Vozni redovi za izvanredne prilike

Autor Ivan, Siječanj 24, 2014, 14:49:53

Ivan

Hm, OK, novine su prenapuhale da je Sava počela poplavljivati sve i svašta dok se samo izlila iz korita, jadno ali nema veze; kako god bilo, prije nego sam doživio da se kanal Sava-Odra napuni živio sam u uvjerenju (kladio bih se recimo 9:1) da ZET ima barem okvirni vozni red barem za neke linije za slučaj izlijevanja jer ovo je praktički sezonska pojava koja je predviđena golemom infrastrukturom, ne bi trebalo biti golemo iznenađenje. Naravno, makar sam bio optimističan, nije mi bilo niti jako veliko razočaranje kad sam vidio kakav je kaos nastao kad se kanal stvarno napunio.

Uglavnom, nevjerojatno je da ZET u slučaju punjenja kanala sve svodi na improvizaciju, a recimo čak ni ne može iskoordinirati s policijom da kad se podvožnjak Jarunska ispod Jadranskog mosta naplavi da skreću sa Savske na Selsku (recimo u fazi kad i tramvaj 7 dobiva prolaz) nego da moraju voziti skroz preko Zagrebačke av. i Selske pa im treba apsurdnih 15-ak minuta više... Ne bi li bilo normalno za bilo koga imalo organiziranoga da predvidi ovu situaciju? Zašto ne postoji barem neki grubi vozni red koji stoji godinama u ladici pa da postoje manja odstupanja i prilagodbe kad se ponovo dogodi, nego je sve totalna improvizacija? Mislim, pošto je izvanredno ne treba ni koordinirati s lokalnim samoupravama, jednostavno netko uzme Excel i rasporedi postojeće autobuse na produžene vozne redove, i objavi barem na netu ako već ne po stajalištima, mislim, to je nekih 5-6 sati rada u uredu, a ne da ljudi čekaju bez ikakve informacije dva sata bus pa naiđe kad naiđe... ???

Ivan

Možda bi za te prilike mogao postojati i privremeni terminal Brezovica a da vozni redovi raznih linija 16x i 3xx u smjeru B ostanu isti i ne zbunjuju ljude, a do Brezovice voze pojačano zglobni autobusi na 132, uz iznimku linije 166 preko Dragonošca do Lukavca koja bi bila potpuno drugačija i podijeljene 305 sve bi ostalo praktički isto... Uglavnom, mislim da se vrlo jednostavno može sve srediti, ne bi čak trebalo ni puno više ili uopće više autobusa, recimo dva-tri busa za pojačanje 132 koji se dobiju od skraćenih 159, 160 i 161, a u ovom kaosu zadnji put ih je tko zna koliko više bilo u prometu a da su se mimoilazili i ostavljali putnike bez prijevoza satima pa prođu dva u roku od par minuta.

Ivan

#2
Kad sam već počeo razmišljati, ovako bi otprilike mogao ići plan - krug na 132 skratiti na 75 umjesto 80 minuta, 5 zglobnih autobusa vozi svakih 15 minuta, izvan vršnih vremena voze tri busa svakih 25 minuta; od tri autobusa cijeli dan jedan autobus s linije 159 (vozi spojeno sa 163 po voznom redu 163), u vršnim vremenima jedan s linije 160, jedan s linije 161 koje imaju dva autobusa (dovoljno vremena za jedan zbog upola kraćeg kruga); u redovnom rasporedu korigirati polaske na liniji 160 koji su razmaknuti samo 25 minuta na minimalni razmak od 30 minuta (a prije i poslije često nema busa po 70 minuta, dakle općenito je i sad besmisleno da tako voze), linija 161 na relaciji Brezovica - Kup. Kr. Štrpet može održavati razmak 30 minuta na svim polascima kako je u postojećem voznom redu. Linije 162 i 169 bi imale previše vremena, no nije potrebno raditi im dodatni posao.
Također, izvan špice i linije 160 i 161 bi imale višak vremena, nije potrebno dodatno opterećenje.

trase bi bile:
G.Č. BREZOVICA, OPĆINA KLINČA (KUPINEC)
linija 132 - standardna ruta, postaje glavni spoj za sve ostale linije, 5 zglobnih autobusa, takt 15 minuta u špici (izvan špice 3 v.r. / 25 minuta, po mogućnosti 4 v.r. / 20 min); službe za tri autobusa su s linija 159, 160 i 161, a zglobne uzeti negdje gdje nisu nužni poput 110, 119, ili gdje već budu vozili, ili iz rezerve.

Urediti privremeneni terminal Brezovica na parkiralištima kod škole i ambulante, linija 132 ima ulogu glavne linije do sekundarnog terminala kao 172 ili 268, a onda iz Brezovice urediti:
izvanredna linija 159/163 Brezovica - Zadvorsko - Strmec Odranski - D. Dragonožec - Trpuci (uz kraćenje do Brezovice i produženje kroz Strmec lako ostvarivo po standardnom voznom redu 163 iz smjera B, bus sa 159 ide na 132)
izvanredna linija 160 Brezovica - Obrež Odranski - Dragonožec - Lipnica (održavati postojeći vozni red iz smjera B (blago korigirati i standarni v.r. izvan izv. situacija zbog zbijenih polazaka na 25 minuta na minimalno 30))
izvanredna linija 161 Brezovica - Kupinečki Kraljevec Štrpet (održavati postojeći vozni red iz smjera B jednim autobusom)
izvanredna linija 162 Brezovica - Kupinečki Kraljevec Ašpergeri (održavati postojeći vozni red  iz smjera B uz višak vremena)
izvanredna linija 166 Brezovica - Obrež - D. Dragonožec - Lukavec - potpuno izmijenjen vozni red, objaviti na stajalištima u Lukavcu, služi postojeći autobus na lin. 166
izvanredna linija 169 Brezovica - Kupinečki Kraljevec - Kupinec (održavati postojeći vozni red iz smjera B uz višak vremena)

ZAPADNI DIO GRADA V. GORICE
izvanredna linija 166 Brezovica - Lukavec - pogledati gore
izvanredna linija 311/313/322 Brezovica (- Vukomerić) - Cerovski Vrh - pokušati zadržati što više sadašnjeg voznog reda iz smjera B, problem autobusa vezanih za druge linije iz Velike Gorice, razmišljati kako autobuse koji voze na ovom sektoru odvojiti od ostalih 3xx linija i u redovnom voznom redu

linija 305 - već poznata reorganizacija kad i ako most nije upotrebljiv
linija 310 - skraćena u Gradiće, Petrovina ostaje bez prijevoza, pristojno se ispričati stanovništvu :)
linija 315 - skraćena u Hrašće, voziti po postojećem voznom redu, Lukavec jedino lin. 166
linija 319 - skraćena u D. Lomnicu, voziti po postojećem voznom redu, Lukavec jedino lin. 166