Organizacija prometa uoči i za vrijeme blagdana Svih svetih

Autor mansg313, Listopad 31, 2008, 19:10:05

citaro

Svašta... Meni smeta kad glasovne najave nema, a ne kad je glasna... Kad već postoji ta korisna opcija, neka se onda i koristi kako spada. Ne mora biti pojačana na 99, nego na nekoj razini da se razgovjetno čuje.

@221, iako je opcija isključena i vozači to više ne mogu podešavati, netko svejedno to stalno mijenja, kako i u tramvajima tako i u autobusima, jer jedan dan primjerice gbr. 200 ima glasnu najavu, za par dana je uopće nema, onda nakon toga ima, ali jako tihu i tako dalje...

Ali od ZET-a takvog kakav je ne očekujem u skorije vrijeme neku standardnu glasnoću najave u svim vozilima. 

221

Citat: conecto  u Studeni 04, 2014, 13:12:41
Nikad ne reci: "nikad".
Osobito ako ne znaš ili znaš premalo i prekratko unatrag.
Tradicija izvanrednih linija u ZET-u postoji jako dugo i nekad davno su se uvijek posebno naplaćivale. Uvijek su postojale izvanredne linije za Dan Svih Svetih ili Dan mrtvih u bivšem sustavu kad je to bio normalan radni dan. Ali na prijevozima za groblja Mirogoj i Miroševec su se naplaćivale zasebne probušene karte i nisu vrijedile nijedne druge. Tada to nije bio nikakav problem, osobito ne takav kao danas.
Isto je vrijedilo na izvanrednim linijama u vrijeme održavanja Zagrebačkog velesajma koji danas propada, a još do nedavno na linijama za Sajam Jakuševac. Kad je takvo naplaćivanje postalo prekomplicirano linija je ukinuta jer naši putnici plaćaju kartu samo ako žele, a dobrim dijelom ne žele.
Izvanredna linija za Sljeme zamjenjuje propalu žičaru za koju su također u njezino vrijeme naplaćivane zasebne karte što je protjecalo uz kontinuiranu kontrolu bez problema. Uobičajene karte od ranije vrijede samo za uspinjaču.

Sve to stoji i hvala na podacima, ali ne vjerujem da je Jurić razmišljao o tim vremenima kada se to radilo, već je išao opravdavati nešto što se po meni ne može opravdati na način kako je to napravio.

Pitanje je bilo vrlo jednostavno, što znači poklon vožnja za npr. mene koji dolazim iz Novog Zagreba, budući ću štancati kartu u busu 221 i nastaviti putovanje prema npr. Mirogoju?
Da li pri tome na Kaptolu ja nešto neću platiti, što bi inače trebao platiti? Odgovor je ne, i za većinu putnika uz vrijedeću kartu, bilo poklon vožnje ili ne, promjene neće biti.
Prema tome, usporedba izvanredne linije za Sljeme (žičara ili bus) koja se uvijek posebno naplaćivala, s izvanrednim linijama za groblja koje se nikad nisu posebno naplaćivale u najmanju ruku je nespretna a možda i smiješna. Napisao sam ''nikad'' jer je tako bilo do sada.

Tako da vjerujem da se tu više radi o marketingu, jer ''besplatno'' uvijek ulazi u uši te zvuči bajno i fantastično. Pa eto, usprkos svemu, hvala ZET-u na free ride-u taj dan!

conecto

Opet spominješ da se na izvanrednim linijama za groblja nisu "nikad" naplaćivale zasebne karte, a upravo sam objasnio da je nekad tako bilo.
Samo sam to htio ispraviti i ništa više. Najmanje želim braniti Jurića jer bih ja momentalno otpustio tog uhljebljenog parazita koji je ZET jako puno koštao otkad je došao, a čitav njegov rad čini firmi daleko više štete nego koristi. On ne predstavlja ZET nego one koji su ga postavili tu gdje je.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

CONECTO430

Karte se 1. Studenog nebi smjele niti u jednoj liniji naplačivat.
Idem samo jednu stanicu :D

CONECTO430

Svi Sveti: blagdanska organizacija prijevoza

ZET je u potpunosti spreman za izvanrednu organizaciju prijevoza na dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan. Od početka se tjedna prati prometna situacija na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključuju se u promet i dodatni prijevozni kapaciteti.

