Razno

Autor elvis, Srpanj 29, 2010, 21:47:13

podgora

Citat: sniff  u Svibanj 17, 2016, 21:18:01
Po vašem mišljenju,koji je najbolji prijevoznik na liniji iz Zagreba za Šibenik i Split ;)?
Za split clissa i promet makarska

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

gospardbk

#31
Posao me odveo na drugu stranu svijeta, nisam mogao odoliti a da ne slikam mini bus od Mitsubishia (Rosa) i Toyote  ;D
Pozdrav sa Papue Nove Gvineje  hi
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

tamlover

http://net.hr/danas/hrvatska/opasna-stednja-na-kondukteru-kako-dalmatinom-vozi-multi-praktik-vozac-autobusa/

Citat:Jedan je vozač autobusa, kao i autoprijevoznik naljutio putnike koji su u petak putovali iz Zagreba za Zadar jer je tijekom vožnje upravljajući volanom brojio novac, karte, rješavao papirologiju i pričao na mobitel. Kako navodi jedan putnik, umalo su i bili sudionici nesreće.
Jedan od putnika koji je u petak putovao na autobusnoj liniji Zagreb-Zadar na svom je Facebook profilu objavio video u kojem pokazuje kako izgleda vozač koji dok vozi rješava papirologiju.
"Ono kad vlasnik koncesije na liniji Zadar-Zagreb štedi na kondukteru, pa se vozač u vožnji s 42 putnika u busu po kiši i slaboj vidljivosti sa 110km/h na autocesti igra multipraktika. 20 minuta sam ga gledao kako broji novce, putničke karte i potvrde, upisuje podatke u dokumentaciju, na digitron računa i javlja se na mobitel – sve odjednom. Snimam i mislim se šta s tim dok u jednom momentu nije prešao metar ipo na pretjecajni trak a sivo vozilo s lijeva skoro udarilo u zaštitnu ogradu pa trubilo da ga budala primjeti. Rekoh mu: 'učinite mi uslugu i stanite molim vas pa u miru odradite administraciju'. Najprije se pokušao našaliti s 'mogu ja sve', pa kad sam mu napomenuo da prevozi i 7 djece i da mi se ne gleda izvlačenje ljudi s vatrogasnim škarama, a i živio bi još', kaže lik: 'evo, jeste zadovoljni?' Eto, jesam. Živ sam. Wow!", napisao je užasnuti putnik.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

sniff

Čzm N116 Cityliner?

Nalc

110 km/h? Nije bilo dosta senzacinalistički pa ajmo još malo lagat?? Glavno da su vozači stoka.

Tipkam dok vozim.....


shef

Prilično je sigurno, budući da znamo o kom se prijevozniku i vozilu radi (nije onaj koji je kolega sniff napisao), da nije išao 110. Doduše, vidi se na našim cestama i onih koji idu i 120, ali većinom su porijeklom istočnije (i sjevernije) od nas.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Dreamwalker

#36
Ovo bi prije išlo u rubriku "Vjerovali ili ne", ali nikakvo čudo s obzirom tko se sve može baviti Poštinom osnovnom djelatnošću, zašto se Pošta ne bi ubacila i u ovaj biznis.

http://net.hr/danas/novac/pripreme-terena-za-novi-biznis-hrvatska-posta-namjerava-se-baviti-prijevozom-putnika/

Citat:PRIPREME TERENA ZA NOVI BIZNIS: Hrvatska pošta namjerava se baviti prijevozom putnika

