovog poduzeća morao bi se zamisliti. Kao jedan od zadnjih članova zaposleničkog vijeća, dok je još funkcioniralo, razmišljam o tome da zapisnike sa sjednica predam DORH-u. Pa gaće su nam skrojili stečajna upraviteljica M.V.T. , njen pomoćnik Butko i tamo neki Mačak. Recite što mislite o tome, a slobodno me i ispljuvajte . Hvala svima koji su pročitali ovaj moj uradak.  bus123
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: tamlover u Travanj 22, 2014, 22:57:12
Nažalost, CB-ovo poslovanje i rukovodstvo je uzrokovalo to što je, priča je dobro poznata i na ovom forumu ali i šire, nažalost znamo i da Suliću ne fali dlaka s glave, da su svi ostali prošli 'lišo' i da od firme nije ostalo ni f.

O ovom novom braku s Panoramom tj Globtourom podijeljena su mišljenja, ima nas skeptičnih, neutralnih i optimističnih. Meni je dobar pokazatelj da se barem brend kojeg si i ti svjestan čuva na autobusima i kojeg će, ako je pametan, novi vlasnik iskoristiti jer vrijedi daleko više od svih ostalih naziva firmi koje posjeduje.
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: Dreamwalker u Travanj 22, 2014, 23:28:06
Pratim Croatia bus odmalena, pratio sam preko ovog foruma situaciju od 2008. do danas. Žalosno je da je jedna takva firma završila ovako kako je s linijama koje je imala, voznim parkom koji je bio super održavan. Nekim autobusima se nisu vidjele godine. Ali, pratio sam i AP Imotski od doba kad ga je Zovko uništavao, kada su autobusi ostajali po cesti bez goriva, kad linije nisu išle, a i ono što je išlo, bilo je s busevima kakvi ne bi prošli tehnički pregled. Sjetimo se i onih buseva ex Brioni Pula na što su ličili nakon par mjeseci kod Imoćana.
A pogledajmo AP Imotski danas kad ih je Autoherc preuzeo. Kad ih je preuzeo, sjećam se kako su neki pljuvali po novoj upravi, kako su htjeli sabotirati novu upravu bez da im daju priliku. Danas pod vodstvom te iste uprave busevi se sređuju, voze se bisevi za Zagreb u svemu šta vozi, vjerojatno će kupiti i nekoliko novih Crobusa i firma se opet polako vraća na stare slavne staze.

Iako ne preferiram Globtour kao prijevoznika (uvijek bi nekog drugog odabrao), mislim da im moramo svi skupa dati priliku jer će se i Croatia Bus možda vratiti na stare slavne staze. Iako vjerujem da više nikad nećemo vidjeti novog Neoplana u voznom parku CB-a nego razne Mote, Siderale, Volve, štogodveć, čini mi se da Globtouru ipak nije cilj uništiti CB. Ne znam, nekako imam dojam da će Globtour od CB-a napraviti nešto kao Autoherc od AP Imotskog.


Da zaključim: Iako nećemo više gledati Neoplane, mislim da bi trebali dati priliku Globtouru i vidjeti što će biti. Ja očekujem pozitivan rezultat. :)
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: shef u Travanj 23, 2014, 06:39:01
Korigirao sam samo naslov teme; ubuduće pišite engleski samo ako znate engleski.
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: Tlimfocit u Travanj 23, 2014, 21:33:18
Svaki put se zapitam isplati li se odgovarati u ovakvu temu jer će bilo kakav odgovor pokrenuti lavinu različitih mišljenja i svađa. Odmah kažem, nemojte zamjeriti jer ne pišem ovo ni iz kakvih interesa već samo kao malo bolje upućeni promatrač.

Mislim da se možemo složiti da se u Globtoura masu vozi (i previše), da se u puno situacija ne pošutuju radna vremena vozaća i da su plaće možda najmanje u Hrvatskoj. Za 1. se treba obratiti inspektoratu zašto ne kontrolira. Da se redovito lupnu kazne firmi za kršenje zakona, onda se nebi isplatilo kršiti zakon. Za 2. nema pomoći. Takva je situacija na tržištu rada.
Isto tako je činjenica da nikad plaća ne kasni i da se vozać ne mora brinuti hoće li dobiti plaću 1. u mjesecu (kolika god ona bila). Nažalost, u Hrvatskoj je to iznimka iako bi to trebalo biti normalno u svim firmama.

