Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

Boki651

Odzvonilo cvikalicama u autobusu, primjetio sam jučer i prekjučer da je počela naplata putem vozačkog računala.

mivano

Sa Fiuman.hr portala:

http://www.fiuman.hr/autotrolej-se-ne-drzi-voznog-reda-tretman-putnika-im-je-los/

"Rijetki su gradovi u kojima su stanovnici apsolutno zadovoljni uslugama svojih komunalnih društava, a naročito kad se radi o gradskom prijevozniku, pa tako postoje i mnoge primjedbe na rad Autotroleja u Rijeci i susjednim sredinama.

Portalu Fiuman.hr obratio se jedan njihov korisnik koji je iznimno nezadovoljan načinom na koji se Autotrolej drži svog voznog reda na određenim linijama te kako pojedini vozači tretiraju putnike. Njegovo podulje otvoreno pismo, koje je uputio također Autotroleju, prenosimo u cijelosti.

"Potaknut prilično lošom, povremeno i kaotičnom situacijom koja vlada u segmentu pružanja usluge javnog gradskog prijevoza od strane Autotroleja na linijama opatijskog podsustava koji između ostalog pokriva i područje Grada Opatije te Općine Matulji, primoran sam upoznati nadležne u K.D. Autotrolej d.o.o., Općini Matulji, Gradu Opatiji, a putem medija i širu javnost s navedenom problematikom.

Kako bih opisao o čemu se točno radi navesti ću situaciju koja mi se dogodila jučer, 12. prosinca, oko 16 sati, koja nažalost nije izolirani slučaj, već u zadnje vrijeme učestala pojava. Naime, autobus linije 23 (u važećem voznom redu zaveden kao polazak br. 58) koji bi u Matuljima trebao u 16:10 sati pričekati autobus linije 34 iz Veprinca (također polazak br. 58) na taj način tvoreći "vezu" za Rijeku, otišao je prije no što je autobus iz Veprinca stigao u Matulje. Kada točno ne znam, budući da sam se u Mihotićima u 16:16 ukrcao u autobus (garažni broj 678) linije 34A koja prometuje iz Bregi preko Frančića do Matulja (polazak br. 59). U 16:19 stižem u Matulje te budući da je to službeno zadnja stanica, izlazim iz vozila. U 16:20 sati, sa 10 minuta zakašnjenja u Matulje dolazi i već spomenuti bus iz Veprinca (garažni broj 816) te staje na stanicu. Ulazim u autobus i govorim vozaču kako je autobus za Rijeku već otišao, što se jasno vidi budući da nema drugih putnika na stanici. Istovremeno putnica iz Veprinca koja je već bila unutra traži objašnjenje od vozača zašto nema "veze za Rijeku" te na koji način da sada ona stigne do Rijeke prije 17 sati kada joj počinje radno vrijeme.

Relativno ljubazan vozač joj je odgovorio kako pokušava stupiti u kontakt sa prometnikom što na koncu i uspijeva, te je nakon otprilike 5 minuta telefonskog razgovora i stajanja na stanici, u 16:25 sati autobus konačno krenuo prema Opatiji. Kako linija 32 po redu vožnje na Voloskom (polazak br. 59) treba biti u 16:25 sati, bilo mi je jasno da ćemo teško uhvatiti taj bus za Rijeku, što se na kraju pokazalo točnim budući da nam je prošao "točno ispred nosa" 50-ak metara nakon stanice, samo blicajući svjetlima na naše mahanje i molbu da stane. Idući bus (garažni broj 818) linije 32 došao je oko 17:05 na Volosko te sam naposljetku u 17:12 sati stigao na svoje odredište na Kantridi. Kada je spomenuta gospođa došla na svoje radno mjesto ne znam, no u razgovoru mi je spomenula kako se slična stvar dogodila i prošli tjedan, no tada je autobus linije 23 na Panorami ipak pričekao bus iz Veprinca.

Da današnjim neugodnostima tu ne bude kraj, pobrinuo se vozač linije 23 koja u 20:30 polazi iz Rijeke za Permane (polazak broj 31) koji na zglobnom autobusu (garažni broj 672 ako se ne varam) više od 30 sekundi nakon zaustavljanja nije otvorio druga, treća i četvrta vrata zbog nekolicine putnika koji su htjeli ući na njih, dakle mimo validatora kod prvih ulaznih vratiju. Posljedično je vozač linije 34A u minibusu (109 ili 112 nisam stigao ni vidjeti) otišao sa stanice, prije nego je itko uopće iz autobusa linije 23 izašao. Kako je bus linije 34 Opatija-Rukavac (opet 816) ipak pričekao sve putnike, ukrcao sam se u njega i zamolio vozača da nazove kolegu iz minibusa kako bi mene i još jednu putnicu za Bregi pričekao u Mihotićima, na što mi je odgovorio da ne zna tko vozi. Tako je ta putnica izašla u Mihotićima i zvala nekoga da dođe po nju, dok sam ja produžio u Rukavac odakle sam pješke nastavio do svoje kuće u Bregima.

