ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

plavi ZET-ov bus volim

#15
Citat: GT-R  u Rujan 28, 2011, 21:56:42
Pitanje za vas koji neradite u ZET-u (a i za vas koji radite).
Dali kupujete kartu? Ili se nekako izvlačite?
Iako mi tata 25 godina radi kao vozač busa, nemam kao ni on nikakvog prava na besplatni prijevoz, no mislite li da bi to prolazilo kod konduktera?

Naravno da kupujem! Ponekad imam osjećaj da sam jedina koja to radi. Nadobudna sam i poštena ;D za razliku od svih mojih prijatelja koji su se švercali cijelo ljeto. Počeli su ih kupovati sada s početkom akademske godine. Pričala sam s njima o švercanju koje im je, mogu reći, bilo prilično uspješno. Već su uvježbali vještinu brzog uočavanja i prepoznavanja kontrolora. Kada bi ih se pak uhvatilo nespremne lako su se mogli izvući od kazne na fore tipa: "pa ja sam učenik ili student / pa piše na kartici da mi vrijedi do 10. mj. / pa ja imam pravo na besplatan prijevoz / pa nije mi sređena dokumentacija još"... Uglavnom, preko ljeta je palila forumula - pravi se glup i mutav. Sada mislim da takvo nešto i ne bi uspijevalo.
Glupo je što ZET ne omogućava svojim zaposlenicima besplatan prijevoz. Zašto? ???
Koliko znam, svi vozači imaju kartice identične našim pokazima, samo što su njihove rađene u svrhu identificiranja radnika (na njima piše službeni broj vozača, jel?). Po meni bi te kartice trebale njima davati pravo na besplatan prijevoz.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

GT-R

Da, zaposlenici imaju kartice iste kao naši pokazi, ali u biti ni oni nemaju pravo na besplatan prijevoz, ali koji će kondukter naplatiti kaznu svojemu kolegi?
Btw nisam kontrolu vidio jedno 2-3 tjedna (svaki dan sam u busevima i tramvajima).
Onaj prvi tjedan škole sam ih svako malo vidio, u tramvaju kod vozača uvjek 2-3 ZET-ovaca stoji.

tramvajac 92

Ja nisam kupio pokaz u 7. mjesecu, iz jednostavnog razloga: više me nije bilo u ZG nego što me je bilo, pa sam na karticu stavio novce, i tako se vozio..

Ivan

Pa dobro, ali moraju dobiti naknadu za prijevoz, pretpostavljam da je nekima bilo bolje uzeti novce ako nisu koristili ZET, a onda oni koji ga koriste ionako dobro prođu jer ih nitko ne dira...

tramvajac 92

Meni je vozač rekao da su mogli birati žele li novce ili taj pokaz..

Shole

Da, a kolko ih onda uzme pare jer se kao ne voze ZET-om nego svojim autom, da bi se na kraju opet vozili ZET-om, naravno džabe jer

Citat: GT-R  u Rujan 29, 2011, 09:04:34
ali koji će kondukter naplatiti kaznu svojemu kolegi?

Kod nas imaju pravo na naknadu prijevoza oni vozači čije mjesto stanovanja je udaljeno kilometar ili dva (neznam točno) od mjesta prolaska službenog busa za prijevoz radnika.   I to nemaš pravo na mjesečnu naknadu, nego ti se zbroji koliko puta u mjesec dana si radio koju smjenu (samo jutanja se računa).  Ako si vozio neku na koju se stiže prvom redovnom linijom tad ne dobijaš prijevoz.  Na srednju i noćnu možeš stić, a za prijevoz kući poslije ponoći služi također službeni bus koji nema raspored nego vozi po potrebi ljude do kuće.   Prijevoz se plaća mislim oko 2 kn/km.  Znači nek živiš 5km od prolaska službenog,  radio si 25 dana u mjesecu, od toga 8 puta jutarnju, dobit ćeš 160 kn  (8 smjena x 10 km (dva smjera=na posao i kući) x 2 kn/km)

sokre

Znam da je prije bilo da besplatan prijevoz ima vozač i cijela njegova obitelj.