I u temi AP Imotski i u temi Croatia bus sam vidio samo da svi pljuju po vlasnicima. I stvarno oni su krivi za 60-70% stanja u objema firmama. Opljačkali, uništili i otišli, a nisu osuđeni ni za što i neće biti vjerojatno nikada. Ali, sad dođemo do teme u koju se ne smije dirati, a to su vozači. Ja se ne sjećam kad su vozaći Croatia busa na kraćim linijama (npr. Metković-Split, Makarska-Split itd) izdavali karte. Stavi lovu u džep, gazdi ne daj ništa, državi još manje, a za koju godinu kupi sam svoj bus. I danas su to veliki i ugledni prijevoznici i gazde. Svima nam je bilo drago kartu umjesto 50 kuna platiti 40 na ruke vozaču. I malo po malo dovelo je do jednog sranja. Firme u raspadu, država u raspadu. I ne, to nisu vozaći radili samo kad nisu imali redovite plaće nego i kad je CB bio u zlatnom dobu. I AP Imotski također. I zašto onda nitko iz firme nije poslao dopis DORH-u? Ni policiji? Zato što se radilo o 50-ak kuna.....puta 100injak vozaća dnevno....puta 365 dana.....par milijona godišnje....sitnica.....Svi se pozivamo na Skandinaviju kad nam treba dignuti plaću ili kad se govori o socijalnoj politici. S druge strane nitko ne govori o odnosu Skandinavaca prema firmi u kojoj rade. Oni su ludi, naime, pa tu firmu doživljavaju kao svoju i postoji svijest da je krađa 1 eura od firma krađa od svoje iduće plaće odnosno od budućnosti firme.

Najbezbolnije bi bilo da su se obje firme ugasile i da se njihovo ime zaboravilo. Nažalost. Jer koliko se potrošilo prostora na ovom forumu dok se nije dokazalo da Autoherc radi dobar posao. Busevi krcati, a gazda se i danas muči kako će isplatiti plaće vozaćima (i kasne im plaće) zato što želi sve u red dovesti. I vjerojatno će tako biti i s Croatia busom.

I tako ispada da su i Zelenika i gazda Autoherca usuli nekoliko milijuna kuna u svaku firmu kako bi je uništili. Jer upravo su imali tih nekoliko milijuna viška i nisu znali gdje će s njima. I usto su nama dali razloga da malo pišemo i mudrujemo ovdje na forumu.

Već mi je žao što sam ovo napisao, jer ću vjerojatno uvrijediti kolegu zeljka64 koji je imao najbolju namjeru da ukaže na neke stvari. Nemojte se ljutiti kolega, ali krivaca ima sa svih strana. Nažalost.
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: mile6 u Travanj 23, 2014, 23:01:58
ma da vozači su krivi... oni su je upropastili, oni su ukrali i ono zemljište u heizlovoj i radničkoj, ma i ono u strojarskoj... i u zlatno doba cb-a plaće nisu bile astronomske... šta si se TIMFLOCIT namjerio na vozače...pa kad tolko pričaš da je zelenika velik pošten, pa što onda krši zakone iako insprektori ne rade svoj posao... šta ne pišeš koliko zelenika uštedi (stavi u svoj džep) miliona što vozači rade prekovremeno a nisu plačeni za to, što ih vrti s ture na turu a da ni pola ure sna nemaju, što  putnik 2 puta presjeda iz zadra do splita, što u tjedan dana ima 5 nesreća (tolko cb nije imao u 5 godina)... i ti to nazivaš velikom i poštenom firmom... daj izvuci glavu iz zelenikinog šupka i sagledaj realno stanje stvari... ti očito nisi vozač pa ne znaš kakav je to kruh...
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: Tlimfocit u Travanj 23, 2014, 23:43:14
Evo zbog ovakvih komentara san se i mislia oću li pisat ili ne. Ispričavam se odmah svima koje zamaram ovim stvarima, ali upravo me polupismeni galamđije nerviraju. Ako sam nešto krivo napisao, izvoli ispravi to. Ali tek nakon što pročitaju što piše.

