Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

zvone16

Citat: Lion  u Lipanj 09, 2012, 00:55:06
Jedna zanimljivost. Danas sam u 645 iznad prednjih vrata kod unutarnjeg ogledala primjetio ni manje ni više nego montiran osvježivač zraka, airwick ili tako nešto slično. I to onaj sa senzorom koji valjda svakih 15 minuta ili tako nešto ispusti miris.  ;D
Neka netko proba slikati, ja nisam stigao jer sam primjetio 5 sekundi prije nego sam izašao iz busa.

PS Svakako dobro dođe u ove ljetne dane kad je bus pun miomirisa.

Oj, danas sam uhvatio vremena i da ću ga naći i fotkat ono 627 vozi umjesto njega.
ZvoneXp

Boki651

Znam da nema baš veze s ovom temom, ali nisam htio otvarati novu temu, jer pretpostavljam da se baš neće puno pričati o ovoj temi.
Uglavnom, počeo sam igrati igru European bus Simulator. Igra je njemačka, ali je napravljena i engleska verzija. Interijer i vanjski izgled buseva, dosta je uzet iz Citara. Igra je dosta realna, možda ne toliko sama vožnja, koliko razni detalji za volanom. Imate sve kao u pravom busu. Kombinacije svjetala u kabini, klima, podizači prozora, automatski krovni otvori, naginjanje busa, zaključavanje prednjih vrata, brisači, procedura kod paljenja, namještanja vozačkog sjedala, stavljanje tahografa, naplata karti itd. Baš su na sve pazili. Jedinu zamjerku dajem zvuku samog autobusa, koji uopće nije kao u Citara. Kad su već na sve detalje pazili mogli su i zvuk kvalitetniji staviti.
U svakom slučaju nakon dugo vremena jedna dosta realna simulacija, za sve one koji vole autobuse. Još samo da izmisle, a priča se i da hoće, simulacija vožnje turističkog busa po Europi između raznih kolodvora.

Evo i video:


Ako budete igrali, uživajte, ja se ne odvajam od kompjutera! Volio bih i da netko od vozača proba igrati, da čujemo dojmove od profesionalaca :)

kico101

Iz Novog Lista:

Mještani Petrci blokirali promet: traže autobusnu liniju i proširenje ceste

Prozvali viškovskog načelnika

21. lipnja 2012 19:37

Napisao: Andrej Petrak

Velike smo nade polagali u načelnika Gorana Petrca.  Njegovi su preci dali svoje ime našem naselju, ali  on, osim vodovoda, nije riješio skoro ništa. Nemamo  cestu, nemamo autobus, nemamo dječje igralište, ali  zato imamo komunalne doprinose i naknade

Foto Vedran KARUZA

PETRCI  Mještani Petrci,  mjesta u općini Viškovo, okupljeni u inicijativu »Autobus za Petrce«, u četvrtak su na  dva sata blokirali cestu kroz  mjesto, tražeći uvođenje autobusne linije i proširenje uske prometnice. Još 2007. godine viškovskom načelniku  Goranu Petrcu predali su peticiju za uvođenje autobusne  linije koju su potpisala 132  mještana. Tada su, kažu, od  općinske vlasti dobili obećanja da će biti riješen, ne samo autobus, već i rekonstrukcija ceste kroz naselje,  ali od svega toga ni nakon pet  godina nije se dogodilo ništa.  Njihova situacija dodatno se  pogoršala kad je izgrađeno  600 metara ceste prema Kablarima, te je sad cesta kroz  Petrci postala najkraćom vezom između Gornje Drenove  i Viškova kojom prometuju  brojni automobili i kamioni.

– Jedini smo u općini čija  djeca su prisiljena pješačiti na  uskoj i prometnoj cesti. Jedini  smo čiji umirovljenici ne mogu  iskoristiti povoljnosti Autotroleja, nego moraju pješačiti više  od kilometra do najbliže stanice, kako bi otišli liječniku, ali i  otišli u trgovinu, kažu članovi  akcije »Autobus za Petrce«.

– Zaustavili smo promet da  bi upozorili na naše probleme  i pozvali građane da na sljedećim izborima biraju vodstvo općine koje ima više osjećaja za životna pitanja građana. Volimo maškare i Matejnu, ali sigurnost i budućnost naše djece nam je važnija, poručuju mještani.

Mještani su bili ogorčeni što na prosvjed  nije došao načelnik Goran  Petrc, i sam mještanin Petrci.

Zlatko Zelenika kaže kako  je odavno bilo moguće barem  produžiti Autotrolejevu liniju  5b od Kablara do Petrci.

– Autotrolejevi mini busevi  voze i užim cestama. Pozvali  smo načelnika da preispita  mogućnost okretišta u Petrcima iz smjera Kablara, jer tamo postoji zemljište u vlasništvu Općine. Moguće je privremeno okretište kod kluba  Perica, kaže Zelenika. Dodaje  kako je već mjesecima otvoren put za konačno rješavanje  rekonstrukcije ceste kroz Petrce, što je bilo godinama blokirano zbog pokrenutog  upravnog postupka.

Dio mještana najavljuje da  će zatražiti odvajanje od Viškovo i pripojenje Rijeci.

– Velike smo nade polagali u  općinu i načelnika Gorana Petrca. Njegovi su preci dali svoje  ime našem naselju, ali on,  osim vodovoda, nije riješio  skoro ništa. Nemamo cestu,  nemamo autobus, nemamo  dječje igralište... Sve što imamo su komunalni doprinosi i  naknade, kažu mještani.

Akcija "cicimici za svaku kuću". ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Jaki su, nema šta, al su mi ipak jači oni sa peticijom za autobusnu liniju za Vodovodnu ulicu !  Koji broj bi imala,  0A !?

zvone16

Danas viđen neki MAN SG312 ILI 322, znači iz serije 611-615 621-625 da ide po D404 sa mehaničarom oko 08:30
ZvoneXp

Bocko


M.A.N. boy

A dobro pa se napokon netko sjetio.

BARCODE

Očito je netko iz grada i turističke zajedníce. Pratio naš forum pod temom "Doubledecker"
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

ikar

Na stanicama osvanuli novi plakati sa voznim redovima! Konačno ljepo uređen plakat posebno izrađen za svaku stanicu. Pohvale zaslužnima.

Bari

Čak i sa uputama kako koristiti vozni red
KREPAT MA NE MOLAT !

Dino

1. Pogledati na sat  ;D

little-perfect-fairy


Boki651

Citat: ikar  u Srpanj 14, 2012, 14:37:22
Na stanicama osvanuli novi plakati sa voznim redovima! Konačno ljepo uređen plakat posebno izrađen za svaku stanicu. Pohvale zaslužnima.

Vidio sam to jučer, ali zaboravih napomenuti. Jako dobro to izgleda, čak s minutažom, kad bus dolazi na određenu stanicu.

Shole

Odlično.  Sve pohvale.  Nadam se da negdje piše da je ovo okvirno vrijeme dolaska autobusa jer će se nać debili koji će njurgat kako je autobus došao 37 sekundi ranije, ili kasni 3 minute.

Još jednom sve pohvale na ovakvom rješenju

mivano

Trebalo bi ovako nešto i u prigradu.