S obzirom da sam u ovom dijelu bio možda i pretjerano detaljan kako bih zorno dočarao što se događa u svakodnevnoj praksi, sada ću sažeti sve nedaće s kojima se putnici sa ovog područja gotovo svakodnevno susreću u nekoliko rečenica. Dakle, ionako malobrojni polasci iz Veprinca, Bregi i Rukavca prema Rijeci ili Opatiji barem jednom tjedno ne budu realizirani u skladu sa voznim redom, odnosno ne održi se već spomenuta i ranije opisana "veza". Posljednjih nekoliko mjeseci vozači na liniji 34A koja se u pravilu održava minibusom mijenjaju se tolikom brzinom da se svakih par dana neki drugi vozač nađe na toj liniji, pa je česta scena u kojoj putnici objašnjavaju vozaču koga mora pričekati, kuda i kad treba krenuti, što je posebno problematično u već spomenutoj situaciji koja se događa u 20:55 sati radnim danom. Tada se zna dogoditi da vozač pričeka bus iz Rijeke, ali ne i onaj iz Opatije, što za posljedicu ima da putnici iz Opatije koji žele ići u Bregi ostanu na cesti. Takvih putnika nema puno, no to ne znači da ih se treba tako tretirati. Sredinom rujna i početkom listopada u nekoliko navrata se događalo i da bus linije 23 iz Rijeke ne čeka bus linije 34 iz Opatije, pa su putnici iz Opatije koji žive u Jušićima ili Permanima ostajali u Matuljima čekajući idući bus koji ide za sat vremena ili pronalazeći neka druga alternativna rješenja.

Nadalje, činjenica da postoje čak 3 linije (34, 34A i 35A) umjesto prijašnje jedne (34) uvela je popriličnu zbrku među putnike, naročito one starije životne dobi. Njima je teško pohvatati koji bus kuda prometuje, koji staje na kojim stanicama, kada ima vezu, a kada ne i tome slično. Činjenica da 35A koji iz Opatije preko Pobri ide za Veprinac, ovisno o vozaču staje ili ne staje na stanicama u Mihotićima, Frančićima i Bregima dodatno pogoršava situaciju. Iako je ovakvo stanje na snazi već godinu i pol, sa svakim novim vozačem koji se nađe za volanom ovih linija uvijek iznova pojavljuju se slični problemi, a kao što sam već rekao promjene vozača su vrlo česte. Istovremeno se iskusni lokalni šoferi koji dobro poznaju ovo područje po kazni miču sa tih linija te im se smanjuje plaća, samo zato jer su djeci i umirovljenicima stajali na mjestima gdje nema označene stanice ili su ih odvezli stanicu dalje no što službeno voze kako ne bi morali pješke ići od Anđela (Bregi) do Zatke (Veprinac).

Budući da sam student 2. godine diplomskog studija Tehnologije i organizacije prometa na Pomorskom fakultetu u Rijeci te da smo u sklopu nekoliko kolegija u više navrata posjećivali Autotrolej, upoznat sam sa postojećim tehničkim rješenjima koja se koriste u organizaciji i nadziranju cjelokupne mreže gradskih i prigradskih linija. Za svaki se autobus u prometnom centru na Fiumari u svakom trenutku može vidjeti gdje se nalazi te tko ga vozi, pa mi je uistinu nejasno kako je moguće da se učestalo događaju navedeni propusti koji produžuju vrijeme putovanja i trajno narušavaju povjerenje korisnika. Pod hitno treba poboljšati komunikaciju između dežurnih prometnika i vozača, te uz jasnije upute samim vozačima svima olakšati svakodnevan posao i izbjeći situacije u kojima nezadovoljni putnici na vozačima verbalno istresaju svoj bijes i nezadovoljstvo.

Prijašnje iskustvo me uči da ukoliko se sa ovakvim primjedbama obratim isključivo Autotroleju sigurno se neće dogoditi ništa, a ako u priču uključim i lokalnu zajednicu te medije možda se nešto i poduzme", poručuje Robert Puljić u svojem poduljem pismu."

Portos

Svaka mu čast na pismu!