Da ne odgovaram, kolega mile6 preporučio bih ti da ili naučiš čitati pa onda ponovno pročitaš što sam napisao ili da samo ponovno pročitaš što sam napisao. To što ja u svom postu ne koristim riječi tipa "šupak" ne znači da ne sagledavam realno stanje stvari. Da ti olakšam, pročitaj malo bolje redove 3 i 4 mog posta (vjerujem da barem brojiti znaš). Ako ne možeš čitati tekst bez riječi "šupak", onda je dodaj slobodno gdje hoćeš. Možda ti to pomogne u razumijevanju. Onda ćeš vjerojatno shvatiti da ja, ne samo da odobravam takvo "šupčinsko" ponašanje prema vozaćima, nego ga dapače i potićem i nastojim da se uvede u sve firme (opet mala pomoć: ovo je stilska figura koja se zove ironija).

Nadalje, kad već imaš problema s čitanjem onda te molim da ne dodaješ riječi tipa "velika i poštena firma" u moj post. Pročitaš li malo bolje (kad naučiš) što sam napisao, vidit ćeš da to nigdi ne piše. Ni o jednoj od firmi. Nadalje, vjerojatno i ti tako polupismen razumiješ što znači da netko snosi 70% krivice za nešto. Dakle, to znači da snosi više od pola. Ako je i to teško shvatiti, onda pomoći nema.

Ako će netko raspravljati ovdje neka to radi argumentirano kao kolega zeljko64 s kojim se večinom slažem, ali pokušavam i drugu stranu pokazati.

I da kolega mile6, moje radno mjesto ne ovisi ni o tvom "šupku", ni o šupku vlasnika Globtoura ni Autoherca nego samo o mojoj volji da držim svoj "šupak" na stolici i radim. Jasno?

