Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

busfreak

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/500937/splicanima-puna-kapa-umiranja-od-vrucine-u-pretrpanim-autobusima-bez-klime-a-iz-prometa-odgovaraju-vozni-park-nikada-nije-bio-u-gorem-stanju-na-znamo-hocemo-li-pojacati-linije
I u petak je na Pazaru opet zadimilo iz "Prometove osamneaestice". Već smo naviknuli. Svako malo izvještavamo o požarima i eksplozijama starih buseva javnog gradskog prijevoznika, pa smo sretni kad dođemo sretno od točke A do točke B, pod uvjetom i da dočemao autobus. U toj prijevozničkoj firmi se pravdaju da im ne idu na ruku ni ove visoke temperature, kao ni gotovo neprekidni rad njihovog ionako bijednog voznog parka.

Ali, putnici koji se oslanjaju na usluge autobusa, a takvih je u turističkoj sezoni, višestruko više, i nemaju baš razumijevanja za rijedak vozni red i užasno stanje buseva, naročito što cijena vozne karte i nije najjeftinija.

Ajme, oće li više doći – pitanje je koje korisnici "Prometovih" usluga u iščekivanju autobusa gradskih i prigradskih linija postave svakih nekoliko sekundi. Čekanje na stanicama, nervozno treskanje nogom, Baltazarov hod lijevo-desno, manijakalno gledanje na sat, sjedenje na kovčezima, uzastopno paljenje cigareta – djelić je atmosfere na autobusnim stanicama, na kojima putnici svakodnevno proživljavaju isto. Njihova nervoza, beštimanje i nevjerica su i opravdani jer, kako nam kažu, polude dok im ne dođe "kočija". Osim kašnjenja zbog prometnog kolapsa koji se stvara na ulicama grada i u njegovoj okolici, autobusne su linije tako rijetke, a kad uzmemo u obzir da je srce sezone, to je apsolutno nedopustivo.

Osim "našima", povremeno prekipi i strancima, koji u bunilu pitaju domaći svit voze li još koje linije na neku od destinacija. To pitanje još češće postave oni koji kreću iz smjera Omiša, kojima je put do Splita pravi pustolovni pothvat. Popularna "šezdesetka" vozi svakih pola sata, a na relaciji Omiš – Split toliko je autobusnih ugibališta da jedan autobus nije dovoljan za sve putnike. Oni koji se odluče krenuti put grada oko sedam, osam navečer tek su tada nagrabusili jer će upasti u kilometarsku automobilsku kolonu. Još ako nisu bili te sreće da uhvate koje slobodno sjedalo, ili ako je zakazala klima – mogu se slikat...

– Poludin dok dođen do grada. Zimi je stanje koliko-toliko dobro, ali liti, kad je puno stranaca, bude za ugušit se. Tad ni klima ne pomaže, a još kad nas dopadne neki stari autobus koji nema klimu, onda je to prava tortura. Izgubin volju za ić do centra – kazala nam je korisnica "šezdesetke".

– Ljudi moji, pa ja posijedim dok čekam taj autobus. Linije su stvarno rijetke i mislim da bi ih trebalo uvesti više. Pogotovo ove noćne, da se mlađarija može vraćat doma. Evo, recimo, ja koristim autobus broj 26, linija Kamen – Šine, koji vozi samo pet ili šest puta na dan, a nedjeljom uopće ne vozi. Umjesto da samo dođem na stanicu i uđem u neki od autobusa, kao što bi to trebalo biti, ja moram dan prije isplanirati svoj dolazak u centar grada. Stvarno zvuči malo žalosno, s obzirom na to da me od grada dijeli samo nekoliko kilometara – kazao nam je sugrađanin Petar.

Gnjevni su i korisnici prometove "dvanaestice", koja isto vozi svake prijestupne. Ako se odlučite zaputiti se prema Žrnnovnici, također morate imati sreće jer njihove linije isto nisu baš česte.

Evo što nam je o ovoj problematici kazao Tomislav Vojnović, direktor "Prometa".

– Razumijem nezadovoljstvo građana i mi smo svjesni toga stanja. Vozni park, nažalost, nikada nije bio u gorem stanju. Osim manjka vozila, čest prizor su i kvarovi, zbog starosti pojedinih autobusa. Radimo na tome da se stanje poboljša, a trenutno ne možemo kazati hoćemo li pojačati linije jer stvarno nedostaje vozila. Ljeti uvedemo neke noćne linije i popodnevne koje voze put gradskih plaža. Nastojat ćemo pojačati najkritičnije linije. Osim građanima, i nama je u interesu da se ovaj problem riješi – kazao je Vojnović.

