Fotografije iz ZET-ove prošlosti

Autor Portos, Prosinac 02, 2007, 08:48:07

Ivan

:) Iako je lijepo vidjeti da se netko trudi... Bilo je ovo, ta monografija je bila na ZET-ovim stranicama u .pdf-u pa smo često stavljali stvari iz nje, možda je dobro prisjetiti se ali nije ništa novo i bilo je već u kvalitetnijem izdanju.

MAN truck bus

A gdje kupit novije izdanje monografije ako je uopće više ima?

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tramvajac 92

Bilo je, ali su nestale fotke u međuvremenu, a imamo i novih članova koji nisu neke slike ni vidjeli. :)

Tomek

Facebook grupa Zagreb - kakav je nekada bio i zglobna Ikača u Dubravi

Tomek

Još jedna sa Facebook grupe Zagreb - Kakav je bio nekada, termanal Glavni kolodvor 80-ih, 1 TAM 260A116 i 4 zglobna Ikarusa

Shole

Tomek,  fantastično,  ko i inače !!!!

Kakve su to patnje morale bit odradit smjenu s prekrcanim Ikarusima.

sniff

Mreža i popis autobusnih linija iz 1999.


Ivan

#562
Zanimljivo, nisam nikad vidio ovu izvedbu karte (kakva je i danas nespretna u osnovi s nula napretka, ali ipak su se potrudili malo više od ZET-ovog standarda, s linijama u boji i ubacili sa strane vrlo korisni Pleso bus koji nažalost nigdje u ZET-ovim materijalima nije spomenut iako je od osnovne važnosti za nekoga kome trebaju informacije o JGP-u u gradu)...

Zanimljivo je podsjetiti se na granice prve zone, i na anomaliju s Vidovcem u 2. zoni iako je i tad bio na području užeg mjesta Zagreb i dok su geografski jednako daleka naselja Bidrovec, Čučerje i Jalševec bila u 1. zoni, pogotovo Bidrovec koji je i u Trnavi gdje je bila promjena zone i kod okretišta na stotinjak metara od trase 208. :P
I definitivno koristan popis preciznih dužina linija, iako nije baš osnovna stvar koju javnost mora znati. :)

421

Citat: Ivan  u Listopad 10, 2016, 20:26:09
... ubacili sa strane vrlo korisni Pleso bus koji nažalost nigdje u ZET-ovim materijalima nije spomenut iako je od osnovne važnosti za nekoga kome trebaju informacije o JGP-u u gradu)...
Pleso bus iliti Pleso prijevoz nema nikakve veze s ZET-om, čemu ga trpaš u JGP?
http://www.plesoprijevoz.hr/page/about

Tvrtka Pleso prijevoz osnovana je 1994. godine odvajanjem voznog parka Croatia Airlines u posebno poduzeće.
Prvotna namjena je bila prijevoz putnika Croatia Airlinesa do Zračne luke Zagreb i natrag, te prijevoz kabinskog osoblja. Danas tvrtka posluje u Zagrebu i Splitu, a u naše djelatnosti ubrajamo prijevoz djelatnika zračnih luka Zagreb i Split, HKZP-a i Croatia Airlinesa. Prijevoz izgubljene prtljage, prijevoz putnika na peronima Zračne luke Split.
Svakodnevno prometuje direktna linija Rijeka-Zagreb-Rijeka čime osiguravamo brzu povezanost grada Rijeke i Zračne luke Zagreb.
U mogućnosti smo Vam ponuditi prijevoz malih i velikih grupa putnika s našim kombi vozilima, minibusevima i autobusima u Hrvatskoj i inozemstvu.
U ovom trenutku imamo 70-ak zaposlenih koji nastoje svojim radom i kvalitetom pružiti vrhunsku uslugu svim našim putnicima i korisnicima.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Kako ne bi imalo veze s JGP-om? Javni prijevoz je, služi prvenstveno gradu Zagrebu, nije nikakva egzotika.

Naravno da nije vezano sa ZET-om, ali drugi razvijeni gradovi se i kad imaju koncesionara za zračnu luku koji nije gradska tvrtka trude objasniti kako doći do zračne luke nekad i na stranicama gradske tvrtke. Kao da kažemo da nije bitno spojiti autobusni kolodvor javnim gradskim prijevozom... Smiješno tupo.


Ovdje nije potrebna stroga definicija Pleso prijevoza jer znam doći na njihove web stranice (i znam i više nego na njima piše) nego vidjeti što bi bila vizija integriranog JGP-a, što bi javni servisi poput ZET-ovih materijala trebali biti nego pomoć putnicima da se informiraju...

Meh, ne znam zašto se trudim objašnjavati što je integrirani prijevoz kad je u ovom gradu teško i dva pogona ZET-a natjerati da se ponašaju kao jedna tvrtka i imati stranice na engleskom... Svatko bi po svome a nitko ne zna zašto a razina razumijevanja stvarnih potreba, bolje da ne kažem ništa.

421

 Odluka o prijevozu putnika u javnom prometu godina 2013, Broj 20 od 27. rujna 2013.
ODLUKU  o prijevozu putnika u javnom prometu
I. OPĆE ODREDBE
Članak 1.
Ovom se odlukom uređuju uvjeti i način obavljanja prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada Zagreba.
Članak 2.
Prijevoz putnika u javnom prometu (u daljnjem tekstu: javni prijevoz) obavlja se autobusima, tramvajima, uspinjačom i žičarom na određenim linijama po unaprijed utvrđenom voznom redu, cijeni i općim prijevoznim uvjetima.
Javni prijevoz koji se obavlja uspinjačom i žičarom uređuje se posebnim propisima.
Članak 3.
Javni prijevoz autobusima, tramvajima, uspinjačom i žičarom (u daljnjem tekstu: vozila) obavlja Zagrebački holding d.o.o., Podružnica Zagrebački električni tramvaj (u daljnjem tekstu: prijevoznik).

