Novi vozni redovi...2

Autor dean25, Siječanj 02, 2011, 13:05:07

tamlover

Ukidanje 143 nedjeljom nije dobro iako je putnika bilo malo. Malo ih je i radnim danima, ali zato vozi mali autobus koji može uredno voziti i nedjeljom. Istina je da se može jedan bus iskoristiti cijeli dan na 142 i 143 sa dobro složenim rasporedom, ali to je za ZET-ove naučnike od voznoga reda znanstvena fantastika. Gledao sam koliko je dolazaka/polazaka na liniji 143 usklađeno s polascima/dolascima prigradskog vlaka na stanicu Vrapče. Očaj jedan...toliko o integriranom prijevozu o kojem se trubi ovih dana kada raste cijena pokaza ZET-HŽ za radnike. Ista je stvar i sa 124 koji prolazi Bolognom do Gospodske u oba smijera baš zbog vlaka. Na većini polazaka vozno vrijeme nije usklađeno s HŽ-om i zapravo je samo izgubljen autobus na opterećenom dijelu naselja od bolnice do Gospodske. I sad ako pošalju Borčec Bolognom do Gospodske sigurno ga neće usklađivat s HŽ-om.

A spajanje 121 i 124 je sranje svoje vrste. Prvo, stanica na ulici Karažnik i stanica u parku su nebo i zemlja!! Bus je godinama stajao na starom stajalištu ljudima drito pod prozorima i nije se ukidalo stajalište! Sada stoji preko dijela livade i preko ceste pa se ukida, a to što sada treba hodati komad od Karažnika do placa npr. ili se u obrnutom smjeru penjati do stanice nema veze jel... A doći će i vikend. Kaj mislite da će ZET-ovci ostavit polazak i vikendom, pogotovo nedjeljom na 10 minuta? Jedini ozbiljan autobus vikendom za taj cijeli kvart je 121! Ako se sada objedinjavanjem i ostavi npr dosadašnji ritam Karažnika od 15-20 minuta ja tvrdim da će se osjetiti nedostatak jedne linije. 130 je nedjeljom ionako neupotrebljiv a 124 iako je vikendom uglavnom vozio na 50 minuta, osim djelomično subotom u kraćem intervalu znao je popuniti vrijeme čekanja između 2 Karažnika. Sada tog autobusa ne bude. U svakom slučaju nikakav napredak.

Neću to pisat u svakoj temi al stvarno idemo ka tome da skupo platimo sve što je rađeno zadnjih 10 godina. Sjećam se kad je Ivan rogoborio (i mi drugi smo, al njega pamtim) protiv megalomanske obnove voznog parka autobusnog i tramvajskog. I s tim preseravanjem opet smo mi došli do redukcija...
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tramvajac 92

I na 176 je promjenjen vozni red..
Za 115/118/139 još ni traga ni glasa

dominik,

Citat: tramvajac 92  u Ožujak 03, 2011, 22:46:41
I na 176 je promjenjen vozni red..
Za 115/118/139 još ni traga ni glasa
Na 118 su postavili novi vozni red na stajališta s nadstresnicom.
Pise da je u prometu od ponedjeljka.

Tomek

Ovo za 121 i 124 je debilizam, bezveze će hrpa buseva voziti do Gornjeg Stenjevca do kojeg ima i uspona te će se više goriva trošiti i više zagađivati, a zbog čega, zbog praznih buseva. Druga stvar, 120 bi se mogao produljiti do King Crossa. Zašto to nikome ne padne na pamet da se konačno Črnomerec spoji?
A 143 radnim danom zna biti krcat školarcima koji idu iz Orešja u OŠ Stenjevec, tako da se nadam da će se paziti da se ne razmrda pa da se izgube i ti putnici. Ostao sam neki dan iznenađen da svi nisu stali u Cacciamali.

Što se tiče 146 od Črnomerca, mogu samo reći konačno, glupo je uopće bilo da vozi od Reljkovićeve, ali treba ga se i uskladiti sa 119 i 136 jer ovo je lakrdija na raskrižju u Vrapču kad sve tri jedan za drugim malo malo pa naiđu pa blokiraju raskrižje.

I ne razumijem zašto bi se ijedan polazak na 109 smanjivao jer ta linija je tako i tako preopterećena.

I ljudi molim vas, ako je ijedna redukcija zbog nedostatka buseva, u Dubravi ih stoji cca 25 komada, pa nije sramota vratiti u prometsolaše s kraja 90ih i niskopodne zglobnjake koji imaju oko 700000km iz sredine 90ih. Drugi gradovi u Hrvatskoj voze još s busevima iz 80ih tako da je sramota uopće da ovi tamo stoje.

