Nesreće i oštećenja Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 30, 2007, 22:18:57

podgora

Haha nemaju para za cunga lungu kamoli za geosondu

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Zadarsko dite

Citat: elez  u Listopad 19, 2017, 11:22:07
Prica san i ja nedavno sa vozačem jednog Conecta G, reka mi je da su svi jedno vrime kuvali, servis je uvik nadoliva vode (to naravno nije bilo rješenje) dok se jedan vozač nije sitija da mi mozda tribalo očistit hladnjake motora jer je vidija da se to negdi radi. Servis je to prihvatio sa pola šale, kupili su invasol i pod jakim mlazom očistili hladnjake na tim busevima. Od tada ti busevi nemaju vise problema sa pregrijavanjem.

Poanta je u tome da je servis 0, serviseri nemarni i neškolovani, a upravu nije briga za to dok jednom netko ne pogine. Žalosno je da bus ko sta je SG tako lako izgori samo radi nemara i nepažnje nadležnih osoba ili koga vec bi to tribalo bit briga.

Toga drajvera za sefa garaze|
Ivasolom sigurno nisu prali nista.  Jer da jesu, tek tada bi autobusi imali problema s hladjenjem. Ivasol prakticki otapa gumu......

Motor i sve ostalo se pere toplom vodom pod pritiskom, ivasolom samo ako nema gume u blizini.
Citat: man313  u Listopad 19, 2017, 20:06:26
Naravno da loše očišćeni hladnjaci dosta slabije hlade rashladnu tekućinu. Eh da, to konstantno nadolijevanje vode nije niti malo dobro rješenje.
Voda iz vodovoda potiče metalne dijelove na koroziju, što uopće nije dobro. Zbog toga antifrizi imaju u sebi zaštitne elemente protiv korozije i kamenca, sa višom točkom vrelišta i dosta nižom točkom tališta. Zbog nedostatka antifriza u autobusima su prošle zime smrzavali autobusi te se na nekolicini njih raspukao blok motora.

Ako netko stalno ulijeva vodu umisto od strane proizvođača propisanog antifriza, ta osoba u mome pogledu uopće nema pojma o osnovama svog posla. Može se nadoliti par puta ako je sad neophodno, ali se omjer antifriza i vode treba održati onako kako proizvođač savjetuje kako bi se i iskoristila namjena tih tekućina.

I destilirana voda potice koroziju.
Antifriz nema nikakav zastitni element protiv kamenca, ne povecava tocku vrelista a kod tekucine tocka talista - ne postoji. Taliste imas kod metala i krutih tvari, ne tekucih.

Antifriz sluzi za zastitu od smrzavanja jer dodatno snizuje temperaturnu tocku smrzavanja te smanjuje provodljivost galvanske struje koja se stvara u motoru.
Tocka vrelista se povecava tlakom u rashladnom sistemu pa tako imate motore kojima je normalna radna temperatura 107-110 stupnjeva celzijusevih. Zbog ekologije.

Kod novijih motora je, skoro pravilo, imati omjer 50:50% vode i antifriza, cijelu godinu a pozeljnoi je mijenjati ga svake dvije godine.

Sto se samozapaljenja tice, rijetko koja tvrtka trazi od mehanicara redovan pregled dovodnih i odvodnih gumenih crijeva goriva i promjenu istih. Najcesci uzrok samozapaljenja su ispucana crijeva protoka goriva pa nakon toga dolazi instalacija. Jasno, nakupine masnoce su dodatan gorivi element tako da povremeno vruce pranje zamascenih dijelova moze smanjiti rizike samozapaljenja.

Promet? Jadan onaj koji vozi i jadni oni koje voze.....



man323

Ulijevao sam originalne antifrize od raznih proizvođača vozila, a na svakome je pisalo da štiti rashladni sustav od korozije, smrzavanja i pregrijavanja. Kod nekih se također navodila i zaštita protiv kamenca.

elez

Procitaj malo bolje @Zadarsko dite sta san napisa, očistiti su samo HLADNJAKE koji su napravljeni od zeljeza i aluminija, znaci izvadis hladnjak motora, otkačiš sve sa njega i tako "gologa" ga operes sa tim. U čemu je onda tvoj problem?
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Zadarsko dite

Citat: man313  u Listopad 22, 2017, 01:07:15
Ulijevao sam originalne antifrize od raznih proizvođača vozila, a na svakome je pisalo da štiti rashladni sustav od korozije, smrzavanja i pregrijavanja. Kod nekih se također navodila i zaštita protiv kamenca.

Antifriz povecava tocku vrelista do nekih 104 - 106 stupnjeva ako je omjer pola-pola. Pritisak od 1.1 bara povecava tocku vrelista do nekih 130-135 stupnjeva celzijusevih. I da, stiti od pojave oksidacije, slazem se, nisam smatrao potrebnim to navesti. Moj navod o destiliranoj vodi je bio samo zato sto svaka H20 ima korozivna svojstva, bila demineralizirana, destilirana, redestilirana, prociscena, obicna, klorirana, kojaonojos.....
Moderni motori su jako vruci zbog ekoloskih zahtjeva. Zastita od kamenca je cisti marketinski trik jer taj isti proizvodjac u uputstvima navodi kako treba u sustav livati demineraliziranu ili destiliranu vodu.

