ZET - polusatna karta

Autor CONECTO430, Siječanj 21, 2017, 23:57:20

smogovci.bbb2

http://zagreb.hr/default.aspx?id=104188

Potpisani ugovori između ZET-a i gradova Velike Gorice i Zaprešića te općina Bistre, Klinča Sela, Luke i Stupnika o uvođenju 2. tarifne zone
      
U zagrebačkoj Gradskoj upravi danas su potpisani ugovori između ZET-a i gradonačelnika i načelnika, odnosno, predstavnika gradova i općina: Velike Gorice, Zaprešića, Bistre, Klinča Sela, Luke i Stupnika o uvođenju 2. tarifne zone, s čime se ukidaju 3. i 4. zona, te o uvođenju, od 1. ožujka, karte od četiri kune za polusatnu vožnju na linijama gdje ZET obavlja javni gradski prijevoz.

Većina građana koji žive u  gradovima i općinama u okolici Zagreba rade u našem gradu i zaslužili su imati iste uvjete kao građani Zagreba te zato i njima uvodimo kartu od četiri kune za polusatnu vožnju, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić prilikom potpisivanja. Gradonačelnik je napomenuo da ga je na prvotno uvođenje karte za četiri kune inspirirala jedna gospođa – korisnica javnog gradskog prijevoza koju je nedavno sreo u gradu i koja mu je napomenula da građani često imaju potrebu koristiti prijevoz za kraće relacije koje bi, kako je ona predložila, mogle biti jeftinije.

Današnje potpisivanje ugovora sa susjednim gradovima i općinama rezultat je našeg dogovora s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina koji smo uspjeli realizirati u roku tjedan dana, rekao je gradonačelnik dodavši da je ovakav pristup korak unaprijed prema jedinstvenoj tarifnoj uniji za integrirani promet za zagrebačko područje koje uključuje Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku županiju. Ovim projektom ujedno povećavamo broj korisnika javnog gradskog prijevoza ali i smanjenjem broja automobila na cestama doprinosimo očuvanju okoliša.

Gradonačelnik je izrazio uvjerenje da će polovica sredstva od 43 milijuna kuna za ovaj projekt biti nadoknađena povećanom kupnjom novouvedenih karata od četiri kune, dok će se drugi dio namiriti iz povećanja efikasnosti operatera, odnosno ZET-a. Iako postoje administrativne granice, barijere u glavama ne postoje te zato dogovorima i zajedništvom možemo poboljšavati stvari za dobrobit naših građana. Ovo je naše hvala onima koji žive u okolici, a rade i doprinose napretku Zagreba, zaključio je gradonačelnik.

Gradonačelnici Velike Gorice i Zaprešića, kao i načelnici općina Bistra, Klinča Selo, Stupnik, te predstavnica općine Luka, izrazili su zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta, naglasivši da to puno znači njihovim stanovnicima.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Shole

Da su barem izbori dva put godišnje,   di bi nam bio kraj

Tomek


tramvajac 92

Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 28, 2017, 14:45:43
U zagrebačkoj Gradskoj upravi danas su potpisani ugovori između ZET-a i gradonačelnika i načelnika, odnosno, predstavnika gradova i općina: Velike Gorice, Zaprešića, Bistre, Klinča Sela, Luke i Stupnika o uvođenju 2. tarifne zone, s čime se ukidaju 3. i 4. zona, te o uvođenju, od 1. ožujka, karte od četiri kune za polusatnu vožnju na linijama gdje ZET obavlja javni gradski prijevoz.
Znači umjesto 40+40 kn za kružnu vožnju s 311 sad možeš za 8+8 kn. Ili s mjesečnom kartom za 8 kn. Cool.

smogovci.bbb2

http://www.zet.hr/default.aspx?id=10308

Od ožujka: Dvije zone, ista tarifna politika!

Zahvaljujući danas potpisanim ugovorima između ZET-a i Velike Gorice, Zaprešića, Bistre, Klinča Sela, Luke i Stupnika, od 1. će ožujka spomenuti gradovi i općine pripadati jednoj i to II. zoni u kojoj će se primjenjivati jednaka tarifna politika kakva je na snazi na cijelom području grada Zagreba, odnosno u I. zoni. U praksi to znači kako će javni prijevoz biti dostupniji i onim putnicima koji usluge ZET-a koriste u drugoj zoni. Na tom području također će se moći koristiti karte po cijeni od 4 kune za vožnju od 30 minuta. Za vožnje duljim relacijama na raspolaganju će i u drugoj zoni biti karta valjanosti 90 minuta i cijenom od 10 kuna. Podsjetimo, dosadašnji je tarifni model prometnu mrežu dijelio u 4 zone, a u izdvojenim gradovima i općinama za putovanje je bila dostupna pojedinačna karta po cijeni od 10 kuna i trajanja 30 minuta. Napominjemo kako je za putovanje u svakoj pojedinoj zoni potrebno imati i odgovarajuću kartu. Prijelaz između prve i drruge zone ostao je nepromijenjen. Pojedinačne papirnate karte vrijedit će za vožnju u jednom smjeru, dok se elektroničkim karticama može putovati bez obzira na smjer.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

citaro

Postoji li uopce ijedna relacija u drugoj zoni na kojoj putovanje traje dulje od pola sata?