STIB

Citat: dean25  u Ožujak 03, 2011, 18:30:58
Čini mi se da STIBa to zanima.Također,molim da mi se netko javi tko zna postavljati pdf tablice na zeljeznice.net,ili ako netko zna,ja ću (ako smijem) postavit ovdje,pa neka taj netko prenese na zeljeznice.net
Zanima me, itekako.
pdf se ne može staviti na zeljeznice.net (osim među literaturu, ali to ne mogu ja). Probat ću nešto iskemijati.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

dean25

Važno je za reći da je od 7.2. reducirani vozni red i na 212,215 i 268.(da se ne zaboravi...)

Također,na liniji 150 vozi samo 1 autobus radnim danom,a subotom i nedjeljom ne vozi više uopće.

Nedjeljom na 166 ujutro,po novom vozi 118.02

Treba viditi novi nedjeljni vozni red linije 115 (nevidim da je išta promjenjeno,a promjena je najavljena u smislu smanjenog broja polazaka).

Netko je napisao da je promjenjen vozni red linije 176.
Da,je,s 1.3.,ali to je posljedica ukidanja linije 178,pa su ukinuti polasci iz Donje Bistre u Črnomerec poslije 1. i poslije 2. navrata,te povratno,iz Črnomerca za Donju Bistru na 2.navrat.

Poslao sam mail Zet-u da na tablici voznog reda za liniju 172,objavljeni polazak s Črnomerca u 22:22 korigiraju na 22:20,jer je polazak po toplomjeru u 22:20.Isto tako,navosam da polazak s Črnomerca u 3:45,te povratno iz Zaprešića u 4:10,vozi normalno do zadnje stanice,a ne do/od Zaprešić-treminala,pa očekujemo da uskoro izvrše "ispravak netočnih navoda".

tramvajac 92

#36
Jednio što je dobro napravljeno je to da je skinuto jedno vozilo sa ln 150. Usput ima li igdje izložen vozni red te linije?
Novi vozni redovi: http://www.zet.hr/media/113164/115.pdf, http://www.zet.hr/media/108010/118%20.pdf, http://www.zet.hr/media/22895/139.pdf
Na 118 nema redukcije radnim danom koliko vidim

plavi ZET-ov bus volim

Citat: dean25  u Ožujak 03, 2011, 18:30:58
121 se spaja sa 124,svakih 10 minuta (5 autobusa;25+25=50/5=10),s tim da zbog stanara zgrade u Parku 101.brigade više se nebi ulazilo na zadnju stanicu 121.
Vjerojatno bi se trebala takva pojačana 124 stavit Bolničkom a ne Gospodskom,a 130 bi išao Gospodskom u oba smjera.
O MOJ BOŽE! Pao mi je mrak na oči.
121 Karažnik je autohtona linija, ne može se to samo tako spojiti! Kako će se to onda zvati - Gornji Stenjažnik?!  >hammer<
I zar nisu razmišljali o tome kako će se 2 zglobna autobusa mimoilaziti na tom brdu, a tamo bi se mogli susretati ako su polasci svakih 10 minuta. A ima putnika koji ni do danas nisu ukapirali koji bus ide Bolničkom, a koji Gospodskom. Kako će li se tek zbuniti kad opet promijene trase linija. Osim toga, na sve 3 linije busevi su uglavnom umjereno popunjeni, a u špici i predvečer prepopunjeni, pogotovo na 124 i 130 kada se na 121 smanji broj polazaka pa svi putnici navale na 124 ili 130.
Meni prvoj se ne sviđa to što 121 mora raditi krug oko bloka da bi došao od predzadnje stanice do Parka 101. brigade. Meni su to bačeni prijeđeni kilometri i vremenski gubitak od 1-2 minute. A poprek' se ta udaljenost može pješke proći za 2 minute. Ali dobro, sada je to tako i mislim da spajanje linija nije rješenje tog (kvazi)problema.


No, cijela ova zbrka i stiska ih je napokon nagnala da nešto promijene na bolje - KORIGIRALI SU VREMENA POLAZAKA 124. http://www.zet.hr/media/31257/124.pdf
Vozni red je sada barem malo inteligenije složen. Vidim da su nekoliko polazaka Gornjeg Stenjevca pomaknuli za 5 minuta gore-dolje, zato da ne budu isti kao i kod Borčeca, čime će se izbjeći situacije da busevi voze jedan za drugim, tako da jedan bude prenatrpan, a drugi prazan. Isto tako, putnici koji su iz nekog razloga zakasnili na bus, znaju da idući ide za 5 minuta, a ovako kad oba odu u isto vrijeme, nema druge nego ili čekati ili potražiti alternativu.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

hrvoje.skoc

Što se tiče mimoilaženja zglobnih autobusa "na tom brdu" tu sigurno neće biti problema jer je ulica Dubravica kompletno sređena prošle godine i nije ništa puno uža od Bolničke na kojoj se bez problema mimoilaze ti isti autobusi. Uostalom na liniji 124 već dugo vremena povremeno voze zglobni autobusi i nije nikad bilo nikakvih problema oko mimoilaženja. bus123
Moje mišljenje je da bi se linija trebala zvati Črnomerec-Karažnik-Gornji Stenjevec  bus123