EDIT: Tek sam sad vidio tko je mile6 i zašto se buni. Đaba sam tipkovnicu trošio na nekoga tko se zove vozačem, a ima manje kilometara u autobusu nego ja u autu.
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: mile6 u Travanj 24, 2014, 12:27:17
priča čovjek o polupismenosti, a ne zna Č i Ć napisati kako treba(vozaĆ) .... i tko sam ja kad znaš, ajde "sherlock" reci... pročitao sam ja tvoj post dobro... između ostalog rekao si da su svi krivi za ovakvo stanje firme, od vozača pa nadalje... to što vozač uzme je kap u moru od onog što su drugi uzeli... ne znaš kakv je to kruh, živim od toga 25 godina i bilo bi ti bolje da govoriš o toj stolici koju držiš svojom voljom... svaki dan si doma, svaki blagdan, rođendan svog djeteta žene itd... vozaČ to ne može planirati... i vozači su prije (nekad davno dok su nosili plave kute) bili doktori i pojam u narodu, danas ih se gazi i pljuje
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: zlepur1 u Travanj 24, 2014, 13:19:06
E sad lipo obojica pročitajte šta ću vam napisati.Činjenica je da su firme pokradene i uništene šta od strane uprava šta od nekog drugog.Pogledajte samo ATP Šibenik.Nadalje nemojte se vriđati jer ste manje više i jedan i drugi u  pravu.Međutim ne slažem se sa izjavom da je ono šta vozač uzme kap u moru.Evo vam primjer: "Vozim se na gradskoj liniji u Šibeniku sa sestrom i dvoje dice platim 40 kuna i ne dobijem kartu, u povratku isto tako uz opasku vozača hvala lijepo sjednite.Ej pa to je 80 kuna u sat vremena samo od mene."znači kad izračunamo samo koliko tako putnika prođe stvori se lipa cifra  i to puta30 dana.Masu toga se dešavalo i sa ostalim prijevoznicimas izuzetkom Samoborčeka na međugradu.
   Dalje šta se tiče izrabljivanja radnika to je u ovoj lipoj našoj maloj zemlji općeprihvaćeno, ali smatram da smo si sami krivi za to jer se  svi bojimo otkaza.Dok kod su sindikati potkupljeni nema šanse za pravedniju raspodjelu rad i boljih plaća.
Također dok svi ne shvatimo da kad radimo za dobrobit firme (to moraju shvatiti i poslodavci) radimo i za svoje dobro nema naprid, niti boljeg.
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: Shole u Travanj 24, 2014, 13:34:52
kratko i jasno :   prijaviš vozača ATP-a  da ti nije dao kartu.  Dva puta.   Sad je tebi više neugodno nego njemu.  Svakom se desi da prođe na crveno kad semafor zadnji čas okrene,  svi mi tu i tamo pričamo i na mobitel,  prođem minut dva ranije stanicu.....  i smatram da netreba prijavljivat ljude zbog takvih stvari,  ali ako neko uredno kupi pare e onda to treba prijavit, pa makar taj dobio otkaz. 
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: seko05 u Travanj 26, 2014, 09:50:27
vozac koji uzme pare isti je uništavač firme ko i oni na većim pozicijama.vozac nebre da uzme tolko para ko glavesine u upravi,al poglejte s ove strane:da vozac uzme 20 karti od ST do DU to je isti postotak ko i ovi glavesine koje kradu u upravi.
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: fakincic u Travanj 26, 2014, 21:08:17
hmmm, ne znam
kralo se prije 20 godina naveliko, mislim na konduktere i šofere, padali su kondukteri na kotoribi s katnjakom punim a da ljudi nisu imali karte... ali istodno je kupljeno 10 neoplana prvih novih (onih "Univerzijadnih"), pa 10 dubravnih neoplana (novih), pa visoke dubrave (nove), pa 10 neoplana novih (oni 485 nadalje), pa novi Volvo, pa onaj ljubičasti neoplan novi, sve novo se kupovalo
znači ono kaj su kondukteri i šoferi ukrali je kap u moru iliti ništa prema onom što je Croatiabus upropastilo u privatizaciji
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: Servis u Travanj 26, 2014, 21:17:30
Tko god krade kriv je, tu je priči kraj. Nema tko je manje ili više kriv.

