ZET na dnevnom redu na raspravama u mjesnim samoupravama...

Autor dean25, Prosinac 18, 2008, 11:20:33

dean25

KAKO BI I NAŠI FORUMAŠI ZNALI ŠTO SE VEZANO UZ ZET DOGAĐA NA SJEDNICAMA PO VIJEĆIMA GRADSKIH ČETVRTI,MISLIM DA ĆE TEMA BITI DOBRODOŠLA,UZ NARAVNO,PRAVOVREMENO AŽURIRANJE RASPRAVA NA SJEDNICAMA...
-Gradska četvrt Brezovica
39. sjednica Vijeća Gradske četvrti, 23. rujna 2008.
Rasprava o prijedlogu izmjene voznog reda na autobusnoj liniji Savski most-Horvati i prijedlozi za poboljšanje autobusnog prometa ZET-a na području Gradske četvrti Brezovica
-Gradska četvrt Podsljeme
46. sjednica Vijeća Gradske četvrti, 20. studenoga 2008.
Odgovor Zagrebačkog holdininga Podružnica ZET na pitanje Stjepana Dejaka u svezi mogućnosti pojačanja broja polazaka autobusa na liniji 233 Mihaljevac-Markuševec
-Gradska četvrt Stenjevec
29. sjednica Vijeća Gradske četvrti, 02. listopada 2008.
Prijedlog Zaključka o zahtjevu za uspostavom nove autobusne postaje na postojećem ugibalištu na liniji 134 kod Zagrebačke 98 – 100
-Gradska četvrt Črnomerec
46. sjednica Vijeća Gradske četvrti, 16. prosinca 2008.
Očitovanje na prijedlog o proširenju prometovanja autobusne linije 139 Reljkovićeva-Jelenovac do ulica Jadranske i Bučarove (GČ Gornji grad - Medveščak)
43. sjednica Vijeća Gradske četvrti, 22. rujna 2008.
Zahtjev za uvođenje tramvajske stanice na križanju Ilice i Cankareve ulice
-Gradska četvrt Maksimir
25. sjednica Vijeća Gradske četvrti, 23. travnja 2008.
Prijedlog zaključka o organizaciji prijevoza na:
a) Autobusna linija 201 Kaptol – Kvaternikov trg
202 Kvaternikov trg – Kozjak
238 Kozjak - Kaptol
b) Autobusna linija 232 Dubrava – Jazbina
24. sjednica Vijeća Gradske četvrti, 27. veljače 2008.
1. Problematika javnog prijevoza na području Gradske četvrti Maksimir – autobusne linije - informacija, predstavnici Zagrebačkog holdinga, Podružnica ZET-a
2. Prijedlog zaključka o davanju mišljenja o voznim redovima autobusnih linija 201 i 202 (Kaptol – Kvaternikov trg, Kvaternikov trg – Kozjak)



dean25

Zahtjev poslan VG Stenjevec...PREUZETO SA PORTALA ŠPANSKO.NET
Poštovani gosp. Jelić,

imate li ikakvih saznanja namjerava li ZET, odnosno Grad Zagreb uvesti autobusnu liniju koja bi naše naselje (POS-ovo), odnosno zapadni dio grada povezala s Glavnim kolodvorom (preko Ljubljanske) s obzirom na hitnu potrebu uvođenja iste? ili barem preusmjerilo jednu od 4 autobusne linije da ne ide za Ljubljanicu, nego za Glavni?

Po mojim saznanjima, broj stanovnika Španskog povećao se samo u ovoj godini za 5.000 nas POS-ovaca, plus dogodine dolaze stanovnici naselja preko potoka koji gradi Profectus, uz naravno starosjedioce ovog kvarta, te je prometni kaos neminovan posebno nama koji smo osuđeni na javni prijevoz.

Mišljenja sam da bi se uvođenjem barem jedne autobusne linije uvelike poboljšala kvaliteta življenja svih stanovnika zapadnog dijela grada Zagreba i iskreno se ne mogu načuditi da ZET takvo nešto nije uveo i ranije.

Od pravne struke sam saznala da bi takav zahtjev za uvođenje autobusne linije trebalo poslati Vijeće gradske četvrti Stenjevec, pa vas molim da odgovorite je li se već nešto poduzelo po tom pitanju i kakvi su vaši planovi


Obzirom na veliki broj pritužbi na autobusni prijevoz na području naše četvrti preko Vijeća smo izvjestili nadležni gradski ured i Zagrebački holding - podružnicu ZET o našem zahtjevu za definiranjem potpuno nove mreže autobusnih linija koje prometuju po ili tangiraju našu četvrt. Zahtjev smo uputili prošle godine, a prvi, izuzetno buran, ali na kraju koristan sastanak smo imali prošli tjedan u zgradi poglavarstva. Naši zahtjevi su bili slijedeći:
1. Linija za Podsused se izmiče s Aleje Bologne na podvožnjak Vrapče, Vrapčansku putinu, Samoborsku cestu do Podsuseda (na Al. Bologni je trenutno 5(!) linija)
2. Linija Stenjevec - Reljkovićeva se produžujuje do Psihijatrijske bolnice "Sv. Ivan", a rekonstrukcijom raskrižja Oranica i I. B. Mažuranić bi prometovala po tom čvoru.
3. Linija Špansko - Črnomerec se mijenja tako da ide po Šoljanovoj do Šižgorićeve, pa na sjever i dalje starom trasom.
4. Ispunjavanjem zahtjeva br.1 stekle bi se mogućnosti ukidanja linije Ljubljanica - Stenjevec i pojačavanjem linije Ljubljanica - Podsused obzirom da iste prometuju po Škorpikovom do Samoborske.
5. Linija Ljubljanica - Špansko ostaje nepromijenjena po trasi
6. Ustanoviti novu liniju Prečko - Vrapče koja bi prometovala od početne stanice u Prečkom (linije Črnomerec - Prečko) do željezničke stanice u Vrapču preko Krklecove, Šižgorićeve i D. Vrapče po V. putini, pa Mimarinom ili Krizmanovom do Brlićke, na Šižgorićevu i natrag. Početno - krajnje stajalište bi bilo željeznička postaja u Vrapču, a vozni red bi se uskladio s voznim redom vlakova (to je imperativ i smisao linije)
7. "Progustiti" SVE linije
Time bi pokrili dijelove četvrti iz kojih je stizao najveći dio pritužbi (Krklecova - Tenchinijeva - POS; I.B.Mažuranić - Šižgorićeva - Oranice), ne bi trebalo uložiti gotovo ništa osim malo dobre volje, a što je najvažnije promjenom linija nitko ne bi bio zakinut.
Naravno, puno lakše se cijela mreža vizualizira ako se može predočiti kartografski, ali se nadam da sam i opismo bio dovoljno precizan.
Linija koja se spominje za Glavni kolodvor ne bi se mogla sada realizirati, jer bi bilo potrebno uvesti barem još 2 autobusa, a ionako nam je prerijetka linija i za Črnomerec i sada za Ljubljanicu.