Posebna regulacija prijevoza na snazi će biti u utorak, 1. studenoga, a tramvajske i autobusne linije koje prolaze ili dovode do zona većih gradskih groblja bit će pojačane prema potrebi, a uspostavit će se i izvanredne autobusne linije.

TRAMVAJSKI PROMET UOČI,  NA BLAGDAN SVIH SVETIH I NA DUŠNI DAN

U subotu, nedjelju i ponedjeljak, 29., 30. i 31. listopada, tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom voznom redu toga dana, a linije će se prema potrebi i mogućnostima pojačati dodatnim kapacitetima.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga,  na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, ujedno će se u promet uključiti i tramvajska linja 8, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

AUTOBUSNI PROMET UOČI, NA BLAGDAN SVIH SVETIH I NA DUŠNI DAN

Prema gradskim grobljima ZET već uključuje dodatne autobuse na redovne linije, ovisno o priljevu putnika.
U utorak, 1. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija:
Kaptol – Mirogoj,
Kaptol – Krematorij,
Kvaternikov trg – Srebrnjak,
Dubrava – Miroševec i
Dubec – Markovo Polje

Uz spomenute izvanredne autobusne linije, od petka, 29. listopada, do utorka ,1. studenoga, uspostavit će se i linija Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra.
 
PRIJEVOZ DO MIROGOJA I KREMATORIJA

Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Krematorij bit će uspostavljene u utorak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat. Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Krematorij, autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada u zoni kružnog toka na Mirogoju.
Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom cestom.

Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička - Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea - Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.
Trasa linije Kaptol – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička - Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj - Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.
Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija toga terminala. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija, nešto južnije od pješačkog prijelaza, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij.

Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.
Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg – Srebrnjak prometovat će u utorak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat.
Trasa linije: Terminal Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretišteautobusa) te istom trasom u povratku.

Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak - Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol – Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice.Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.

Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

U utorak, 1. studenoga, od 8 do 21 sat, zbog posebne regulacije prometa obustavljaju se linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij) i 201 (Kaptol – Kvaternikov trg).

Autbosne linije 203 (Svetice – Vinec – Krematorij) i 226 (Svetice – Kaptol) bit će u utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, skraćene do Remeta, odnosno Vineca.

Tijekom posebne regulacije prometa, u utorak , 1. studenoga, od 8 do 21 sat, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol, Zvonarnička, Degenova, Ulica Medveščak, Gupčeva zvijezda, Vrančićeva i dalje svojom uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom.

PRIJEVOZ DO MIROŠEVCA

Izvanredna autobusna linija Dubrava – Miroševec vozit će u utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, bez usputnog zaustavljanja.

Autobusi će vozit trasom kako slijedi: Avenija Gojka Šuška – Ulica Rudolfa Kolaka – Aleja Tišine – rotor Miroševec – Mramorni prilaz – Oporovečka – Aleja Tišine – Ulica Rudolfa Kolaka – Avenija Gojka Šuška – terminal Dubrava.

Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na istočnom dijelu kolnika Mramornog prilaza.

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu bit će  na Aleji Tišine, u zoni raskrižja sa Žitnom ulicom.

Obustave i izmjene autobusnih linija čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

U utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, bit će obustavljene linije 206 (Dubrava – Miroševac) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Klin).

Napominjemo, kako će iz Dubrave autobusi linije 223 (Dubrava – Trnovčica – Dubec) polaziti s prvoga perona.

PRIJEVOZ DO MARKOVOG POLJA

Izvanredna autobusna linija Dubec – Markovo Polje, prometovat će u utorak, 1. studenoga, od 8 do 20 sati, dok će redovna linija 267 (Dubec – Markovo polje) u istom razdoblju biti ukinuta.