Poslano sa mog SM-A500FU koristeći Tapatalk


josipgrgin

Da su bili pametni i onih 9 buseva nekako odrzat u voznom stanju i kad se zakuhalo sa Slovencima mogli su te buseve vratit i jos nesto platit i danas bi se vozili u  novim busevima i nebi dolazilo do ovih problema jer ovako svi ispastaju a i za Split nije lipo da turisti sve hvale a javni prijevoz kritikuju a sve radi onih 9 buseva koji sada tamo stoje i cine gad.Lupo su to zakuhali
Svaka in cast.

elez

#1307
Ništa novo, već sve odavno rečeno. Pitanje je jeli onaj kredit iz EU za buseve (ono sta ce dobit gradovi koji su se prijavili) točan i postojan. Ako je onda bi se mogli barem rjesit ovih krševa bez klima i sa ostatkom novaca pokrit održavanje buseva kojima je to potrebno (npr. ekipa 2007. i 2008. Godište). Ali kako sad stvari stoje sa lopovima i uhljebima to se nece dogodit ili ce u najboljem slucaju kupit par komada polovnih i mazat oči ljudima.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

podgora

Evo jedno pitanje ako je glupo vi ga maknite jesu li ikad manovi bili na servisu u Dugopolju

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Dreamwalker

Pitanje ti nije glupo.

Svaki autobus ima garanciju u trajanju od nekoliko godina ovisno o proizvođaču. Da bi tu garanciju zadržao svo to vrijeme, autobus ili auto ili bilo koje drugo vozilo mora biti servisirano prema uputama proizvođača najčešće u ovlaštenom servisu. Pošto su autobusi kupljeni na kredit/leasing, ako u ugovoru stoji da se vozila servisiraju u ovlaštenom servisu, onda su sigurno bili. Ukoliko se servisiraju  u Prometovoj garaži, onda nisu bili ako nisu imali neki teži kvar, a svi djelatnici servisa u Prometu su morali proći obuku za servisiranje.

Da skratim, u načelu ovisi o ugovoru iako ja mislim da su bili.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Kolega garažer

Bili su na servisu u Dugopolju,ima na forumu slika jednog mana od tamo.Kada su bili novi tri godine su imali redovne servise,a sada idu ako se radi o nekom kompliciranom kvaru.
PROMET Split

podgora

Fala na info

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

josipgrgin

Najveci problem su falsi dijelovi ako montiraju original onda ce busevi duze trajat mada u danasnje vrime nije ni to sigurno ima i tu tvornickih gresaka

STress

Citat: josipgrgin  u Kolovoz 10, 2017, 10:18:42
Najveci problem su falsi dijelovi ako montiraju original onda ce busevi duze trajat mada u danasnje vrime nije ni to sigurno ima i tu tvornickih gresaka

To možeš zaboravit - još od početka devedesetih u proizvode i dijelove (sve od reda) se ugrađuju materijali i komponente s određenim rokom trajanja. Rodonačelnici te prakse su Japanci - Sony, JVC i Sharp, s vrimenon se proširilo na cilu industriju, a logika je sljedeća - ako bude kvalitetno, niko neće kupovat nove proizvode ili dijelove za popravak.

josipgrgin


XDonald


RegioBus

ST-1556-J ====>  tablice #289

XDonald

A prije 2 miseca je dobio novu, ovo mu je treca vec, kud prije?

elez

Citat: XDonald  u Rujan 19, 2017, 22:20:36
A prije 2 miseca je dobio novu, ovo mu je treca vec, kud prije?
Vjerojatno mu je opet ispala ili su je izgubili
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

busfreak

#1319
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/508259/jad-i-tuga-u-splitskom-javnom-prijevozu-rijeka-u-pet-godina-kupila-46-autobusa-dubrovnik-37-osijek-ulaze-100-milijuna-eura-a-promet-ne-moze-kupiti-niti-vozil

Citat:Dalmacija  Split
JAVNI PRIJEVOZNIK VEĆ ODAVNO JE - JADNI
22.09.2017. | 21:48
Jad i tuga u splitskom javnom prijevozu: Rijeka u pet godina kupila 46 autobusa, Dubrovnik 37, Osijek ulaže 100 milijuna eura, a Promet ne može kupiti niti vozila stara 15 godina
JAVNI PRIJEVOZNIK VEĆ ODAVNO JE - JADNI

Dok osječki "Gradski prijevoz putnika" (GPP) već provodi projekt obnove i modernizacije cjelokupnog voznog parka, vrijedan 100 milijuna eura, uz 85-postotno sufinanciranje iz EU-ovih fondova, splitski "Promet" ne može nabaviti niti šačicu polovnih autobusa starih 15 godina.

