budući vozači autobusa

Autor djurdica, Studeni 04, 2012, 20:27:48

Nalc

Bio je u Vrapču. Dalje neznam. Za pravog vozača znam, ruka mu je bila gadno stradala, počeo piti i raditi nerede. To je bilo prije skoro godinu dana, dalje neznam.

Poslano sa mog HUAWEI P9 koristeći Tapatalk


Shole

#76
I eto ti sranja na sve strane.  3 porodice zauvijek uništene

Nalc

A najodgovornijima ništa. Ne da imam nešto protiv obitelji Š., prijatelja mi vozi za njih, ali.... Mada i izravni konkurent, bivši poslodavac pravog vozaća (i mog tasta) radi ista sranja!  Da vidite njegovu liječničku dokumentaciju i hrpu tableta koje pije... A vozi (gotovo isključivo) katnjake, i Bove. Kraće buseve rijetko.

Poslano sa mog HUAWEI P9 koristeći Tapatalk


Shole

Puno tog bi trebalo počistit u ovoj našoj struci.  Kao što sam rekao gore,  nakaradno je u cijeloj državi masa toga.  Po men je totalno bezvezno ovo polaganje "D" kategorije a da nisi vozio kamion.  Znam da će se sad nać uvrijeđeni oni koji su u zadnje vrijeme tako položili,  ali dečki dragi vidi se velika razlika kad dođe vozit netko tko nije nikad ništa vozio, i netko je je proveo koju godinicu na kamionu.  Ni najosnovnije gabarite nemogu pohvatat.  Sva sreća pa su moderni busevi OK za vozit, šta bi da moraju šaltat sa međugasom.  Sve je dobro dok se nešto ne desi, dok neki mladi vozač koji se još nije ušaltao u sve to, ne doživi neku pizdariju.  Onda će svi pametovat, al nekome će nažalost bit kasno.

mate

Citat:Po men je totalno bezvezno ovo polaganje "D" kategorije a da nisi vozio kamion.  Znam da će se sad nać uvrijeđeni oni koji su u zadnje vrijeme tako položili,  ali dečki dragi vidi se velika razlika kad dođe vozit netko tko nije nikad ništa vozio, i netko je je proveo koju godinicu na kamionu.  Ni najosnovnije gabarite nemogu pohvatat.  Sva sreća pa su moderni busevi OK za vozit, šta bi da moraju šaltat sa međugasom

S ovim dijelom se slazem u potpunosti (vozaci koji su u jednom prijevozniku bili mentori novim vozacima to cesto spominju) , toga sam i sam svjestan sto me ocekuje, trenutno sam na vagi da li konacno krenuti u polaganje D kategorije, kako ranije je napisano, oko cca.20 tisuca kn bi sve ispalo.

Lion's Driver

Da sta drugo nego bezveze...da netko tko nije ni jednu paletu na kamionu prevezao vozi 30-50-100 ljudi...ja sa 22 god imam iskustva na dostavi...malo na sleperu i vise od pola godine na kiperu s 4 akse...sad opet idem na sleper iako su mi dva puta iz Autopoduzeca nudili posao vozaca autobusa ali ne...nisam spreman...mozda bi uzeo đačku liniju tu po krugu oko Imotskog... uz to imam jedan zdravstveni problem o kojem sam i otvorio temu al nitko ne pomaze...volio bi vozit autobus...grad/prigrad... međunarodna i turizam nikad

Shole

#81
Sjećam se tvog pitanja,  očito nitko nije dovoljno dobro upućen da ti da konkretan odgovor.  Bolje i tako nego da trkeljaju bezveze.  Meni nije jasno koja je razlika u zdravstvenom pregledu za C ili D kategoriju.  C imaš, a za ovu kao imaš problema.  A voziš najnormalnije, dok ovi "moderni" mogu sad sa  Golfa doć na Bovu Magic od 15 metara.   I da znam da će sad netko reć da pravi gazda neće dat nekom klincu 15-metarski autobus,  al vjeruj mi dat će ga rađe nego da mu leži u dvorištu ako nema drugih vozača.  A nema. 

Posao je preslabo plaćen, i osim toga privatnici gule na sve moguće načine i otkidaju ti.  Ove velike firme su još i OK (osim Croatia Busa),  jer ipak znaš otprilike šta i koliko se radi i koliko možeš dobit para za to.  Privatnik će ti dat 200 kuna da baciš turu na Plitvice.   E gazda moj dragi, ja bi u svojoj firmi za to dobio 8 sati rada  (recimo da je to 200-250 kn), 170 kuna dnevnicu, i ide mi zdravstveno i mirovinsko.  A ti si gazda dragi tu turu naplatio isto ko i Autotrans ili Autotrolej,  meni nisi platio nikakve doprinose i još mi ukupno daješ manje nego oni.  Hvala lijepo, nek ti bude.  Vozi si sam te svoje Plitvice

actros

Mate netribaš se ničega plašit, najbitnije je ono šta je Shole xx-puta reka, da voliš ovaj posal! ...al volit ovaj posal ne znaći nabacit novu košulju i slikavat selfije za volanom setre 500 kao šta većina misli; volit ovaj posal znaći puno radit, malo spavat, svakodnevno čistit, prat i usisavat, povremeno zavirit ispod haube, podmazat, ako triba šta sitno i popravit... ako to shvatiš, onda češ uvijek imat dobar posal i moć ćeš birat za koga ćeš radit. Samu vožnju ćeš svladat s vrimenom, niko se nije naučen rodija.    U današnje vrime mladi malo prićaju sa starijima, glavni izvor informacija im je forum i fejs, a bome na fejsu koliko ja vidin na ovim kamionsko-autobusnim stranicama neki ka da su pali sa marsa, pa naglašavaju kako je sramota oprat, popravit ili nedaj bože šporkati se, a tek kad je tema plače vozaća, onda se obićno pucaju cifre od nekoliko tisuća eura mjesećno šta nakraju rezultira time da mladi imaju prevelika očekivanja i nakraju budu razočarani.    Moj dida je bija šofer autobusa još 60-ih godina, otac mi vozi kamion, i ja autobus, otkad san se rodija san blizu volana, i viruj mi bit šofer nikad nije bilo manje cjenjeno nego danas, al isto tako šoferski posal nikad nije bija lakši nego danas; zato netriba se žalit, nego uhvatit se i radit!