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

mivano

http://rijecanin.rtl.hr/dezinformacije-na-drustvenim-mrezama-autotrolej-radi-na-prosirenju-usluge-ali-mjesecne-pokaze-jos-ne-mozete-kupiti-i-produziti-na-kioscima/

DEZINFORMACIJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Autotrolej radi na proširenju usluge, ali mjesečne ,,pokaze" još ne možete kupiti i ,,produžiti" na kioscima
By Rijecan.In - 20. Prosinca 2016. - In Rijeka

"U Facebook grupama koje okupljaju riječku čitateljsku publiku i sve one naklonjene našem gradu često se pojavljuju i notorne neistine odnosno potpune dezinformacije, a jedna je danas izazvala posebno veliku pozornost

Komunalno društvo Autotrolej sustavno radi na proširenju prodajnih mjesta na kojima će korisnici usluga gradskog i prigradskog javnog prijevoza moći kupiti odnosno uplatiti iznose na mjesečne RC kartice u svrhu plaćanja usluga prijevoza, no suprotno nekim objavama koje kolaju društvenim mrežama a govore o tome da se mjesečni ,,pokazi" već mogu kupiti i ,,produžiti" na kioscima – to nije istinita informacija.

Kako su nam iz Autotroleja pojasnili tijekom dana, istina je da su na nekim prodajnim mjestima Tiska u testnoj fazi uporabe uređaji za manipulaciju odnosno "punjenje" RC kartica, no službeno još nisu pušteni u rad dok se proces ne ujednači na svim prodajnim mjestima, kako u centru grada tako i na periferiji. Kada krene službena prodaja usluge "punjenja" RC kartica na kioscima o tome će javnost biti na vrijeme obaviještena.

Kako su nam rekli u službi za odnose s javnošću u Autotroleju pojačanim angažmanom svih zaposlenika ali i vanjskih suradnika u dane kada korisnici usluga najviše ,,produžuju pokazne" na uobičajenim prodajnim mjestima nastoje se izbjeći gužve odnosno dulja čekanja na produljenje RC kartica, a kada testna faza uporabe uređaja na svim prodajnim mjestima Tiska bude privedena kraja javnost će o tome biti pravodobno obaviještena."

Boki651

#1294
Dosta neozbiljno odrađeno informiranje o promjeni voznog reda, 26. prosinca nigdje riječi o tome najmanje do ponoći, zatim se pojavilo na webu tijekom noći, a ni danas na mnogim stanicama nema novog voznog reda, primjerice na Fiumari. Pa su neki na posao 27. išli na blef.

mivano

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Guzvama-ispred-prodajnih-mjesta-Autotroleja-dolazi-kraj-Od-kraja-sijecnja-po-pokazne-i-na-kioske

"LAKŠE DO USLUGEGužvama ispred prodajnih mjesta Autotroleja dolazi kraj: Od kraja siječnja po "pokazne" i na kioske


Autor: Sanja Gašpert   
Objavljeno: 5. siječanj 2017. u 14:52

Od kraja siječnja u svim gradovima i općinama gdje Autotrolej pruža usluge javnog prijevoza moći će se kupiti mjesečna pokazna karta u kioscima Tiska i iNovina

Gužvama i višesatnim čekanjima ispred prodajnih mjesta Autotroleja, koje su posebno bile izražene početkom nove školske, odnosno akademske godine, uskoro bi mogao doći kraj, a kupovina mjesečne karte javnog gradskog prijevoznika Autotroleja postati znatno kraća. Naime, mjesečna pokazna karta, takozvana gradska kartica, može se, osim u poslovnicama na Jelačićevom trgu i Delti, kupiti i u nekoliko kioska Tiska i iNovina u Rijeci, a do kraja siječnja to bi trebalo biti moguće u svim gradovima i općinama gdje Autotrolej pruža usluge javnog prijevoza.

– Kao što je bilo i najavljeno kada je pokrenut projekt Gradske kartice, širi se mreža prodajnih mjesta na kojima će korisnici usluge javnog gradskog prijevoza moći obnoviti svoje mjesečno pravo, odnosno kupiti pokaznu kartu. Riječ je o kioscima Tiska i iNovina na riječkom, ali i području okolnih jedinica lokalne samouprave gdje se obavlja javni prijevoz. U ovom trenutku radi se o testiranju cjelokupnog sustava, tako da još uvijek ne možemo reći kako je kupovina pokaznih karata moguća na svim kioscima. Ipak, na većem broju kiosaka kupovina je već moguća te očekujemo kako će do kraja mjeseca ova usluga biti dostupna na svim kioscima, kaže glasnogovornica Poslovnih sustava Kristina Prijić. Dodaje kako su svi kiosci Tiska i iNovina već opremljeni čitačima kartica.