Daleko od toga da u gradskom poduzeću to ne bi htjeli, ali je zbog financijske situacije u splitskoj blagajni i neizglasavanja ovogodišnjeg proračuna morao biti poništen pripadajući javni natječaj. E, sad, da se moglo i ranije, moglo se, ali to je već neka druga tema...

Koliko je naš javni prijevoznik zapravo jadni prijevoznik, najbolje se vidi kada ga usporedimo s istovjetnim tvrtkama u većim gradovima Lijepe naše. Tako smo komunalnim tvrtkama u Rijeci, Osijeku i Dubrovniku postavili četiri ista pitanja – koliko je svako od njih tijekom zadnjih pet godina nabavilo vozila i kako su plaćena, koliki je iznos godišnje subvencije Grada, kolika je cijena karte kupljena u autobusu za prvu zonu, te imaju li problema s nelojalnom konkurencijom.

Krenimo od nabave novih vozila. "Promet" je zadnju takvu nabavu imao 2013., kada je kupljeno šest niskopodnih autobusa i četiri kombija. U istom razdoblju riječki je "Autotrolej" nabavio čak 46 autobusa, od kojih 10 kao zamjenu "staro za novo", i to koristeći novac iz Bruxellesa.

Ne zaostaje s brojem "prinova" u garaži ni dubrovački "Libertas", koji je od 2012. nabavio ukupno 37 vozila – 34 autobusa i tri kombija, i to mahom na leasing. Kako smo već spomenuli na početku teksta, osječki GPP na pragu je revolucije u poboljšanju kvalitete usluga velikim projektom koji obuhvaća popravak pruge, nabavu novih tramvaja i autobusa te novu remizu i proširenje tramvajske mreže.

Što se tiče subvencija koje svaki grad godišnje izdvaja za povlašteni prijevoz pojedinih kategorija putnika, možemo sa žaljenjem ustvrditi kako, u odnosu na broj stanovnika, splitsko poduzeće najgore stoji. Dakle, iz gradskog se proračuna za prijevoz umirovljenika, socijale, sportaša i branitelja prošle godine izdvojilo 19,8 milijuna kuna, od čega 15 milijuna za prijevoz umirovljenika starijih od 65 godina.

Za ovu je godinu ta brojka ipak povećana, tako da ukupni iznos subvencije iz Banovine iznosi 24,5 milijuna kuna, s tim da opet na umirovljeničke karte otpada najveći dio – 19 milijuna. S druge strane, pet puta manji Dubrovnik prošle je godine subvencionirao "Libertas" s 18,1 milijun kuna, a upola manji Osijek sa 17 milijuna. Rijeka, koja od Splita ima tek nekoliko desetaka tisuća stanovnika manje, godišnje sufinancira javni prijevoz s 27 milijuna kuna, od čega se 2,45 milijuna odnosi na karte za redovne studente.

Što se tiče cijene karte za prvu zonu, možemo ustvrditi da Split ipak nije najgori – najskuplja je ona kupljena kod vozača u nekom od dubrovačkih autobusa i iznosi 15 kuna. Najjeftinija je u Rijeci – 10 kuna, dok su Split i Osijek neznatno skuplji – 11 kuna.

Nelojalna konkurencija? Što je to, pitat će vas u Osijeku i Rijeci, dok će vam se djelatnici javnih prijevoznika u Splitu i Dubrovnika tek gorko nasmiješiti.

– Nelegalni prijevoznici stalno uzurpiraju naša stajališta, a to nerijetko rade i legalni taksisti – očitovali su nam se iz "Libertasa".
Zbog nepridržavanja voznog reda ti su prijevoznici mnogo puta kažnjavani od nadležne inspekcije cestovnog prometa, a i prometni su redari naplatili nešto kazni za zaustavljanje na stanicama javnoga gradskog prijevoza, ali ni približno dovoljno da se problem suzbije. Znači li to da toliko dobro zarađuju da im se više isplati plaćati kazne i dalje voziti. Kako god, sve više se prstom upire u Splitsko-dalmatinsku županiju koja izdaje koncesije za te linije.

Da zaključimo, "Promet" je, poput svojih autobusa, već odavno zakasnio na stanicu koja se zove moderan i kvalitetan javni prijevoz.