Shole

Za Matu se ne bojim,  koliko je truda dao u forum, i koliko to već dugo traje, nek samo pola uloži u budući posao i bit će mu odlično.

421

Prema Biltenu o sigurnosti cestovnog prometa iz 2015. na dan 31.12.2015. bilo je registrirano 5276 autobusa i 2.310.515 vozača.
Nažalost, nepoznato je koliko ih ima C i/ili D kategoriju.
Bilo bi zgodno saznati koliko ima prijavljenih vozača  bus123 na radna mjesta vozača  bus123 kod poslodavaca.
Da ih imaju prijavljene ne bi bilo fuša.
@ Mate
Ako ne probaš, nikada nećeš saznati.
No ako imalo sumnjaš u sebe tad radije ne započinji ono što ne možeš završiti.
Forumaši sa stažom na  bus123 uvijek su Ti na raspolaganju ako imaš dilema i trebaš savjet bilo koje vrste..
Sretno kolega!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

mateovk4

Citat: mate  u Veljača 06, 2017, 17:40:23
S ovim dijelom se slazem u potpunosti (vozaci koji su u jednom prijevozniku bili mentori novim vozacima to cesto spominju) , toga sam i sam svjestan sto me ocekuje, trenutno sam na vagi da li konacno krenuti u polaganje D kategorije, kako ranije je napisano, oko cca.20 tisuca kn bi sve ispalo.

Ja sam školu za vozača riješio koštala me 5 000,a autoškola za D kod nas u vk je 11 400 sa ispitom i liječničkim . Znači mene će cca 17 000 sve zajedno.


Sent from my iPhone using Tapatalk

shef

Malo  o-0 a malo i ne, želio bih da sve teme na ovom forumu izgledaju ovako i svaka je rečenica pravi put za sve koji vole autobuse i namjeravaju se njima baviti poslom ili kao hobi. Oprostite na upadici. Hvala kolege članovi. thumbs

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Matej

Pozdrav ekipa!
Evo došlo vrijeme da si ispunim želju od malih nogu,položiti za bus! Zamolio bih kolege iz Slavonije koju autoškolu preporučuju,na što da se pripremim i sl...unaprijed hvala! :) :)

Lion's Driver

Samo gledaj cjenik  ;D ajde nek je sa srecom  pivkan

BareVD

Citat: mateovk4  u Veljača 05, 2017, 19:09:20
Pozdrav,
Imam 20 godina i koji mjesec i imam pitanje. Polagao bih za D kategoriju. U vezi svega što se tiče vozačke sam se informirao samo me pati jedna stvar. Dali mislite da će mi itko pružiti šansu od ovih autoprijevoznika što imaju ture za inozemstvo jer ne želim položiti i onda ćekati pet godina da skupim iskustva u ovom prigradskom prijevozu gdje se dnevno pređe 50-60 km. Mislim da mi je plus to što sam iz Vinkovaca i što ću položit moć u 5 mjesecu kada kreće sezona na moru i da skoro sam godinu dana u taksiju.
ovaj mi je post upao u oko, relativno sam mladi vozac autobusa i oduvijek mi je bila zelja vozit turizam i dobre i nove i uredne autobuse(ovo zadnje najvise ovisi o vozacu)... medjutim nitko me nije htio primit bez iskustva... sta ces sistem je takav da prihvatis sto ti se prvo ponudi ako zaista zelis radit taj posao... ja sam prihvatio i poceo voziti u javnom gradskom i prigradskom prijvozu, tu i tamo u medjugradskom. prvi autobus mi je bio totalno raspadnuti mercedes n405o2... kasnije sam mijenjao svasta od starih tamina koje su u medjuvremenu rashodovane pa do relativno novih gradakih i medjugradskih neoplana i iveca odnosno irisbuseva... posto svoj posao stvarno volim isto tako ga i radim. bio sam najmladji u firmi koji je na probi duzio citelisa hibryda na cemu su mi mnogi stariji kolege zavidili... sad cekam da se registrira novopridosli citelis u firmu sa svega 5000km... skoro pa nov... vjerujem da sam svojim zalaganjem i odnosom prema poslu zasluzio. na kraju sam shvatio da nije sve u lovi i da je neprocjenjivo radit posao koji volis i uz to svaku noc spavat u svom krevetu, a ne po sjedalima ili kojekakvim hotelima. turizam mi vise ne pada na pamet, naravno da bi odradio koji turu u slucaju potrebe ali nakon svega probanog puno sam sretniji kad mogu navecer prije spavanja poljubit sina koji ce s ponosom u vrticu rec da mu je tata vozac autobusa i uz to ga svaki drugi dan stigne vodit na trening, u setnju i gdje vec ne... na stranu moj posao i ja... poanta svega je ako zelis radit ovaj posao za pocetak prihvati sto ti se ponudi, a kad si u sistemu sa malo iskustva onda mozes lakse birat koji ti nacin voznje gradski, linijski ili posebna voznja vise odgovara. toliko od mene. lp :)

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk