Autobusi na probi

Autor 822DoDo, Ožujak 27, 2015, 20:40:28

marin

To si u pravu da su u najvećem postotku u prometu, ali ne znam zašto stalno čujem priče da ih jedva parkiraju u servisu kolko im dolaze preko noći. I također, izlaze neispravni. Dalje u raspravu nećemo sto puta je već bilo isto, oni su za mene i za većinu vozača i također putnika autobusi za otpad. I klaparaju strašno ne znam otkud ti to da ne. Zategnutih ima 5 od 60.

smogovci.bbb2

Molim moderatora da napiše marku i model autobusa koji bi bili idealni za ZET. Po meni, onda treba ukinuti autobusni i tramvajski promet i uvesti kamionski. Na kamion tegljač se može ukrcati više putnika nego u zglobni autobus. Nema ni senzora na vratima.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Iveco Citelis od trenutka pojavljivanja u Zagrebu nikome nije sjeo, niti vozačima niti putnicima. Osim što je nelijep nije ni praktičan. Došao je u Zagreb zbog leasinga za tramvaje koji su isto naštancani bez prototipa pa sad ispada da su preteški za naše tračnice i troše previše struje.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

NP-549

#33
Idealno bi bilo kad bi se vozila kupovala namjenski po linijama, te podešavalo i ostale stvari.  Ne treba 320 KS sa kratkim prijenosom (raspada se na 70) za solo bus koji vozi po ravnom,  ali itekako treba baš to za Borčec.  Osim namjenskog kupovanja po liniji, treba vratiti i duženje kola, pa kad 3 ista vozača stalno voze Citara 549 na Gorici onda će se oni sami potrudit da im ne klapa sve unutra i da navečer prijave svaki kvar koji prikaže dijagnostika i da ne uzimaju kola drugi dan van ako kvar nije riješen.

tramvajac 92

Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 03, 2015, 10:31:411. Budimpešta kupuje MB i MAN a mi imamo velebne fontane, Dinamo, Snježnu kraljicu, WCe, geto u Jelkovcu, etc. I sad još i Iveco!!!
Budimpešta jima više prijevoznika, lani je Volanbusz kupio solo MAN i zglobne Volvo, BKV je kupio solo i zglobne Van Hool, solo Conecte, te solo Ikaruse (mađarske). Možda je vrijeme da i mi kupimo Volvo...

Ivan

#35
Citat: smogovci.bbb2  u Svibanj 03, 2015, 15:11:51
Došao je u Zagreb zbog leasinga za tramvaje koji su isto naštancani bez prototipa pa sad ispada da su preteški za naše tračnice i troše previše struje.
Većina putnika koje sam pitao ne vide razliku između Citelisa i Citara, oni koji vide možda se većini nije svidio, ali to zaista nije bitno za veliku većinu prevezenih.
Inače postoje razlike između Citelisa proizvedenih u Italiji i Francuskoj (češke nisam probao), ovi drugi su puno bolje napravljeni bez klapanja a talijanska tvornica iz koje su ZET-ovi je ionako zatvorena, no ZET-ovi sad imaju i problem da Autobus d.o.o. nije još uvijek napravio adekvatan servis, i da su 4 godine stajali skoro bez održavanja. No to je prosječnom putniku sasvim nebitno i ne vidim razloga za ovakvu dramatizaciju da Iveco ispada neka katastrofa... Dok ih 75% izlazi na cestu radnim danom, ne znam koga su tako užasno oštetili.

Ovo nema veze s tramvajima, a ni napisano za njih nije točno, znalo se da će biti teži ali nisu preteški jer je dvoosovinski tip 101 imao isti osovinski pritisak i više trošio prugu u zavojima, a što se tiče struje znalo se da će više trošiti ali i vraćati struju u mrežu, druga je stvar što se, kao i za sve ostalo, nabavi nova vozila za šminku i izbore, dok je popratni posao jadno ili nikako odrađen, i nadležni se nisu pobrinuli da moderniziraju ispravljačke stanice da mogu podnijeti veće vršno opterećenje (pa imamo ispade struje na Savskoj ili kroz Dubravu) niti vraćati generiranju struju od kočenja nazad u mrežu, a ni da uopće postoji adekvatan servis za nove tramvaje u ZET-u.

Inače nije ni prvi ni zadnji tip željezničkog vozila koje je krenulo u proizvodnju bez prototipa, a inače Končar je dao uostalom zaista najpovoljniju ponudu.

smogovci.bbb2

Od 100% ne izlazi 25%. Sad kaj je tu dobro, neznam. Nije istina da ljudi ne razlikuju Citare od Citelisa. Svatko vrlo dobro osjeti razliku pogotovo oni što su prisiljeni stajati pored motora Citelisa, pogotovo ljeti. Osim toga, na probi nije niti bio. Bili su solo MB i zglobni MAN plinaši. PBZ je uvjetovala leasing za tramvaje nabavom Citelisa. Da li netko zna, ovaj Iveco na probi ima gb 232. To znači da ga je ZET već uzeo ili je to zbog osiguranja?! I na temelju kojih parametara će se utvrditi da li je dobar ili nije?! Mislim, gdje su busevi drugih proizvođača pa da se onda utvrdi što je dobro a što nije.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Oprosti, ali molim te da malo prvo pročitaš forum, upravo smo na jednoj drugoj temi napisali da je to trenutno više-manje jedan od najviših postotaka izlaska po tipu u ZET-u. Niti jedna firma uređena firma neće slati sve što ima na cestu nego ima solidan dio voznog parka na servisu i u pričuvi u slučaju kvara.

U razdobljima najgorih kriza s voznim parkom izlaz je bio 85 ili možda ponekad 90% s tim da je sve polu-ispravno moralo biti na cesti.

smogovci.bbb2

Pa kad su zglobni MANovi pri kraju. Uostalom ovi su stari nepunih 6 godina od kojih su u prometu dvije. Da imamo 1000 Ikarusa bio bi najveći postotak izlazaka a bus bi i dalje bio katastrofa kao i vrli Irisbus Iveco Citelis.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

marin

Upravo je to na što ja mislim! Najveći broj izlazaka ima Citelis, ali i dalje ne valja. Iako ni Citari ne stoje puno, stalno su skoro svi vani.

smogovci.bbb2

Ma da ne pričamo koliko je linija reducirano zbog nedostatka vozača tako da mi je besmisleno ovo uzdizanje Citelisa u nebo. Hoćemo MAN i MB. Novca ima samo ga treba usmjeriti na pravu kupnju a ne fontane i ostale debilane.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Citat: Ivan  u Svibanj 03, 2015, 15:54:44
U razdobljima najgorih kriza s voznim parkom izlaz je bio 85 ili možda ponekad 90% s tim da je sve polu-ispravno moralo biti na cesti
rofl
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Pročitao sam na www.autobusi.net da je Singidunum naručio 30 velebnih Ikarbus IK 113 LE (MB), pa se mislim kad ZET već svašta nabavlja mogu onda malo i "komšije" da pomognu sa nekom nebuloznom kupovinom  :)evil
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Malo prije sam vidio neki srebrni Citaro G III s velikom grbom na krovu (valjda CNG) kako skreće sa Selske na Jadranski most, proba za ZET ili?

marin

Dobio sam informaciju da su na dizel došli solo i zglob Citaro III iz njemačke i da imaju pripremu na CNG, to je to na krovu. I mogli bi doć na ZET-ove linije na probu.
A oni zglobni MAN-što je sa njima?