Slavijatrans - Slike

Autor autobusi.org, Prosinac 02, 2007, 00:26:25

ivog

Vidim da ovaj Taxi prijevoz je počeo zadirati na gotovo sva područja lijepe naše..  >:(

Mislim, svaka čast njima, je da ruše cijene, ali mislim da bi se država trebala malo pobrinut oko tog pitanja, jer oni recimo rade i malo na crno i tak...

manoplan

#16
Citat: ivog  u Travanj 21, 2008, 11:15:55
Vidim da ovaj Taxi prijevoz je počeo zadirati na gotovo sva područja lijepe naše..  >:(

Mislim, svaka čast njima, je da ruše cijene, ali mislim da bi se država trebala malo pobrinut oko tog pitanja, jer oni recimo rade i malo na crno i tak...

Ne branim taxiste i rad na crno,ali budimo realni po pitanju 'državnih intervencija'.
Neisplata plača,neuplačivanje mirovinskog,nepriznati prekovremeni sati,nezakoniti otkazi...grijesi su koji se opraštaju večim tvrtkama(Pa i Slavijatransu,ako baš hoćete   http://www.sisak.info/index.php?p=news&area=1&newsid=2716&print=1   ).
Bilo bi super kad bi svi pred zakonom bili jednaki,a ne da se p(r)ozivaju državne institucije kad kome i kako odgovara  >:(

ivog

Nebi se štel mešati u rad same tvrtke, nego tih tkz. "taksista"..

Jer to se isto dešava i u zagorju..

Nit imaju dopusnice za vožnju na tim linijama, nit ovo, nit ono, al svejedno imaju vozni red i cijene koje namjerno spuste za nekoliko kuna, voze se pred busom i kupe putnike pred njim, sam sam to vidio kak funkcionira..

Država bi trebala urediti to na neki način, ne da zabrani taksistima da rade i zarađuju svoj kruh, nego da makne takvu nelojalnu konkurenciju..


EuroTrakker

Ajde da riješimo ne-poznanicu. Fap ???






Pozdrav iz 53nje

EuroTrakker

Ovaj tjedan Slavijatrans vozi putnike do Siska za 5 kn u znak zahvale što su ih građani podržali u borbi protiv taxista

http://www.petrinjskiradio.com/content/view/3294/1/
Pozdrav iz 53nje

gaspa

Riječ je o devetorici taksista, većinom bez taksimetra koji Slavijatransu otimaju putnike. Slavijatrans je mudro zaključio da je ipak isplatljivije, uz obvezu održavanja linija, voziti pun bus za malu cijenu karte nego gotovo prazan za redovnu cijenu. Nakon snižavanja cijene na relaciji Sisak-Petrinja sa 16 na 8 kuna prevezeno je 9000 putnika više. Trend snižavanja cijena zabilježen je i na ostalim linijama, a ni prtljaga se više ne naplaćuje.

Prije 4 godine pokrenut je projekt sanacije Slavijatransa, iz predstečajnog stanja s gubicima oko 20 milijuna kuna. Tijekom tog vremena smanjen je broj zaposlenih za 50 ukidanjem maštovito izmišljenih radnih mjesta, što je u konačnici ušteda od 3 milijuna kuna. Danas Slavijatrans posluje u pozitivi.

Očigledno, daljnjim rušenjem cijena Slavijatrans će posao konkurenciji učiniti neisplativim (kad joj već drugi instrumenti pravne države ne mogu stati na kraj).

EuroTrakker

Citaro se vratio iz ARZ i uredno vozi

Reklamna kampanja Slavijatransa:

Pozdrav iz 53nje

stipe15

22 kn?? Smiješno,ali stvarno di je tu ekonomska računica(što bi rekla grospićka iz NMK)?

gaspa

Ekonomska računica je u smanjenju gubitka (ako već ne možemo povećati zaradu). Dobivanjem koncesije (koja se isto tako plaća) prijevoznik se obvezuje održavati određenu liniju. I je li onda bolje, kad već mora voziti, da je u kolima 6 putnika koji su platili kartu 50 kuna ili 20 putnika koji plaćaju po 22 kn?

Kad već propadamo, propadajmo otmjeno i sa stilom  :)

EuroTrakker

Slavijatrans nastavio svoju akciju i ovaj tjedan. Dakle karta do Siska i dalje 5 kn. Akcija je trebala biti završena do 18., ali je produžena do nedjelje 25. svibnja.

Cijeli tekst na linku http://www.petrinjskiradio.com/content/view/3355/1/

Posebno je zanimljiv ovaj dio teksta:
Citat:Kako je najavio predsjednik uprave Slavijatransa Miljenko Stuhne, nastavit će s ugodnim iznenađenjima... o performansama novih autobusa razgovarat ćemo u srijedu 21. svibnja prilikom isporuke u krugu poduzeća
Pozdrav iz 53nje


Tomek

Danas u Zagrebu na liniji Petrinja - Zagreb viđen novi Neoplan Trendliner.

Tomek

Evo Trendlinera večeras ponovno u Zagrebu.


Tomek

Evo i Regia, sva 3 novonabavljena autobusa imaju ZG tablice


Tomek