Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

t4

Loša slika ... zumirano i izrezano..


man134

#1
ovaj city nije plavi?

tamlover

#2
Nije! To je testni NG313 s pogonom na plin i njemačkim tablicama.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan1983

#3
Nažalost ovaj sivi NG313 više nevozi jer ga je carina zapljenila.

Citat: tamlover  u Prosinac 15, 2007, 00:24:28
Nemoj zezat??? Daj malo proširi tu svoju vijest!

Ivan1983

Da nažalost je tako jer su pametni putnici slikali bus i stavili u novine,došla je carina i automatski skinula tablice i rekla da bus nemože voziti dok u Hrvatskoj nije plačena carina na njega.Koliko sam vidio u garaži autobus stoji i čeka neko rješenje!!!!!!!!!

erobuss

Pretpostavljam da je autobus stigao preko ovlaštenog zastupnika?

Ako da, ne kužim gdje je onda problem? Bus je na probi određeno vrijeme i vraća se u Njemačku. Vlasnik autobusa napravi nalog za njegovo korištenje tako da mi je ovo totalno nejasan potez carine.

Pa i do sada su autobusi i autobusi dolazili na raznorazne probe i testiranja i nikad nije bilo problema  :-\

Ivan1983

Točno slažem se s tobom,ali do sada nitko od putnika nije slikao te probne autobuse i nije se bunio.Putnici su izjavili da kako može biti zetov autobus sive boje,kako zet može u busu prodavat karte a nema poništivača karata i kako može vozit sa stranim tablicama po zagrebu,i zbog toga je carina napravila svoj dio posla.Te sve informacije čuo sam od šefa garaže gosp. Željka Podbojca.

kreso75

Vjerojatno nemaju rješenje za privremeni uvoz. 8)

t4

#8
Aha, zato je onaj striček onolko psovo kad sam slikao bus  :o

Ali ja ga nisam postao u novine, samo na ovaj forum.

Tomek

#9
"EL2X2 najgori autobusi u APP-u??"

Nisu samo u Podsusedu, gori su i od SL202 koji su poslani u Goricu, bar su bili dok su ovi vozili u APP-u.
Inače, jučer je na 124 vozio gb42.Nije mi samo jasno tko je noćes na noćnu 172 poslao NL313(čini mi se gb83)

tamlover

Zato sam i napisao da je trenutno najgori bus u Podsusedu. Sa stanjem u Gorici em nisam upoznat, em sam totalno skeptičan a iskreno i ne zanima me previše. Najgore mi je to što već polako i NL263 (prva serija iz '99.) ide lošim putem - neodržavanja tj samoodržavanja. Na taj način mogu funkcionirat mrcine (al doslovno!) SG 220, ali ako pod hitno ne dođe do promjene stila održavanja u APP bi moglo biti dosta problema. Zapravo, već ih očito ima jel zaključili smo da u nedostatku ispravnih gradskih autobusa linije održavaju svi raspoloživi - školski, turistički a možda će uskoro i servisna vozila ;D.

Još jedan primjer katastrofe od autobusa. NG 272 na 121 jutros je kod Roginine nakon što je krenuo sa stanice tako zasmrdio (meni tako smrdi lož ulje u kotlovnicama!) da smo se skoro ugušili. I taj bus je jedva išao. Kad mi se u jednom danu dese dva autobusa totalno razvaljena i gotovo neupotrebljiva ozbiljno se zabrinem.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Shole

Možda oni namjerno ne održavaju buseve  ;D ;D ;D, pa kad Banditić primi vijest, iz nekog izvora od povjerenja, da su u Zagrebu katastrofalni autobusi, odma će bit vanredna sjednica poglavarstva sa odlukom o expresnoj nabavci 100 buseva bez ikakvih natjačaja da se skrati procedura.
Evo za "tamlovera" jedna unutrašnjost 18 godina starog Autotrolejevog TAM-a koji je u rashod otišao pred 2 godine i nije bio nešto posebno održavan s obzirom da ga je jedan šole vozio 6 godina na liniji za Pomorsku školu Bakar


tamlover

Hvala Shole - to je busčina!
Ja se stvarno sjećam ZET-ovih TAM-ova automatika tipa gbr 900-910 koji ni izbliza nisu bili u takvom stanju (tehničkom) prije slanja u Goricu. A ne vjerujem ni da su se tamo baš derastično pokvarili. Bili su tromiji od mojih omiljenih TAM-ova s r.mjenjačem ali ti busevi su išli. Oni drveni zicevi valjda nisu bili dovoljno atraktivni za iživljavanje vandala, i općenito čovjek se u njima ugodno osjećao. Rashodovli su ih iz nečijeg hira, možda primitivnog nacionalizma ili glupog stava da najbolje stvari stižu iz Njemačke. Ja sam se jučer najiskrenije osjećao kao u nečemu od čega mi prijeta neka realna opasnost - i u EL-u i u NG-u! Žao mi je ljudi koji su svaodnevno osuđeni na takve autobuse.

*OFF* Ali ne čudim se što nam je danas tako, što se unutrašnjosti autobusa tiče! Prije 10-ak godina ne bi mi se dogodilo ono što mi se dogodilo sinoć na polnočki u crkvi u Tomekovom susjedstvu. Takav primitivizam onih koji nam ukrašavaju autobuse me iznenadio. Mislim, po busevima i tramvajima se oduvijek šaralo al poskrivečki i pomalo. Kužim da se svijet mijenja al da su klinci toliko neodgojeni i bez ikakvih vrijednosti (osim onih materijalnih s kojima su ih pokvarili njihovi roditelji) nisam očekivao. Sad mi je jasno i kako se osjećaju u APP-u kad im se u garažu vrate autobusi poput onih u kojima sam se jučer vozio. :-\ Ispričajte me zbog ove Božićne prodike.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

NP-549

Vidim da tu spominjete tamčine, iako je malo OT, al nek sad budu i ove tu.  "M" varijanta stare serije 260-ica.  Nažalost u Rijeci nismo imali novijih verzija.  BTW, jesu postojali stari sa automatic mjenjačem? To će definitivno Tamlover znat .


tamlover

Naravno, bus koji je na slici TAM 260 A 116 M imao je automatik verziju koja je bila zastupljena i u ZET-u 901-910 (proizvodnja Autokaroserija N.Sad). Govorio sam o razlici njih i onih s ručnim mjenjačima, ali sve u svemu busevi su bili odlični u svojoj funkciji. Nakon što su godinama vozili za samoborsku garažu, na prigradskim linijama iz Zg-a prema Samoboru i samoborskim linijama, nastavili su voziti gradske linije (još uvijek iz samoborske garaže) a da korisnici zapravo nisu osjetili godine eksploatacije na njima.
Bila je to vrlina TAM-ova, ali i zasluga samoborskog servisa kojeg čini mi se danas ni APP ni APD ne mogu nadmašiti.

*edit: moja omiljena pozicija - lijevo na kotaču, povišeno ;D
...i bilo je lepo i navek TAM bu....