Diermeech

#96
Imaš jedino 322 ( Velika Gorica - Cerovski vrh)
Putovanje u prosjeku traje 40-45 minuta. Ostale linije su taman do pola sata ( npr 174), ili dobiju novih pola sata prelaskom u prvu ili iz prve u drugu zonu npr. 176 i 177.

tramvajac 92

S tim da 322 ide djelomično kroz Zagreb - sela Odra i Hrašće gdje ima stanice. Tak da... tehnički bi trebalo kupiti 3 karte?

MAN truck bus

Danas na aparatima su bile samo 1 i 2 zona. byeg
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Ožujak 01, 2017, 09:40:54
S tim da 322 ide djelomično kroz Zagreb - sela Odra i Hrašće gdje ima stanice. Tak da... tehnički bi trebalo kupiti 3 karte?
Za 322/313 kroz Hrašće između dva dijela Grada V. Gorice (glupa trasa koja bi uostalom mogla ići kroz Lomnicu i Gradiće radi tih mjesta, nvm) vrijedi pravilo isto kao između dva komada Grada Zagreba kao i na 164 i 165, a valjda istom logikom iako nije izričito navedeno i na 166.
Pretpostavljam da se s novim kartama to nije promijenilo.

tramvajac 92

Vjerojatno ne. Ali se vjerojatno nije ni promjenila vjerojatnost sretanja kontrole nakon Lukavca koja je skoro ravna nuli.

Kaj se tiče trase, cijela Mlaka, Odra, Hrašće, Lomnica i Lukavec trebaju redefinirane linije, al tome nije mjesto tu.

421

"Zašto su dosad plaćali skuplje?"
https://twitter.com/vijestihr/status/836585539100884992


"Gradonačelnik je izrazio uvjerenje da će polovica sredstva od 43 milijuna kuna za ovaj projekt biti nadoknađena povećanom kupnjom novouvedenih karata od četiri kune, dok će se drugi dio namiriti iz povećanja efikasnosti operatera, odnosno ZET-a. Iako postoje administrativne granice, barijere u glavama ne postoje te zato dogovorima i zajedništvom možemo poboljšavati stvari za dobrobit naših građana. Ovo je naše hvala onima koji žive u okolici, a rade i doprinose napretku Zagreba, zaključio je gradonačelnik."
ZG prirez 18%, VG i ZAP prirez 12%.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Zaboravio si općine:
Općina Bistra 10%
Općina Klinča Selo 10%
Općina Luka 5%
Općina Stupnik 6%  kava

421

http://www.zagrebancija.com/zet-ova-karta-4-kune-vrijedit-ce-okolici-zagreba/

"Nema dodatnog troška, ZET i Zagrebački holding će se morati preustrojiti i izvući zadnji atom da se ta sredstva namire."
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN19464

#104
Gotovo je sa ZET kartom od četiri kune?
Kada smo uvodili kartu od četiri kune, smatrali smo to probnim rokom da vidimo kako će sve to funkcionirati, izjavio je Bandić.

Autor Leonarda Lujić -18/10/2017

Iako je uvođenje polustanih karata od 4 kune za vožnju ZET-om izazvalo pljesak i odobravanje sugrađana, čini se kako to oduševljenje ne dijeli i blagajna Zagrebačkog holdinga. Naime, polugodišnjim izvještajem pokazalo se kako je uvođenje polusatne karte, pretvaranje triju zona u jednu i sniženje cijena karata ZET-HŽ dovelo do smanjenja prihoda u odnosu na isti period u 2016. godini za 19,6 milijuna kuna. Sukladno ovoj negativnoj računici zagrebački gradonačelnik najavljuje promjene. Hoće li to biti ukidanje karata u vrijednosti od 10 kuna i uvođenje karata od 6 kuna koje će vrijediti pola sata kraće odnosno punih 60 minuta trebali bi doznati za koji dan, a promjene nas očekuju kada je u pitanju i promet u mirovanju.
– Kada smo uveli kartu od 4 kune to je bio probni rok da vidimo kako će to funkcionirati. Nije problem samo tih 18 ili 19 milijuna kuna, nego je problem u tome da nađemo jedan optimum između 4 i 10 kuna. Sve ćemo to znati koncem tjedna i molim građane da se strpe. Ono što mene više brine jest da mi razmišljamo da u cijelom gradu uvedemo parkiranje po simboličnim cijenama s popustima, odnosno popularnim kartama za naše sugrađane. Tako da oni ljudi koji kupuju garaže i investiraju 30 godina unaprijed u parkirno mjesto i oni koji nisu kupili garaže i parkiraju na javnim površinama budu ravnopravni donekle, ne možemo imati građane prvog i drugog reda. Oni koji kupuju garaže i investiraju 12 do 16 tisuća eura za garažu -to je 30 do 40 godina po cijeni od 25 kn mjesečno – izjavio je Milan Bandić.

Izvor Zagrebancija