Iznenadio bi se koliko vozači dugogodišnjom krađom na kartama mogu napraviti štetu poduzeću (sjećam se kad god bi se prije 10-ak godina vozio ATP Šibenikom ili Promet Makarskom na kraćim relacijama - uvijek pare u džep). 
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: fakincic u Travanj 26, 2014, 21:24:29
Pa slažem se s tobom.
Ali da ne filozofiramo previše, mislim da jedno zemljište u Heinzelovoj vrijedi više nego što su svi kondukteri pokrali u povijesti Croatiabusa, Zagrebačkih transporta i Croatiatransa.
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: tomekk u Travanj 26, 2014, 22:32:39
Možda je to kap u moru, al koliko je nekad putnika bilo, a koliko ima danas? Nekad je (govorim općenito ne samo za CB) na pojedinim linijama (pogotovo radničkim) bilo ljudi za napunit 2,3 autobusa, a danas su neke ukinute, na nekima vozi kombi i sl. jer su drukčija vremena i jednostavno više tako neide.Znači ne možeš uspoređivat danas i ono što je bilo prije 20 god.Danas je više nezaposlenih, manje je putnika, al se sigurno manje ne krade  ;) Iako to opet ovisi od firme do firme (o plaćama, kontrolama i sl.)
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: fakincic u Travanj 27, 2014, 09:50:12
U pravu si, tomekk, sjećam se, dok sam išao u osnovnu školu još, kad bi u 5.20 došao iz Straže u centar Pregrade Mercedes 302 (onda još nije bilo kolodvora), kad sam išao s tatom u ZAgreb, nismo mogli naći dva mjesta da zajedno sjednemo. Sjećam se bile su one crvene presvlake ili crvena sjedala. Ne znam.
Sada, transliner u 5,20 dolazi iz Straže s nekoliko putnika.
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: Shole u Travanj 27, 2014, 11:04:14
Koliko je samo BIS-eva bilo na tim radničkim linijama. Sad iz Straže za ZG ide taj jedan bus i pitanje koliko putnika nakupi cijelim putem,  a onda su išla sigurno 3 ili 4 istovremeno, iz svakog mjesta drugi.  A da ne govorimo da je u tim vremenima i željeznica bila daleko više iskorištena nego danas.
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: zlikowszky u Travanj 27, 2014, 11:31:01
Da, netko je ovdje rekao...tada se radilo. Ljudi su imali radno mjesto i morali su ići na posao. Koristio se svaki vid prijevoza. Tamo gdje nije bilo vlakova, busevi su bili krcati, a i tamo gdje je bilo vlakova, busevi su bili solidno popunjeni.
Sjećam se da je kroz Sveti Križ Začretje gotovo svaki sat prolazio bus za Zagreb ili iz Zagreba, i rijetko je koji bio slabo popunjen. Tad su kroz Začretje prolazili: Zagrebački Transporti (OOUR Zlatar i garaža Krapina), Izletnik Celje, Zagorjetrans Veliko Trgovišće, AP Varaždin a jedno vrijeme i Certus Maribor.  A da ne govorim još o lokalnim linijama koje su unutar Zagorja vozile ljude na posao (npr. Velika Ves-Začretje-Oroslavje).....O tempora, o mores!
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: zlikowszky u Travanj 27, 2014, 12:02:17
Da, zaboravio sam reći i ono najvažnije. Diskutira se ovdje o tome kako su kondukteri stavljali u svoj džep...ja i moji prijatelji znali smo otići u Krapinu na hot-dog. Autobusom, naravno. Rijetko kad su nam kondukteri naplatili kartu od Začretja do Krapine i obratno.
Zbilja je kap u moru on što su oni stavili u džep, a što su trpali glavešine....to se sada vidi i tek djelomično.
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: fakincic u Travanj 27, 2014, 13:12:33
Zadnji bisevi na Straži vozili su prije 15 godina. Petkom u 18 sati dva s kolodvora i jedan s Črnomerca, A kratko vrijeme je vozio i četvrti bus u isto vrijeme kad je izvjesni gospodin (neću spominjati ime), tako su rekli, prodao sve tri linije za Stražu Meštrović-Pregrada toursu. Zahvaljujući našim Zagorcima koji su se tada svrstali na stranu direktora A. M. i tzv. hercegovačke struje te ljudima koji su bili na 430 i 433, ta prodaja nije uspjela, Meštrović-Pregrada tours je propao, a plavi autobusi i dalje prometuju za Stražu.
Straža je u to doba po kilometru donosila jako puno novca jer je bila najkraća linija i bus se brzo vraćao u ZG.
Evo, i to je bio jedan način kako su upropaštavali poduzeće - prodajom linija koje su donosile profit.
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: shef u Veljača 02, 2016, 12:17:00
Citat: index.hrPREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović pomilovala je 25 osoba, među kojima i Leona Sulića, tajkuna i bivšeg bjegunca, na temelju prijedloga Komisije za pomilovanja. Sulić je, kako se navodi u  odluci objavljenoj u Narodnim novinama, oslobođen od izvršenja neizdržanog dijela zatvorske kazne u trajanju godine i 10 mjeseci. Još nije poznato je li Suliću oproštena cijela kazna od 22 mjeseca zatvora, ili pak dio kazne od pet godina zatvora koju je dobio za malverzacije u Croatia busu.

Ministarstvo pravosuđa navodno se protivilo pomilovanju kontroverznog tajkuna, koji je svojevremeno bio i donator HDZ-a, ali mišljenje Ministarstva je neobvezujuće pa je do pomilovanja ipak došlo.