Predviđena trasa linije je: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Aleja mira do groblja Markovo polje, odnosno do parkirališta za osobna vozila između groblja i Aleje Mira.
Autobusi će se usputno zaustavljati na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska).

Ulazak putnika u autobuse za Markovo Polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira.
Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija.

Autobusi linije 271 (Dubec – Sesvete - Jesenovec – Glavnica Donja), od subote, 29. listopada, do srijede, 2. studenoga, privremeno će se zaustavljati na autobusnom stajalištu u Glavnici Donjoj, u zoni kbr. 5.

Autobusi linije 272 (Dubec – Sesvete – Moravče), od subote, 29. listopada, do srijede, 2. studenoga, privremeno će se zaustavljati na autobusnom stajalištu u Moravču, u zoni kbr. 83.

Napominjemo, kako će iz Dupca, za vrijeme izvanredne organizacije prometa, autobusi linije 224 ( Dubec – Novoselec) polazit s perona 5, autobusi linije 270 ( Dubec – Sesvete – Blaguša) s perona 8, te autobusi linije 274 (Dubec – Sesvete – Laktec) s perona 7.

OSTALE AUTOBUSNE LINIJE

U utorak, 1. studenoga, autobusna linija 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) prometovat će prema izmijenjenom voznom redu.

U ponedjeljak, 31. listopada, i utorak, 1. studenoga, autobusna linija 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će prema potrebi pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima od 8 do 17 sati.

Autobusna linija 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice), u subotu, 29. listopada, ostvarit će samo polazak u 7:45 sati, u ponedjeljak, 31. listopada, ostvarit će samo polazak u 7:25 sati dok će u nedjelju, 30. listopada i utorak, 1. studenoga, ostvariti  samo polazak u 6:40 sati. U svim ostalim polascima, autobus će prometovati izravno za Šibice. Kako bi se osigurala kvalitetna prometna povezanost sa Grobljem Zaprešić, uspostavit će se izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić) koja će od 8 do 20.45 sati polaziti svakih 30 minuta.

Autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), u subotu, nedjelju, ponedjeljak i utorak, odnosno 29., 30. i 31. listopada te 1. studenoga, bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 (Podsused -  centar – Poljanica – Gornja Bistra), na kojoj će od 8.30 do 17.30 sati voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused-centar.

Autobusi linija 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 ( Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), od ponedjeljka, 24. listopada, u vremenu od 8 do 20 sati,  zaustavljat će se i na stajalištima Aleja Bologne/Gospodska.


Stanje u prometu moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici ZET-a. Telefonske informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije moći će se dobiti na telefonskom broju Pozivnog centra Zagrebačkog holdinga – 072 500 400. Radno vrijeme pozivnog centra je od 0 – 24 sata.
Idem samo jednu stanicu :D

STIB

Citat: CONECTO430  u Listopad 26, 2016, 12:26:08
Karte se 1. Studenog nebi smjele niti u jednoj liniji naplačivat.
Plaća ZETovcima za rad na 1. studenog se također ne bi trebala isplatiti?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Shole

A zašto bi trebalo bit besplatno ?   Ne mislim pod tim da treba oderat raju, al svakodnevne cijene bi trebale vrijedit.   Pred nekoliko godina je bil oovako :


Citat: mansg313  u Listopad 31, 2008, 19:10:05
Evo moje reportaže.Danas sam obišao Dubec,Dubravu,Kaptol,Mirogoj i Krematorij na kojima je sve zagrađeno uoči sutrašnjeg blagdana svih svetih.Ovo mi se jako sviđa :)


tramvajac 92

Gradonačelnik je odlučio da 31.10. i 01.11. neće biti naplate prijevoza na nijednoj liniji.

