Nesreće i oštećenja Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 30, 2007, 22:18:57

Lion's Driver

#450
Izvor: facebook "Hrvatski cestovni promet" 

Da...227  :-\ nekako su sredili da dođe do Solinske otvorenih vrata

elez

#451
Sudar #230 i nekog turistickog autobusa na izlazu iz trajektne na semaforu. Troosovinac je puno vise "dobio".
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

roko

Dobro je nastrada izvor fb stranica autobusi hrvatska

elez

Ova Setra je prošla samo sa friževima, a #230 je iskrivljen poklopac hladnjaka i poklopac motora, branik vidimo sa slike. Pravo cudo da nije pukao hladnjak.
Točno sam bio na semaforu i nisam moga virovat kako se ovo dogodilo (meni isprid očiju)
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

XDonald

#454
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/486930/kakav-kaos-na-pazaru-turisticki-autobus-odvalio-zadnji-kraj-prometove-devetke-vozaci-izbjegavajte-ovaj-dio-grada-promet-je-potpuno-paraliziran

"Kakav kaos na Pazaru: turistički autobus odvalio zadnji kraj Prometove 'devetke'; Vozači, izbjegavajte ovaj dio grada, promet je potpuno paraliziran

Na raskrižju Zagrebačke ulice i usjeka pruge danas nešto iza 16 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedan turistički autobus udario u zadnji kraj Prometove "devetke" prilikom njezinog lijevog skretanja prema obližnjoj stanici.

Vozač javnog gradskog prijevoznika nekako se s oštećenim zadnjim dijelom uspio dovući do ugibališta, gdje je po svoj prilici nastavio čekati daljnju pomoć.

Zbog spomenute nezgode promet Zagrebačkom i Zvonimirovom ulicom bio je potpuno paraliziran, tim više što je kraj radnog tjedna i već je započeo pritisak vozila na trajektnu luku.

Vozačima savjetujemo da svakako izbjegavaju ovaj dio grada ako mogu."


Kako pise, nastala je ogromna guzva i od opcine do pazara je tribalo 20 min. Ja san se vozio u #272 oko 4.25 i vidio parkiran #230 na pazaru , branik lezi na podu a poklopac motora iskrivljen i podignut, sva 4 upaljena. Dok nisam vidio branik, pomislio sam da se pokvario

man323

Prenosim sliku iz Slobodne Dalmacije..
Ništa strašno, novi kutevi, poklopac motora, novi branik i novi poklopac za hladnjak i vozi.

Lion's Driver

A je ih krenilo ovi dana....sta sudari sta kvarovi...  :-\ a da je meni znat u sta je ovaj sa setrom gledao

elez

Sad ko je tu kriv? Po meni je prometovac jer je svojim skretanjem ušao u traku i putanju setri. Svi znamo da je troosovinac od 15 metara najtezi bus za manevriranje uskim ulicama. Sad sve je na policiji da odluci al mislim da je vozac Prometa.  :-\
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Lion's Driver

Ni jedan ni drugi se nisu sjetili straznjeg prevjesa  >hammer<

zlepur1

Odgovor je jednostavan. Krivi su gabariti odnosno dužina vozila.Masu mladih vozača ne vodi računa o tome i dolazi do takvih oštećenja odnosno zapinjanja u druga vozila, stabla , ograde.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

roko

#460
Jednom busu na liniji 60 razbijeno staklo ispred krizanja u stobrecu radi se o zglobnom busu.

Paško

#307 prije par dana
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

XDonald

Veceras oko 20.45 se dogodila prometna nesreca automobila i motora na krizanju ulica Brune Busica i Matice Hrvaske. Motorist je zadobio prijelom noge a vozac auta rasika ruku jer je pukla sofersajba - motorist prosa kroz crveno i time mu oduzeo prednost, tako pricaju ocevidci.
Neposredno iza auta je vozio #267 na 18ki i ostao zarobljen na raskrizju dok se ocevid ne obavi i vozac je mora dat izjavu ja msln.  Nakon nekog vremena iza njega se pojavio #191, stali su jedan iza drugog 10ak minuta, a iz suprotnog smjera treci bus nije moga produzit ravno prema gradu i skrenio je rutom 15ice (te se vjv kod koteksa ponovno ukljucio na rutu 18ke). Pustili su 191 da prođe raskrizje da nebi kasnio dalje i on je stigao na polazak u 21.20. Polazak linije u 21.00 nije vozen, a trebao ga je voziti #267.





Paško

Zaboravio sam prenijeti ovaj neobični incident.

https://www.dalmacijadanas.hr/bizarna-prometna-nesreca-automobil-bez-vozaca-udario-u-autobus-zamalo-stradala-putnica

Citat:
BIZARNA PROMETNA NESREĆA Automobil bez vozača udario u autobus, zamalo stradala putnica!

Objavio T.B. / Foto: Čitatelj - 30. lipnja 2017.

U četvrtak oko 21:50 sati dogodila se neobična prometna nezgoda u Ulici Matice Hrvatske u Splitu, ali na svu sreću nije završila tragično.

Naime, automobil marke Opel bio je nepropisno "parkiran" na autobusnom stajalištu, pa se vozač Prometove 18-ice nije mogao ni zaustaviti na označeno stajalište. Nesmotren vozač automobil je ostavio u brzini i vjerojatno krenuo nešto brzinski "obaviti", opiso nam je događaj čitatelj portala koji je svjedočio događaju.

Kada su putnici krenuli ući u autobus, automobil, koji je u tom trenutku vjerojatno iskočio iz brzine, počeo se kretati unazad, pri čemu je zamalo udario gospođu koja je pokušavala ući u autobus.

Opel je nastavio kliziti unazad bez kontrole, očešao se o zadnji kraj autobusa, oštetio ga, te otklizao dalje preko sve 4 trake ulice Matice hrvatske, te se u konačnici zaustavio na skroz suprotnoj strani.

U tom trenutku je iz suprotnog smjera naišla druga Prometova osamnaestica, ali se zaustavila bez problema. Srećom, nijedno vozilo se nije kretalo velikom brzinom, pa je veća šteta izbjegnuta.

Policija je obavila očevid.

Inicijativa "Poštujte naše stanice" godinama upozorava na opasnu praksu nepropisnog zaustavljanja i parkiranja na autobusnim stanicama, ali, kako kažu, za njihove apele nadležni baš i nemaju sluha.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

elez

I sad da se nedaj Boze sta dogodilo bio bi vozac kriv jer nije stao u ugibalistu  ::|
Ovo je stvarno vise dno dna, vozacki bezobrazluk je svaki dan sve gori. Ovaj grad je otisa u smokve  russian_roulette
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...