Imao sam djevojku čiji je tata bio vozač busa, tako da sam bio upoznat sa problemom iz prve ruke.  8)

Ali, to je bilo prije deset godina ...

221

E da mi je takva cura!  Spojio bi ugodno s korisnim. ;D ;D

tramvajac 92

Ako bi nju išta o ZET-u i busevima zanimalo..

Westin

Zglobni citari gbr.208 i 209 i jedan solo plinaš ( po danu ) voze s natjecanja dirigenata u Lisinskom do hotela I

Berlingo

Umro od smijeha malo prije. Slusajuci Radio Banovinu covjek svasta cuje. A bilo je za neko tamo drustvo ali i za sve ZET-ovce. Pa evo onda za njih!

dean25

http://www.klinca-sela.hr/
18.10.2011
ZET će i dalje prometovati na području Općine Klinča Sela

U ponedjeljak 17.10.u prostorijama Općine Klinča Sela je održan radni sastanak na temu prijevoza putnika u 2012. godini. Sastanak je sazvan iz razloga što Ugovor o prijevozu putnika i prtljage na području Općine Klinča Sela sklopljen sa ZET-om prestaje važiti 31. 12. 2011. godine te je potrebno dogovoriti uvjete daljnje suradnje.Izvršni direktor ZET-a za promet, Ivan Miličević koji je nazočio sastanku zajedno sa svojim suradnicima i načelnik Općine Miljenko Vučković zaključili su da postoji interes putnika za ZET-ovim prijevozom i da treba poraditi na međusobnom dogovoru.Načelnik Miljenko Vučković je istaknuo zainteresiranost Općine da se i u 2012. Godini nastavi sa prijevozom putnika ali pod istim uvjetima kao i u 2011. Prema tome Općina će i u narednoj godini plaćati mjesečnu subvenciju u iznosu od 10.000,00 kuna odnosno godišnje 120.000,00 kuna.
Broj polazaka autobusnih linija 165 (Zagreb – Klinča Sela) i 169 (Zagreb – Kupinec) najvjerojatnije se neće povećavati ali postoji mogućnosti manjih korekcija odnosno promjena vremena polazaka nekih linija kako bi to odgovaralo većini putnika.

conecto

Postoji interes i kod mnogih drugih općina za ZET-ovim prijevozom (gdje je nekad vozio desetcima godina), ali one nemaju taj privilegij niti takvu smiješnu cijenu subvencije već se radi o milijunima kuna godišnje. Ima nešto u tim Klinča Selima...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dean25

Citat: conecto  u Listopad 25, 2011, 15:08:50
Postoji interes i kod mnogih drugih općina za ZET-ovim prijevozom (gdje je nekad vozio desetcima godina), ali one nemaju taj privilegij niti takvu smiješnu cijenu subvencije već se radi o milijunima kuna godišnje. Ima nešto u tim Klinča Selima...
Pa ZET održava liniju 165 skroz do Klinča sela isključivo iz razloga što poslije Rakovog Potoka kompletna lijeva strana stare Karlovečke spada pod Zagreb,te građani pojedih zaseoka po Horvatima bliže staroj Karlovačkoj koriste taj bus.Takva je situacija skroz do Pavučnjaka,sam Pavučnjak nije u Zagrebu,tu niti ne stoji 165,značu,okretanje autobusa jedino moguće tek u Klinča Selima.

Ivan

#29
Čudno je to sve ipak...

Ti zaselci su uglavnom udaljeni manje od 1 km od linije 164 što je za prigradska područja sasvim normalno, a nisu puno bliži 165... Uostalom, možda bi se i bez radova na cesti dalo i 164 poslati tamo da prozuji još dvije minute duže ako baš treba.

S druge strane, u sela sjeverno od Klinča Sela, a koja su pod istoimenom općinom, odavno vozi Samoborček, ali ZET i dalje održava prilično dugu liniju 169 za Kupinec debelo izvan područja Zagreba (Kupinečki Kraljevec) poslije kojeg jedva ima putnika, imam dojam da bi odokativno taj dio linije  po ZET-ovim kriterijima za druga područja sâm trebao nositi barem duplo subvencija koje se ovdje plaćaju za cijelu općinu...

Kako sve to skupa objasniti? ???