Citat: elez  u Listopad 22, 2017, 07:31:41
Procitaj malo bolje @Zadarsko dite sta san napisa, očistiti su samo HLADNJAKE koji su napravljeni od zeljeza i aluminija, znaci izvadis hladnjak motora, otkačiš sve sa njega i tako "gologa" ga operes sa tim. U čemu je onda tvoj problem?

Pa sad. Nemam ja problema bas nikakvih, osim malo sa zdravljem i godinama ali to nije za javnost. Nemam problema niti sa citanjem i shvacanjem.
Pa tako, ponovno procitavsi tvoj post, kao i ovaj gore citirani,zakljucujem kako nemas pojma.
Ne znas i ne zelis znati od cega je napravljen i sastavljen hladnjak rashladne tekucine na kamionu, autobusu, gradskom busu i kako se to cisti i odrzava.

Pogrijesio si u materijalima od cega su napravljeni hladnjaci. Moderni hladnjaci su napravljeni od aluminija i plastike s gumenim dihtunzima izmedju plastike i aluminija, stari su bili uglavnom od mesinga i bakra, rjijetko zeljeza. I te stare se mirno pralo ivasolom.
Ove nove, niti skinute ne peres ivasolom vec iskljucivo vrucom vodom pod pritiskom. Bili montirani ili skinuti, svejedno. Zbog gumenog dihtunga izmedju plastike i aluminija.

Bas me interesira tko skida kompletan hladnjak s ispravnog vozila kako bi ga oprao ako ga montiranog operes nekih 70 do 90 posto. Auto stoji par sati, placas mehanicara par sati, skupo i neisplativo......

To ti je tako, Elez, ne moras bjesniti, samo lipo pitas i pises ka kolega man313......

elez

Jel se zna sudbina zadnjeg koji je gorija?
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

XDonald

Meni je na licu mista zapaljenja jedan mehanicar osobno potvrdio da ce ga popravit, a također i vozac kojemu se to desilo dok je vozio, pretpostavili su tad da su u pitanju instalacije i triba izminit dosta dijelova motora. Vidio san ga jutros u garazi parkiran je kod otpisanih avtomontaza, skinut mu zadnji branik, i reklama također - ispod su izblijedjeli ostaci prastare brodomerkur reklame...

Paško

#517
Neki debil razbio vrata #216 kamenom nasuprot Peugeota na Brdima
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Sofer122

Vjerojatno neko dobro dijete iz popravnog doma na brdima se potrudilo razbiti staklo

podgora

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/519239/jos-jedna-39prometova39-karampana-stala-na-cesti-autobusu-u-voznji-splitom-pukla-guma-nema-ozlijeenih
glava u torbi
28.11.2017. | 16:01
Još jedna 'Prometova' karampana stala na cesti: autobusu u vožnji Splitom pukla guma, nema ozlijeđenih
glava u torbi

Piše N. L.


Prometovom" autobusu na liniji broj 38 koja je prometovala iz Kaštel Starog pukla je guma na stanici pokraj hotela "Atrium".  Nitko od putnika nije ozlijeđen.

Iako na prvu ta informacija ne zvuči bombastično, djelatnici Splitske banke u Ulici Domovinskog rata i obližnji prolaznici dobro su se prepali kada su čuli prasak nešto iza 14.30 sati.

Kako smo doznali u javnom prijevozniku, servisna služba "Prometa" je u najkraćem roku izašla na teren, promijenila gumu te je autobus nastavio dalje voziti svojom rutom. Inače, radi se o vozilu starom gotovo 15 godina.
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

elez

Wauuuu velike stvari, stvarno mi se vise gade ovi clanci debilni.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Paško

Gospođo Lulić, vidi se da čitate forum pa ću samo reći da sam razočaran ovako glupim člankom!
Foto incidenta
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

RegioBus


XDonald

Za 10ak dana bi se triba vratit u promet. To san sazna od jednog njegovog sofera, koji ga je i vozio u trenutku pozara.

STress

Nije dobro, čim se "Slobodna" oglasila u tu uru...  :(

Citat:
Teška prometna nesreća dogodila se jutros oko 5 sati kod Prometove garaže. Policijski automobil zabio se u autobus broj 37 koji vozi na relaciji Split-Trogir.
Oba vozila kretala su se u smjeru od Prometove garaže, a policijski se automobil zabio u bočni dio autobusa koji je skretao u pravcu grada.
Na lice mjesta vrlo brzo su došli vatrogasci čije je sjedište vrlo blizu, a prve informacije govore da su oba policijska službenika u automobilu bila kontaktibilna.
Nedugo nakon njih na poprište događaja stigla je i policija, a očevid koji će utvrditi što se točno dogodilo je u tijeku.

Link...