Pravosudne institucije bave se Sulićem već petnaestak godina. Krajem 90-ih Sulić je sudjelovao u dokapitalizaciji Croatia busa, a za vrijeme tog procesa radnici te prijevozničke tvrtke su u više navrata slali prijave protiv Sulića DORH-u. Usprkos upozorenjima, prva prijava protiv tajkuna podnesena je tek početkom 2001. godine. Krajem 2002. i početkom 2003. godine bivši glavni državni odvjetnik Mladen Bajić zatražio je zbog optužbi radnika Croatia busa zamrzavanje Sulićevih upravljačkih prava u kompaniji. Ipak, u 2003. godini upleo se i Milan Bandić, tada SDP-ovac i dogradonačelnik Grada Zagreba, koji je predložio reprogramiranje Sulićevih dugovanja prema Gradu.

Njegov prijedlog je u konačnici odbijen, a 2007. godine osuđen je za gospodarski kriminal u tvrtki Croatia bus težak 15,5 milijuna kuna.

Višemilijunske malverzacije u Croatia busu

Radi se tek o dijelu sankcija koje su Suliću dosuđene za malverzacije iz vremena dok se nalazio na čelu Croatia busa. Iz te je tvrtke, prema pravomoćnoj presudi iz 2005. godine, izvukao nešto više od 15 milijuna kuna, za što je kažnjen s pet godina zatvora. Prvotno mu je bilo dosuđeno sedam, no kaznu mu je ublažio Vrhovni sud.

Ipak, Sulić nije mogao biti upućen na odsluženje kazne jer je ranije pobjegao iz Hrvatske, a u zemlju se vratio tek nakon odluke Vrhovnog suda dvije godine kasnije. Tvrdio je da je pobjegao jer je imao dva moždana udara i da zbog lošeg zdravlja ne bi podnio pritvor.

Na novom je suđenju Sulić opet dobio zatvorsku kaznu od sedam godina. Dok je bio u zatvoru, Vrhovni sud mu je, zbog lošeg zdravlja, kaznu smanjio za dvije godine te je 2007. godine osuđen na pet godina zatvora.
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: zlikowszky u Veljača 02, 2016, 21:28:33
Baš se pitam koju poruku šaljemo mladima?
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: petrinjausrcu u Veljača 02, 2016, 21:34:38
Citat: zlikowszky  u Veljača 02, 2016, 21:28:33
Baš se pitam koju poruku šaljemo mladima?
Žalosnu.  Čisto sumnjam da su pomilovali nekog koji je možda maznuo neku sitnu paru iz nekog egzistencijalnog razloga ali se pomiluje netko tko je maznuo milijune. Poruka mladima je da ako kradu nek mažu velike cifre jer možda ih ni ne osude a ako ih i osude brzo idu van
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: Konj u Veljača 03, 2016, 12:52:51
Ruku na srce, ali htjeli mi to priznati ili ne, ali u vrijeme njegove " vladavine" Croatia Bus je bio na svom vrhuncu,
i to je bila najjača firma s imageom kojim se danas ne može baš nitko pohvaliti.
Od kvalitete usluge, buseva, bili su zastupnici za Neoplan, radnici su imali normalne plaće. A od kada je on otišao,
svi su se daljnji vlasnici i njima bliski suradnici borili za taj kolač od firme i nekretnina koje su ostale kako bi
zgrabili što se još dalo i nikada nisu odgovarali za taj kriminal koji su proveli.
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: Shole u Veljača 03, 2016, 13:06:49
Vjerovatno se žmirilo na jedno oko i šta su vozači krali naveliko.
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: Čogelja u Rujan 20, 2019, 12:30:59
Sučić i kompanija sve su upropastili
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: smogovci.bbb2 u Siječanj 05, 2020, 10:51:08
 good_boy

EDIT by MODERATOR: Do 19:00 je izborna šutnja te ovakvim slikama nije mjesto na forumu
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: smogovci.bbb2 u Siječanj 06, 2020, 13:15:34
Vidim izborna šutnja i dalje traje na forumu ili je u pitanju cenzura kava
Naziv: Odg: Pljačka Croatia-Busa (can you believe?)
Autor: Dreamwalker u Siječanj 06, 2020, 13:20:59
Postavi ponovo sliku u novi post ;)