Autobusi na probama, posudbama i sl.

Autor maky, Ožujak 10, 2008, 01:03:16

prometnik

hybrid danas na l.7, na displeju se vrtilo ZNJAN-ZVONCAN  ;D ;D rofl
kupi kartu spasi Promet

Ivan

#196
Citat: MAN truck bus  u Srpanj 23, 2016, 18:17:28
U Zagrebu je bio brz.
Ajd ne muljaj, svi su se složili da se taj Volvo jedva pomiče, bio je spor i na 118 a kamo li na 127 (koja ni nije najstrmija linija ali je bio često tamo) gdje se jedva kretao s terminala do potoka na Črnomercu, a kamo li na pravo brdo.

Inače sjeverni dio Zagreba kojeg možda puno ljudi ne pozna a na kojeg zapravo ide pola ZET-ovih solaša je teren dosta sličan Rijeci koja se spominjala, ako pričamo o samim strminama, ali rjeđe je naseljen i promet je slabiji, drugačija je geološka podloga itd...

Paško

Jučer sam se malo provozao Citelisom. Nažalost, vozio sam se samo par stanica pa nije bilo vremena za sakupljanje puno dojmova, ali odmah se osjeti poboljšanje u odnosu na narančasti Volvo koji je nedavno bio na probi. Malo detaljnije mogao je opisati Ivan koji se vozio u Zagrebu:

Citat: Ivan  u Svibanj 02, 2016, 16:52:19
Danas sam se napokon vozio u Citelisu na 118, stvarno jak bus što se tiče motora, prema maksimalno tromom Volvu je kao moderni sportski auto prema jugiću.

Iznenadilo me je da je impresivno udoban, i ostalim Citelisima je ovjes jača strana ali ovaj je za niskopodni bus nevjerojatan, rupe se skoro ne osjete ni na prijelazima one dvije stare industrijske pruge kod toplane i Končara, ovo je na razini međugradskog... Ne znam u čemu je fora?
I ništa ne lupa unutra kao na našima ali to sam već doživio u drugim gradovima pa nisam jako iznenađen (koliko god ovdje bilo nevjerice :P).

Detalji unutra nisu baš nešto, fino je zglancan ali ima malo sjedala i nema ni staklene pregrade kao zagrebački, ali to je stvar naručitelja, drugdje po Francuskoj obično imaju više sjedala nego naši i ostale stvarčice... Iako materijali, naravno, kao i kod drugih Citelisa izgledaju malo zastarjelo, no ništa strašno, dodatni donji prozori kod 2. vrata daju malo bolji moderni dojam.

No sve skupa djeluje solidno, samo se nadam da su kvarovi otklonjeni.

Vozači su također zadovoljan s ovim primjerkom, a i na našim cestama, gorim od zagrebačkih, bus odlično "plovi". Inače, 2011. je godište, a za koju uru trebao bi odvoziti svoj zadnji polazak u Splitu. Evo slike cockpita (kojom upravlja "elitni" vozač ;D), a slike autobusa i unutrašnjosti su u idućem postu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Iveco Irisbus Citelis
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Kolega Ćole

Citelis je odličan autobus mene je oduševio,a za razliku od crosswaya je udoban za vožnju udobno vozačevo sjedalo sve pregledno odlično za vozača,samo tabla mi nije ness,a sve ostalo je sasvim u redu odlična su mi srednja i zadnja klizna vrata.

Paško

Citat: amfan  u Srpanj 29, 2016, 18:41:58
Inače, 2011. je godište, a za koju uru trebao bi odvoziti svoj zadnji polazak u Splitu.

Evo ga ipak danas (tj. jučer...) na liniji 5:
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Lion's Driver

A sta je s tim displejem...bocni je ok  umnik2

citaro

#202
Citat: Lion's Driver  u Kolovoz 01, 2016, 18:59:50
A sta je s tim displejem...bocni je ok  umnik2

Koliko vidim po fotkama i prednji je ok, samo odrediste 'tece', odnosno kontinuirano se mijenja.

man323


sibencan

Citelis danas na liniji 7. Bus mi se jako sviđa, koliko još ostaje kod vas?
1997 - 2017

BareVD

Jel ima netko konkretne informacije o ovom citelisu hybridu? Greske elektronike, prosjecna potrosnja? U sibeniku je na probi vec mjesec dana i pokazao se katastrofalnim. Ne moze proc dan da se ne upali alarm za pozar u prostoru motora,  konstantno pokazuje manjak rashladne tekucine iako je posuda puna, ne zatvara prednja vrata i slag na kraju prelaskom preko najmanje rupe na cesti unutrasnjost kao da se raspada. Takav je od prvog dana otkad je u sibeniku.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk


tramvajac 92

To je bilo i u ZG na probi, svako malo je u kvaru bio.

Kolega garažer

PROMET Split

C2

Ako je to onaj bijeli sa zelenim naljepnicama onda je taj bio na Kamion & Bus Roll Show.

elez

Jel bio vec na kojoj liniji ili ce narednih dana?
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...