Panturist - slike

Autor Servis, Svibanj 23, 2008, 15:50:38

tomo

ružan je u cijelosti u ovom novom ruhu.... bolje su mu pristajale stare naljepnice

TomoM

Drago mi je da sam primjetio isto što i vi. Prije 10-tak godina putovao sam svaki dan sa Panturistom i često linijom iz Mađarske, tzv "Mađarac", i to su bili sve Neoplani u jako dobrom stanju. A danas im je vozni park jako čudan, kupuju svakakve autobuse. Ali ova shema je po meni katastrofa. Stari Panturist i ova zadnja shema su mi super. Ajmo potpisivati peticiju da se vrate na staru shemu. :-)

mate

Dobra ideja, Tomo, kao sto sam ja naveo ranije, Panturist je po svojoj shemi prepoznatljiv svugdje, a ovakvih buseva s ovom shemom ima i u Sloveniji i u Srbiji, i jos po Europi, samo zbog toga sto se Veolia rasirila, osobno za mene je Panturist bio prepoznatljiv po svojoj shemi i brojnim Neoplanima u voznom parku, a danas se nabavlja sve osim Neoplana

TomoM

Prvi puta sam se s Pantuiristom vozio negdje oko 1989 i bio je Mercedes 0303 (Imali su više takvih). Išao i u Njemačku sa njima. Sada u Srbiji vidim Veolia i kod nas i neznam zapravo koja je firma.

conecto

Gospodo, sad je to Veolia i slobodno možete zaboraviti (naravno mi ovdje na forumu nećemo nikad) dobri stari Panturist - i taj naziv, i shema boljanja, i novi Neoplani ubrzo će samo postati lijepa sjećanja.
Veolia gdje god dođe kupuje najjeftinije autobuse koji mogu proći na tom tržištu (u Srbiji npr. kupuju nove Ikarbuse, u Sloveniji razne turske proizvode čemu se možemo nadati i u HR, još dobro dok ne počnu Kinezi), traži što veću zaradu na temelju okrupnjavanja i što nižih troškova u svakom pogledu.
Možda je to i jedini način opstanka u današnje vrijeme ???
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

TomoM

Mislim da si dijelom u pravu. Makar bi za uspješno poslovanje jedino mjerilo trebala biti kvaliteta. Danas je drukčije vrijeme i neke nove vrijednosti i zakoni poslovanja.

conecto

Danas je najveće mjerilo cijena - o čemu god se radilo.
Panturist (Veolia) drži mnogo lokalnih linija u i oko Osijeka, gdje je skoro bez konkurencije, ali na nekim natječajima za linije uvijek je mjerilo cijena.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

TomoM

Ja sam iz tog kraja i godinama sam putovao samo Panturistom i sjećam se vremena dok je Frigan imao najbolje autobuse i najveće cijene. Ima i loša strana manjih cijena.

mate

Skyliner OS-125-BS ode za Zagreb


Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

busfan

Citat: conecto  u Veljača 26, 2010, 11:23:42
Danas je najveće mjerilo cijena - o čemu god se radilo.
Panturist (Veolia) drži mnogo lokalnih linija u i oko Osijeka, gdje je skoro bez konkurencije, ali na nekim natječajima za linije uvijek je mjerilo cijena.

Pa nisam bas nesto primjetio da ovi sa losijim autobusima imaju nize cijene, evo ti primjer
ZAgreb-Split Samoborcek 170kn, Promet 179kn
Ima jos takvih dosta, samo sto jedni idu na to da imaju dobre autobse, da pruzaju dobru uslugu i vjeruju da ce tako izgraditi stabilnu firmu, a drugi racunaju samo da uzmu pare na brzinu i da se krpe kako stignu, samo je pitanje do kad ce moci tako

mate

#176
Cityliner na liniji Zagreb - Osijek


mate

Man s reklamom Lidla na liniji Sl.Brod - Osijek


mate

Cityliner OS-116-FB danas na liniji Osijek - Zagreb




mate

Transliner OS-823-BH danas na liniji Zagreb - Osijek