Inače, procedura je vrlo jednostavna, korisnik sa sobom treba donijeti postojeću RCC ili Torpedo karticu i, naravno, novac te upisati svoje mjesečno pravo, za što će dobiti potvrdu, odnosno račun, isto kao i na prodajnim mjestima Autotroleja. Ipak, prvo pravo upisa, izrada same kartice, kao i upis prava uz subvenciju, i dalje će se obavljati na prodajnim mjestima Autotroleja, ali to je usluga koja se obavlja uglavnom jedanput godišnje, pa ne bi trebala stvarati gužve.

– Očekujemo da će, kada profunkcioniraju čitači u svim kioscima, odnosno prodajnim mjestima, gužve i stajanja u redovima postati dio povijesti – ističe Prijić."

tramvajac 92

Napokon.  8-8

Kod nas to funkcionira čisto ok, za minutu je sve gotovo.

mivano

U tijeku je brojanje putnika na nekim linijama. Krenulo jučer, zasad na 5 i 5B. Novo "poboljšanje standarda"?

Shole

Ovisi tko broji.   Ako su "stariji" ljudi onda ima neki razlog,  a ako su studenti onda su im samo izmislili neki poslić dok su na praksi

kico101

Što ne ide sada automatsko brojanje preko validatora? ( naravno za one koji se prijave )
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

tramvajac 92

Ako se validiraš i ako neko zna izvuć podatke da. +dio koji nema te kartice.

Shole

Nitko nezna koliki je postotak onih koji nemaju kontaktne kartice

mivano

Citat: Shole  u Ožujak 22, 2017, 08:12:13
Ovisi tko broji.   Ako su "stariji" ljudi onda ima neki razlog,  a ako su studenti onda su im samo izmislili neki poslić dok su na praksi
Studenti.

mivano

http://www.fiuman.hr/besplatni-wi-fi-u-autobusima-autotroleja/

"Besplatni Wi-Fi u autobusima AutotrolejaAutor Fiuman.hr - 29.03.2017.autotrolej-bus-int

KD Autotrolej pokrenuo je pilot projekt besplatne Wi-Fi usluge za putnike u autobusima na linijama javnog gradskog prijevoza.

Obzirom je riječ o testnom projektu, ova usluga je trenutno dostupna u 3 nova zglobna autobusa (plava na SPP), a građani ih mogu prepoznati po karakterističnim naljepnicama o besplatnoj Wi-Fi usluzi.

KD Autotrolej trenutno testira nekoliko tehnologija mobilnog interneta, a sa svrhom da vožnja javnim gradskim prijevozom bude još ugodnija.

Kako bi dobili što kvalitetniji uvid u potrebe i želje građana prilikom vožnje u javnom prijevozu, odlučili smo za mišljenje pitati same građane. Pri spajanju na Wi-Fi mrežu u autobusima, građanima je omogućeno ispunjavanje kratke ankete o njihovom zadovoljstvu i viđenju potrebe za bežičnim pristupom internetu u javnom gradskom prijevozu. Ovisno o tehnologiji koja se testira u autobusima Autotroleja, besplatni Wi-Fi ima kapacitet između 40 i 60 istovremenih pristupa internetu preko mobilne podatkovne mreže koristeći LTE tehnologiju spajanja pri brzinama do 300 Mbit/s.

Uslugu je isprobao i gradonačelnik Vojko Obersnel koji se pritom osvrnuo na pilot: ,,Europska komisija smatra internet javnim dobrom te je stoga hvale vrijedna i ova inicijativa Autotroleja u kojoj testira i razmatra besplatni pristup internetu u javnom gradskom prijevozu. Omogućavanje internet povezanosti, ne znači samo informiranost, već i sposobnost stvaranja novih digitalnih usluga koje mijenjaju iskustvo građana u interakciji s Gradom i našim komunalnim društvima te poboljšavaju kvalitetu života čitave zajednice."

Pilot će trajati tri mjeseca tijekom kojih će se osim usluge besplatne Wi-Fi mreže za građane, testirati i neke druge tehnologije koje se oslanjaju na pristup internetu, a omogućavaju digitalnu transformaciju putničkog iskustva u autobusima riječkog gradskog prijevoznika. Temeljem rezultata dobivenih testiranjima tijekom pilot faze,  u Autotroleju će odlučiti o strategiji i tehnologijama digitalizacije vlastitog voznog parka u budućnosti."

jedan_019

Nakon Osijeka i Zagreba (gdje je prodaja vraćena ekspresno), na redu je Rijeka...

"KD Autotrolej obavještava sve korisnike javnog gradskog prijevoza i mjesečnih karata za prijevoz, kako iste trenutno nije moguće nadopuniti na kioscima Tiska, već iNovina. Također, na kioscima Tiska (većini njih) u prodaji nema kartica za poništavanje, koje se mogu kupiti na ostalim kioscima ili na našim prodajnim mjestima (Jelačićev trg, Delta i Opatija)."

FB KD Autotrolej