Nakon uvođenja usluga digitalne televizije i servisa ePošta, Hrvatska pošta svoje poslovanje namjerava roširiti i na cestovni prijevoz putnika. Upravo stoga donijeli su i odluku o doregistraciji.
Hrvatska pošta se priprema za ulazak u posao s prijevozom putnika u unutarnjem i međunarodnom cestovnom prijevozu, piše Poslovni.hr.
Prvi korak u tom smjeru učinjen je u srijedu na sjednici Skupštine na kojoj je usvojena odluka o doregistraciji za tu djelatnost. Daljnji planovi u tom smjeru ovisit će o novoj upravi koju država namjerava potražiti na javnom natječaju. Pritom iz Pošte i objašnjavaju da je ta djelatnost tek jedna od stavki doregistracije, kao i da je posrijedi običaj da se obuhvati sve više potencijalnih djelatnosti.
Jednako tako tvrde kako takvu praksu imaju i inozemni poštanski operatori, kao i da konkretan poslovni plan za posao prijevoza u ovom trenutku ne postoji."Nije garancija da ćemo ući u taj dio poslovanja, ali ako bude potrebe u nekom budućem logističkom okviru, imat ćemo na taj način i tu mogućnost kao otvorenu", navode iz Pošte.
Dobiti od 164 milijuna kuna riješit će prethodni gubitak
Dodajmo svemu da je na Skupštini odlučeno da će prošlogodišnju dobit od 164 milijuna kuna usmjeriti u pokriće prenesenog gubitka iz prethodnog razdoblja.
Hrvatska pošta posljednjih je godina u strateškim smjernicama poslovanja imala istaknutu stavku koja se odnosi na diversificiranje poslovanjem, pa su kreirane i uvedene usluge poput evotv-digitalne televizije Hrvatske pošte i servisa ePošta.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

VanhoolTX

Zanimljivo,inace i u Njemackoj ima od njihovih pošti grupacija koja prevozi pa se ugledaju na njih garant.Postbus,prije je bio ADAC Postbus ali ADAC je napustio grupaciju.Dolaskom Flixa moglo bi biti svega i svakakvog udruzivanja i u HR.Evo recimo sada su se u Francuskoj udruzili Ouibus i Starshipper,da budu konkurentniji Flixu,Isilinesu,Megabusu i ko ce znati vise kome ...

smogovci.bbb2

Sa sajma IAA 2016
Izvor:
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

lussin

Od autobusa, 4 Prometa, Litre tours i Transturist Tuzla

smogovci.bbb2

#40
http://www.autobusi.net/man-lions-coach-zvanicno-vozilo-africkog-kupa-nacija/

MAN Lion's Coach – zvanično vozilo Afričkog kupa nacija

Za pratioce fudbala, Kup nacija u Africi je vrlo interesantno prvenstvo. Za ovogodišnje izdanje, nemački MAN je isporučio šesnaest autobusa Lion's Coach za prevoz ekipa.

Za prvenstvo Afrike, koje se održava od 14. januara do 5. februara 2017. godine, za prevoz ekipa između utakmica, Afrička fudbalska konfederacija naručila je šesnaest najboljih autobusa iz fabrike MAN, gde je svaki tim dobio po jedan autobus na korišćenje. Za bezbedan prevoz sportista su, osim sistema u autobusu, zaduženi i vozači koji su prošli kroz petodnevni MAN ProfiDrive kurs.
Isporučeni dvanaestometarski autobusi poseduju sisteme protiv dima i požara, proklizavanja i blokiranja točkova, elektronski program za stabilnost, a vozačima rad olakšavaju tempomat i limiter brzine. Vozačima se posebno svideo multifunkcionalni volan, jer im omogućava bržu interakciju sa vozilom, i pritom ne moraju da sklanjaju ruke sa volana. Fudbaleri i prateće ekipe uživaju u dodatno zatamnjenim staklima koja im omogućavaju veću privatnost i kvalitetniji odmor između utakmica. Takođe, za afričku klimu je ugrađen i izmenjeni klima uređaj.
Autobusi koji prevoze fudbalere poseduju Euro 4 motore i isporučuju 400 konjskih snaga, a za prenos snage je zadužen MAN TipMatic robotizovani menjač. Ovaj menjač olakšava rad vozačima, smanjuje potrošnju i povećava komfor putnicima. Kako bi omogućili što lakšu i bezbedniju upotrebu, MAN je organizovao ProfiDrive trening za 32 vozača. Uz teorijsko znanje o bezbednoj vožnji, ekonomiji i tehnologiji, koje su vozači dobili na časovima, svaki od njih je pre nastupa pred fudbalerima proveo najmanje dva sata za volanom autobusa sa znakom lava.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Majstor

Jedno pitanje tko u Hr ima najviše katnih autobusa u voznom parku ?
Samo mi sudite pošteno !

Tomek

Panturist, pa AP VŽ mi se čini..

5AR

Na Hrvatskim tablicama (iako su u prolazu)  najviše ih ima Barileva Turist Kosovo, od ostalih mislim da su Arriva, Čazmatrans grupa.

Paško

Ne više, Barileva je prebacila većinu ili sve autobuse na češke tablice.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!