Gdje je tu Pleso prijevoz kao dio JGP-a? Jedino ti (izgleda) imaš viziju integriranog JGP-a, dok je nama (običnim smrtnicima) ta vizija maglovita ili je nema. Čak ju niti grad nije prepoznao!

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

#566
Citat:Članak 7.

Grad Zagreb može sporazumom s drugim zainteresiranim jedinicama lokalne samouprave utvrditi linije i organizaciju javnog prijevoza koje obuhvaćaju i područja izvan Grada Zagreba.
... a ne piše kako je točno utvrđena organizacija takvih linija niti da je ZET jedini prijevoznik na njima.
Tako da nemojmo tupiti s pravilima kojih ima puno, ovo citiranje i ispravljanje sasvim očitih stvari ("nije ZET", ma dobro jutro) ispada samo sebi svrhom i naporno cjepidlačenje bez šireg konteksta i sagledavanja cjeline pravila.
Možda bus za ZLZ nije onda strogo gradski, ali je i dalje itekako javni prijevoz, a ako spaja zračnu luku i grad onda je itekako bitno za gradski promet i da nije isključivo gradski ni isključivo ZET... Zaboraviti da glavni grad ima prometni interes u najvećoj ZL u državi, i praviti se da do nje nema javnog prijevoza, pa ideja mi je sama po sebi smiješna. Ako gledamo javni prijevoz u Zagrebu kao cjelinu, postoji puno bitnih stvari koje nisu ZET, prije svega i HŽ, pa čemu onda tu tvrdoglaviti s očitim činjenicama i tjerati priču da je ZET jedini i treba ostat jedini... Frustrirajuće uskogrudno.


"Čak" ni Grad nije prepoznao, lol. S kasnijim članokom nije niti negirao druge mogućnosti... A o čemu uopće pričamo.
To što je Grad i propisao ili zaboravio propisati i prepoznati, ma to je baš bitno, kad smo takvi legalisti, baš super ide dio s detaljima o obavezama prijevoznika, o voznom redu kojeg se ZET-ovi tramvajci ležerno ne drže i žive u svom svijetu gdje su sami sebi jedini bitni, i ovo o objavljivanju voznih redova i oznakama linija na svim stanicama što nema veze sa ZET-ovom stvarnošću (a ni drugih stvarnih, koliko god ih negirali, javnih prijevoznika na području Grada, svi to ignoriraju).

Grad i Županija rade na tarifnoj uniji, no očito presporo, ali sigurno nemam samo ja tu mutnu viziju... Tako da me živcira ovako nabrijan osobni ton dok pričam o sasvim realnim problemima, a koji su očito plod neurednosti sustava koji su kod boljih prijevoznika i bolje organiziranih gradova i regija daleko bolje sređeni i to je itekako prepoznato ako je odobren opsežni i skupi projekt unije, i ne znam tko to ne vidi dok je Zagreb i ZET na golim osnovama organizacije javnog prijevoza i često sramota ovog grada, a potreba za poboljšanjem i reorganizacijom nije samo plod mojih ludih fiksnih ideja nego je radi njega pokrenut projekt koji je u izradi i koji ima ciljeve koji se sasvim poklapaju s ovim što pričam, i koji ima plan stavljanja u upotrebu za nekih pola ili više desetljeća (što je IMHO bezvezno razvlačenje jer s obzirom koliko projekt košta i koliko su neke stvari samorazumljive dijelovi bi mogli zaživjeti i početi s eksperimentima puno prije, počelo bi prvenstveno da ima volje u JLS a ne zato jer je šira slika nevidljiva, ali očito ne smijem imati svoja mišljenja i vizije  ::| pa sigurno griješim).

tramvajac 92

Linija AK Zagreb - ZL Zagreb je međužupanijska linija, kao i Zagreb (GK) - Velika Gorica (AK) službeno. Ni jedna od tih linija nije zamišljena kao gradska (to što 268 služi i kao gradska je druga stvar), radi jednostavnosti, nazovimo ih prigradskim. Otprilike tako bi trebala i izgledati pregledna karta gradskih linija koje su zakačene okolo. I da budemo pošteni, izvući sve prigradske linije iz Zagreba sa strelicom i smjerom, nebitno jel' to ZET za Lijeve Štefanke, Kupinec, Zaprešić ili Čazmatrans za Zelinu, S/A za Samobor, ili gledaš liniju za ZL Zagreb.

421

Pleso prijevoz kao županijski linijski prijevoznik prevozi dvije grupacije putnika, pa time obavlja posebni linijski prijevoz (to je prijevoz samo određene skupine putnika (radnika između mjesta prebivališta i mjesta rada i sl.), ) ili shuttle prijevoz ( to je prijevoz putnika između zračnih luka i središta grada, odnosno hotela).
To je slična vrsta prijevoza koju je imao DIOKI dok je bio na životu.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Ne zanima nas posebni linijski prijevoz radnika (to ima i ZET, sasvim nebitno za informacije putniku), a shuttle linija tehnički je ali ne znam po čemu nije istovremeno i javni prijevoz... Ne znam čemu ovo tvrdoglavljenje i dokazivanje da nebo nije plavo.