Samo, ako imaš novce na vrijednosnoj i prisloniš, nebude ti sigurno napisao "Danas nema naplate".  rofl

smogovci.bbb2

Svi sveti: blagdanska organizacija prijevoza

   U povodu blagdana Svih svetih, a kako bi se svim građanima osigurala mogućnost  dostojanstvenog posjeta posljednjih počivališta svojih najmilijih, Grad Zagreb je osigurao besplatan tramvajski i autobusni prijevoz na svim linijama javnog prijevoza na području Grada Zagreba u ponedjeljak, 31. listopada, te na sam blagdan Svih svetih, u utorak, 1. studenoga.
Izvor: http://www.zet.hr/default.aspx?id=9188
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

STIB

Za ponedjeljak, 31.10.2016 na liniji 201 vrijedi poseban vozni red - uobičajeni polasci za radni dan i (između njih) dodatni polasci od KT do rotora na Bijeničkoj.
Netko u ZETu ipak malo misli i na putnike.  :D
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tramvajac 92

Malo dojmova s terena

Kvatrić - Srebrnjak: voze Lion's City, dođu, ukrcaju na KT i idu. Busevi gore dolaze popunjeni kao i inače u gradu, ne do vrha, ali puni. Kad dođe jedan gore, drugi ide dole, vjerojatno su bar 3.

Kaptol - Mirogoj - Krematorij: voze Citari i Citelisi 18, po nekoliko jednih pa drugih ide, Mirogoj dolazi pun do čepa (i tako se vraća), Krematorij dolazi pun, nešto se putnika izmjeni na Mirogoju i ide dalje. Puni kao redovne linije u gradu, dobio sam dojam da Citelisi više voze Krematorij nego Mirogoj, valjda da lakše izvuku brda. Stvaraju se gužve, ali to je normalo.

sniff

Da... inače, priča se da neki policajci i redari na krematoriju prijete odvođenjem u stanicu u slučaju slikanja autobusa. 100% provjerena informacija!

822DoDo



Citat: sniff  u Studeni 01, 2016, 16:29:20
Da... inače, priča se da neki policajci i redari na krematoriju prijete odvođenjem u stanicu u slučaju slikanja autobusa. 100% provjerena informacija!

U kakvu stanicu te redar moze odvesti? U vatrogasnu?

Das Beste oder nichts. MB

tamlover

Citat: tramvajac 92  u Studeni 01, 2016, 16:21:54
Malo dojmova s terena

Kvatrić - Srebrnjak: voze Lion's City, dođu, ukrcaju na KT i idu. Busevi gore dolaze popunjeni kao i inače u gradu, ne do vrha, ali puni. Kad dođe jedan gore, drugi ide dole, vjerojatno su bar 3.

...dobio sam dojam da Citelisi više voze Krematorij nego Mirogoj, valjda da lakše izvuku brda. Stvaraju se gužve, ali to je normalo.

Po običaju, linija Kvatrić Srebrnjak se tretira kao pomoćna linija iako postoji veliki interes putnika. Mislim da tamo svake godine fali barem jedan bus u vršnom opterećenju, a iako pričaju da i u rezervi imaju buseva na ovoj liniji nijedan ne priskače u pomoć. Npr., bus pun kao šipak na Srebrnjaku ne kreće iako više nitko ne stane u njega i ljudi još za pola busa već stoji na stanici dok valjda po direktivi ZET-ovac koji dežura na ulazu pušta bus tek kad idući dođe s Kvatrića. Kaptol, Mirogoj i Krematorij po običaju jako dobro funkcioniraju.

Nisam primjetio više Citelisa na Krematoriju, ali i ako je tako onda sigurno nagib nema veze jer ga od Mirogoja do Krematorija ima neznatno u odnosu na zajednički dio trase Grškovićevom uzbrdo do Bijeničke.

Evo par slika:
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tramvajac 92

Na Krematorij ide manje putnika, zato velim, bus s manje tereta će lakše ići. (logično)
Ovisi kad se zatekneš, nekad je stvarno više Citara, nekad Citelisa.
Citat: sniff  u Studeni 01, 2016, 16:29:20
Da... inače, priča se da neki policajci i redari na krematoriju prijete odvođenjem u stanicu u slučaju slikanja autobusa. 100% provjerena informacija!
Je, nemaju pametijeg posla policajci nego tebe kaj ćeš poslikat bus 2-3 puta vodit u stanicu.  rofl
Ak se nisi stao da smetaš, nebudu te ni 2x pogledali.