Tomek

Nikad se ne dogodi da se dva autobusa koliko ih ima na 124 mimoilaze u Dubravici tj. prije krajnjeg okretišta jer se oni mimoiđu na pola puta. Raskrižje ulice Karažnik i Dubravice je jako problematično, pogotovo za zglobne autobuse.
Druga stvar i ono što je zapravo puno važnije, ovo je dugorošno bacanje novaca na naftu jer će prazni autobusi ići skroz do G.Stenjevca i nabijati nepotrebne kilometre. Ovakvu ideju može izmisliti samo retard koji u ovom dijelu grada nikad nije bio. Ako se već išlo čarobirati sa 121, makar ne bi trebalo jer od centra Gajnica gdje je zadnja stanica u njemu ima putnika, onda ga se trebalo možda produljiti prema cementari, makar i tamo je cesta neadekvatna, ali čitav taj dio je odsjećen od gradskog prijevoza.
Umjesto da se neko zapita kako se dvije linije koje nemaju isto krajnje okretište, a imaju isto početno okretište mogu zvati Borčec, 130 i 137, te svima koji ih ne koriste svakodnevno unose zabunu, idu se raditi ovakva sranja.. Ja se nadam da će ta vijest ostati neslužbena i da će netko tko troši novce nas poreznih obveznika ipak malo mućnuti glavom.

tramvajac 92

Sad malo gledam kartu i pada mi na pamet da se autobus okrene na raskrižju Dubravica/Zelena magistrala/Lisičina...

ipiljek

To spajanje sa linijom 124 ni meni nije neki potez, ali definitvno sam za to da linija 121 ne ide do parka.
Onaj tko je to i bio odobrio nema baš neke veze s pameti, jer jednostavno ulice su preuske i premali radijusi za skretanje i bus se jedva migolji dok ne dođe do parka. Ove starije zgrade se doslovno tresu kad prolazi bus i to izgleda ko da je potres. Jednostavno bus je trebal ostat tam di je i bio 30 godina. Premještena je samo zbog jednog tipa (kojeg poznam iz viđenja) jer mu je smetala buka motora. Sad lijepo nek se preseli nekam drugam jer i ovdje smeta. bus123
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

hrvoje.skoc

Citat: tramvajac 92  u Ožujak 04, 2011, 19:52:45
Sad malo gledam kartu i pada mi na pamet da se autobus okrene na raskrižju Dubravica/Zelena magistrala/Lisičina...

To raskrižje definitivno nije prikladno za okretanje autobusa pogotovo ne zglobnog jer jednostavno nema mjesta i bilo bi preopasno, za razliku od okretišta u Gornjem Stenjevcu na kraju Dubravice koje je baš okretište po standardu pogodno za zglobne autobuse...

tamlover

Ne znam jeste li pogledali novi red vožnje vikendom za liniju 124.

Izgledalo bi mi kao priprema za spajanje linija jer u pojedinim periodima kreće svakih 15 minuta, pa ga nema 45 min i sl., ali izgleda glupo jer linija još nije spojena i uopće ne znam kako se to izvodi tj odakle se uzima autobus koji povremeno uskače na 124 subotom i nedjeljom (npr za jedan ili dva polaska prijepodne, pa opet dva popodne, dva predvečer...). Ovako bi slično izgledalo kada bi neki polasci objedinjene linije bili do Gajnica, a neki (rijeđe) do Gornjeg Stenjevca.

Meni koji sam od kad znam za sebe navikao na uredni vozni red linije 124 s 25/50 min intervalima to sad djeluje jako čudno...

Ova korekcija u odnosu na polaske 130 je za pohvalu, al dogodila se godinama prekasno!
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

hrvoje.skoc

Takav vozni red vikendom za liniju 124 nije novi već tako vozi više od 3 godine. Subotom voze stalno 2 autobusa  osim navečer kad vozi jedan tj. drugi odlazi u garažu. Nedjeljom vozi 1 autobus cijeli dan i 5 puta dnevno se uključuje dodatni autobus koji se uzima sa linije 130. Ova nedavna korekcija voznog reda je bila samo za 3 polaska navečer radnim danom za po 5 minuta, a vozni red vikendom nije diran...