Povijest Croatia busa - ex Zagrebački transporti

Autor gaspa, Prosinac 04, 2007, 11:07:08

shef

Tu tablicu je kasnije imalo vozilo Sanos S415. Čiji, ne znam.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

actros

takvu sezonsku liniju tad je ima Nino tours.

5AR

Na kraju je taj Sanos bio u Čazmatransu pod garažnim 073 BJ-391-BT
Treba od tuda krenut u nazad.  kava

pomorac

#108
Temsa ZG 0029 CB u Rijeci 08/2004 na tadasnjoj liniji Zagreb - Rijeka - Murter


peron24

Autobus Croatia transa na liniji iz Zagreba prema Šibeniku snimljen u Posedarju 1967


Foto by: Facebook grupa "Iz Šibenika si ako..."

tamlover

Vijest iz Glasa Podravine od 22. siječnja 1988. s linije Zagrebačkih transporta Legrad - Zagreb (vožnja 11.1.1988.):

Citat:VOŽNJA UČENIKA ZAVRŠILA TRAGIČNO
Vožnja autobusom Zagrebački transporti od Legrada pa do Malog Bukovca tragično je završila za 11 godišnjeg MARIA PUKLEKA iz Velikog Otoka, inače učenika četvrtog razreda OS iz Legrada. Dogodilo se to kjada je Mario Puklek sa svojim drugovima nakon zadnjeg školskog sata 11. siječnja (ponedjeljak) poslije 17 sati krenuo spomenutim autobusom svojoj kući u Velikom Otoku. Kada je autobus stigao u Veliki Otok svi putnici su izašli iz autobusa a mali Mario bio je zadnji. Nosio je na leđima školsku torbu i kada je već zakoračio na cestu, vozač autobusa STJEPAN RAKOSEC iz Zagreba, zatvorio je vrata i krenuo dalje. Vrata su zakačila torbu mališana i ovaj je ostao visjeti na njoj, tako da je nogama dodirivao kolnik. Nesmotreni i neodgovorni vozač tog je trenutka razgovarao sa svojim kolegom kondukterom FRANJOM LONČAROM iako ga je najvjerojatnije signalna lampa upozoravala da vrata nisu do kraja zatvorena. Nastavio je vožnju, a zapomaganje nesretnog mališana nitko nije čuo. No, jedan školski drug nesretnog mališana primjetio je u Velikom Otoku što se dogodilo s njegovim drugom i brzo je otrčao do svoga oca koji je sjeo u kola i krenuo za autobusom. Kada je dostigao autobus svjetlosnim i zvučnim signalima upozoravao, je vozača da stane, no ovaj nije na to obraćao pažnju već je i dalje razgovarao upravljajući vozilom. Nešto prije Malog Bukovca primjetio je da nešto nije u redu s vratima pa ih je u vožnji otvorio i natrag zatvorio! Nesretni mališan koji se tako vozio gotovo devet kilometara, pao je na kolnik. Vozač je nakon toga autobus zaustavio nakon tristo metara. Tek tada je vozač autobusa primjetio što se dogodilo. Mališan kojem su se noge vukle po asfaltu zadobio je vrlo teške tjelesne ozljede i odmah je prebačen u koprivničku a zatim u zagrebačku bolnicu. Ali, prema svemu sudeći ova vožnja imat će tragične posljedice za mališana do kraja života zbog nesavjesnog vozača autobusa.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Shole


tamlover

Preživio je, ali je imao ozbiljne posljedice. Izbjegnuta je amputacija nogu, ali je proživio jadan par godina raznih operacija. Iz istog izvora imam i informaciju da nikad nije stigla isprika ili štogod drugo ni od vozača ni od Zagrebačkih transporta. Žao mi je, jer imala je ta firma i puno dobrih ljudi. Među njima i nekih koji su voljeli voziti Legrad...
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Garage

Ja se ispričavam, ulijećem kao padobranac.
Prethodna priča me podsjetila na jedan tragičan događaj, negdje iz sredine 80-ih, možda malo poslije.
Nekakva ekskurzija je putovala, mislim da su bila dva ili tri autobusa. Ovaj prvi je, u magli prelazio željeznički prijelaz koji ili nije bio obilježen kako treba ili je imao samo andrijine križeve. Uglavnom, točno je naletio na vlak koji ga je presjekao na pola.
Mislim da je bio Zagrebački transporti, plava Dubrava... Davno je to bilo, i sam se jedva sjećam detalja. U SFRJ mislim da je bio Dan žalosti.

tamlover

Nisam ovo prije primjetio, ali da ne ostane otvoreno. Opisano je na drugim mjestima, ima detaljno i na forumu zeljeznice.net. Uglavnom, radilo se o nesreći u Pojatnom a autobus nije bio Zg.transporta nego Zagorjetransa. Poginula djeca iz Marije Gorice odakle je bio i vozač autobusa koji ih je vozio (i preživio)
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Tomek

Setra S228DT ex Croatia bus ex Croatiatourist i dalje stoji na Zovkovom parkiralištu, iako je bila jako dobra, ovako dugim stajanjem je potpuno propala

Tomek

Utakmica Dinamo-Partizan, 1997., Neoplan Transliner N316H koji izgleda kao nov
Bus se vidi na 1.15

fakincic1

Bijah preksinoć u Podravini i s nostalgijom sam se sjetio tri linije na dan za Legrad, pa tri za D. Dubravu/Kotoribu, Štrigove, Nagykanizse u 14 sati.


mirzony

Valjda može proći. Izvor: Kako je obranjena Hrvatska

zlepur1

Citat: peron24  u Lipanj 23, 2015, 18:54:27
Imam pitanje za poznavatelje povijesti Croatia busa. Da li je CB ili bivši Croatiaturist imao ikakve bijele autobuse sredinom 90-tih? U ljeto 1997 vozio sam se na sezonskoj liniji Split-Šibenik-Zagreb u bijelom autobusu strane proizvodnje reg. ZG-495-TU. Polazak iz ST je bio u 19:30. Bus bi mogao biti nekakav MAN iz tog vremena. Tablice su tada bile friške i vidim da su ubrzo mjenjane. Siguran sam da nije Mercedes O404 a niti domaći Eurobus AV120. Vidio sam ga još jedanput u Splitu u proljeće 1998. Imao je na zadnjoj šajbi nekakvo sunce i palmu.
Slučjno sam naletija na ovaj post.Croag je u pitanju.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.