Nesreće i oštećenja Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 30, 2007, 22:18:57

man323

Dosta su ga ispilali. Nadam se da neće biti problema na tehničkom poslije, jer se na jednoj od prednjih traversi nalazi broj šasije.
Isto tako se nadam da će Prometovci popraviti #266 na način da kasnije tu ne bude problema (slab var, moguća korozija, nestabilnost šasije).
Prema katalogu od Mercedesa je vidljivo da tu ima masu dijelova, tako da će tu biti dosta novih dijelova, a opseg posla je definitvno ogroman.

elez

ma sredit će oni njega, bit će ko nov (ako se potrude naravno).
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

netko

Nešto šturih tekstova u novinama postoji, ali.......
#179 i Smodlakin Coach su imali malo veći sustret na brzoj cesti Split - Trogir u K. Sućurcu. Sudeći po viđenom Coach je puno više nastradao (prednji desni kraj), a #179 je pogođen u stražnji lijevi dio (kraj). Mislim da nema govora o rashodu, ali bi ga možda mogli malo pričekati dok se vrati. Situacija je da je Coach vjerovatno išao u pretjecanje, sad, ili je #179 naglo zakočio ili se Coachu naglo stvorilo auto u drugoj traci.......
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Kolega garažer

#438
Prijatelj mi je poslao ove fotografije


PROMET Split

elez

 a di bas O407... russian_roulette
jel zna neko koju liniju je vozio?
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

netko

Citat: elez  u Studeni 09, 2016, 20:23:47
a di bas O407... russian_roulette
jel zna neko koju liniju je vozio?
S obzirom da je na brzoj cest, vjerovatno se vraćao iz Trogira u garažu u ST.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

#441
http://www.dalmacijanews.hr/clanak/z7sw-split-prometov-autobus-na-zebri-naletio-na-pjesaka#/clanak/z7sw-split-prometov-autobus-na-zebri-naletio-na-pjesaka

Citat:
Split: Prometov autobus na zebri naletio na pješaka

27.11.2016. u 23:42h
INES BRAJEVIĆ

Prometna se dogodila oko 22 sata, a zbog očevida je cesta zatvorena za promet
Na križanju Dubrovačke ulice i Domovinskog rata u Splitu teško je ozlijeđen 79-godišnji pješak. Na njega je oko 22 sata naletio autobus Javnog gradskog prijevoznika Prometa dok je prelazio cestu preko pješačkog prijelaza.

Kolima Hitne pomoći je prevezen u splitsku bolnicu. Policija obavlja očevid kako bi utvrdila sve okolnosti, a križanje je zbog toga zatvoreno za promet.

Ako sam dobro čuo, radi se o #286 na kojemu je nastradala šajba, a pješak je uskoro pušten iz bolnice.

edit: Točan g.b. je u komentaru ispod, a i nesreća se nije dogodila točno na pješačkom, nego par metara dalje, a to je bitna razlika.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Kolega garažer

PROMET Split

XDonald

Sudar #207 i nekog auta na blatinama ...

Paško

S malo veće visine ;)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

XDonald

http://splitskidnevnik.rtl.hr/vijesti/crna-kronika/poljicka-sudar-autobus/

"Poljička: U sudaru Prometovog autobusa i osobnog vozila ozlijeđena putnica

U Poljičkoj ulici danas se oko 14 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo osobno vozilo i autobus javnog gradskog prijevoza.
Prema trenutnim informacijama iz policije jedna putnica iz Prometovog autobusa je zatražila liječničku pomoć.
Stvorile su male gužve s obzirom da je jedna traka zatvorena, očevid je još u tijeku. Više informacija o  uzroku sudara znat će se nakon obavljenog očevida."

elez

Nedavno opet ista situacija, na srecu SG313 je uspio zakocit. Ovakve stvari se na tom dijelu događaju redovno. Autobus krene sa stanice, postigne vec neku određenu brzinu a auto koji zeli ici desno u Šoltansku ga ide prijeći i nabrzinu se ubaciti ispred njega. Nikad mi nece biti jasno zasto ljudi to rade, riskiras previse za 2 sekudne cekanja iza busa i normalnog ulaska u to križanje.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

roko

Cini mi se da je #215 malo zapea negdi.

man323

Jedan je troosovinac (#228 ili #232) imao danas lakšu nezgodu u Podstrani sa jednin osobnim autom.

XDonald

Ovo bi triba bit #227:
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/486273/sudar-dva-autobusa-u-splitu-ozlijeen-mladic?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#link_time=1494940224

"Prometna nesreća u Splitu: sudarila se dva autobusa, ozlijeđen jedan putnik

Na raskrižju Ulice Domovinskog rata i Ulice Hrvatske mornarice, danas se malo iza 14:40 dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva autobusa.

U nesreći je lakše ozlijeđen jedan putnik iz 'Prometovog' autobusa koji je na rukama imao porezotine od komadića stakla koji su se raspršili nakon sudara. Odmah na licu mjesta prvu pomoć mu je pružio vozač koji je zalijepio flastere na njegove porezotine.

Promet je nakratko bio otežan, ali vrlo brzo je normaliziran jer je Prometov autobus otišao do najbliže autobusne stanice."