Sanos

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:40:02

Tomek

Nije više ni blizu nekadašnjim rezultatima, ali Sanos još uvijek proizvodi, ovdje pišite o njima.

gaspa

Oduševljavali su me. Poneki dizajnom (npr. S110 mi je bio ljepši od mercedesa), poneki voznim svojstvima (kako je S12 moćno savladavao uzbrdice).

S7 je bio neki minibus.

Eh, a da nam je još neka slika od S11....

suikar

SANOS S-415 Na voznom parku Subotica-trans

gaspa

U Chatu, u temi o naj ex-Yu proizvođačima autobusa blebnuo sam nešto o Sanosu iz Kumanova i odmah dobio ispravak netočnog navoda o lokaciji tvornice Sanos - nije Kumanovo (nit je ikad bilo) nego Skopje. Kao domaći čovjek Alexa (ispravitelj netočnog navoda) je po definiciji veći autoritet za to pitanje. Međutim, nikako mi nije jasno zašto stalno pred očima vidim natpisnu pločicu od eloksiranog aluminija, desno uz prednja vrata u autobusu, na kojoj piše nešto u prvom redu, u drugom veliko 11. OKTOMVRI i u trećem sitnije Kumanovo ?!? Kao klinca me zasigurno nisu zanimale cijevi, da bih pomiješao te dvije tvornice. A možda je stvarno pisalo Skopje (umjesto Kumanovo), ali odakle meni onda Kumanovo u mislima, a zaista su u oba mjesta postojale tvornice s istim imenima? Parapsihologija?

Ne kaže se uzalud: čovjek uči dok je živ. Dakle, Ohrid, pa minibus S-7, pa veliki S-11 (onda, naravno, i S-12, S-14 itd.) su proizvođeni u Skopju?

suikar

Pošto sam ja služio vojsku u Kumanovu 1990 godine,posjećivao sam nekoliko puta i Skoplje.Kada se iz Kumanova ide vlakom u Skoplje,s lijeve strane tračnica se lijepo može vidjet tvornica autobusa 11.Oktomvri.Tvornica se nalazi na samome ulazu u Skoplje. :)

5AR

Negdje se je postavljalo pitanje  ???(možda na starom forumu) koji je model ovaj autobus, nisam do sad imao prilike ga ni vidit ni slikat ali se je prilika napokon ukazala i ja sam ju iskoristio: 8)  ;D





Pogedao sam tablicu na prednjim stepenicama i piše da je model S 411 a god. proizvodnje 2001.
Uglavnom dosta loša limarija za 7 godina star autobus. :-\

NP-549

Vozio ga ja par dana pred 4 godine (imao 2 godine) .  Katastrofa  na kvadrat !!!

aco_kuna

Pozdrav Svima od Macedonia   Skopje ovo je dobar Forum ,,,,

Najbolji Gracki Autobus sto je ikad Proizveo Sanos a to je Model Sanos 115 ,,mozda nije nesto posebno na izgledu ali ima neverojatno dobru Voznju kada ga vozis osecas kao da si na Moru sa nekim Gliserom ,,115 patnika je kapacitet zato je i dobio naziv Model 115

 

maky


NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

bmax

Kad je atlas 88 naručio 8 turističkih sanosa cijelu zimu je kod njih u tvornici bila setra 215 hd, tako da je taj sanos dosta toga pokupio od nje, u to vrijeme bili su to atraktivni autobusi, voze i dan danas.

sanos

Pozdrav svima, ja kako novi ovde da objasnim neke  stavri   o imenu SANOS  i te fabrike. FAS 11ti OKTOMVRI , ZNACI FABRIKA AUTOBUSA SKOPJE(FAS).Fabrika se nalazi  u nasenje  Autokomanda u Skopjlu i  70 tih i 80tih godina, imama  je kapacitet od  preko1200 autobusa godisnje i osim za stare  yuge bilo ih je i dosta za izvoz, primer: Polska ,Rusija  Saudiske , cak i na zapadu, kao na primer,  Velika Britanija  pa cak i do Venecuele
Ono za ime 11 ti OKTOMVRI , ima jedna fabrika u Kumanovo istim imenom, al do  je sasim nesto drugo,Kumanovska je fabrika za profile i cevi.Pocetkom 90tih, osetio  je i SANOS ono ludilo balkana i  polako al sigurno, zatvorio svoje kapije sve do pocetka 2000 te, privatizirana je i sada  je  pod imenom SANOSS: Radi se opet, al neje onaj kapacitet ko sto je bilo a jes da imaju super modele. Sada ako moze meni neko da pomogne, kako da stavim ja  neki foto   dase vidi  na forumu , to  bi bilo super  i svim  obozavateljima SANOSA   pozdrav i slike-slike i samo slike, bitce od mene dosta , imam ih  :)

kriticar

Citat: bmax  u Svibanj 01, 2008, 16:35:29
Kad je atlas 88 naručio 8 turističkih sanosa cijelu zimu je kod njih u tvornici bila setra 215 hd, tako da je taj sanos dosta toga pokupio od nje, u to vrijeme bili su to atraktivni autobusi, voze i dan danas.
Atlas je kupio 10 sanosa S515
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

sanos

evo stare adrese  SANOSA      www.fas-sanos.com.mk

sanos

ovo je  nova i aktuelna     www.sanoss.com.mk

sanos

sanos gallion 522