ex Krka promet

Autor prljavibluzer, Svibanj 23, 2008, 22:52:25

TAM

TAM 260 A 116 M (ŠI 456-CM)
Dani ponosa i slave!
    

Teutonic

U tome sam danas u 14:00 se vozio na liniji Srima-Vodice-Tribunj-Sovlje.

mirzony

Jedno pitanje. Da li su ove farovi došli na ovom Tamu fabrički ili su ugrađivani naknadno? Ne slažu mi se okrugla gabaritna svjetla i četvrtasti farovi.

zlikowszky

Tvornički.
A što se tiče izgleda, puuuno toga se ne slaže na busevima iz tog perioda. Ugrađivalo se što je bilo dostupno.
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

Shole

To su po godištu original farovi.  Valjda nisu imali više okruglih gabarita pa su prikeljili ono što je bilo na raspolaganju.  Mislim da su ovo ona rikverc svjetla sa starih malih teretnih Tamića

mirzony

Ma ova okrugla gabaritna svjetla su ista kao i kod Ikarusa. Naišao sam na neke slike Tamova koji su imali okrugle farove i četvrtasta gabaritna svjetla, pa me sad interesuje da li je to urađeno fabrički ili je kao što Shole napisa krpljeno sa onim što je bili pri ruci. Na ovim od Krka prometa zadnja gabaritna svjetla su četvrtasta, a i štopke su smještene izvan poklopca motora.

Shole

okruglo ili kvadratno je išlo u paru.  Farovi se baš i nisu mjenjali jer je drugačiji nosač i veća rupa, ali gabariti jesu

TAM

Nisam znao gdje da stavim sliku, ali ovo me šokiralo da Krkin niskopodni MAN vozi na realciji Zadar-Šibenik-Split. buljimir Ja sam mislio da je šala, ali autobus je bio najavljen:"autobus Čazmatrans Dalmacija u pravcu Primošten-Trogir-Split sa peron 7 polazi odmah". Za volanom je bio Krkin gazda, a 3 minute kasnije je došao šibenski za Split. Oba busa su bila krcata.
Dani ponosa i slave!
    

Teutonic

A ja jos cekan dan kad ceju stavit avtomontazu za Zg

zlepur1

Aj mi samo kaži u koliko je sati bija polazak, ako je bija u 14.00  onda je čzt, ali ako je bija ranije onda je pojačanje na našoj liniji .
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

TAM

Citat: zlepur1  u Svibanj 19, 2014, 16:06:58
Aj mi samo kaži u koliko je sati bija polazak, ako je bija u 14.00  onda je čzt, ali ako je bija ranije onda je pojačanje na našoj liniji .
Polazak je bio u 10:30 kao i šibenski samo što je ovaj kasnio. Ne razumijem što će im dvije iste linije u isto vrijeme.
Dani ponosa i slave!
    

sibencan

Jel ovaj MAN ima gradske sjedalice?  :o
1997 - 2017

Teutonic

Dobro pitanje jer da ima (osobito one plastične poput u Eurobusu ili MB-u) žao mi je ljudi koji su putovali na toj relaciji jer znam da su plastična sjedala neugodna od Vodica a kamoli od Zadra uuuuu  :-[

TAM

Ovakva mu je unutrašnjost

Izvor:mok.hr
Dani ponosa i slave!
    

actros

čazmina linija Zd-St (polazak iz Zd  u 8, iz Ši u 10), čazmin autobus se pokvario, pa ga je ovaj zamjenio...