GRAS Istocno Sarajevo

Autor elvis, Rujan 07, 2009, 22:57:09

MILCHO

Ja sam ga jednom vidio prošle godine na liniji Autobuska Stanica (Dobrinja)-Lukavica. Ta je linija duga, ja mislim oko 1,5-2km.

Da hoće nekad na 37 poslati onog crvenog Ikarusa IK-111

elvis

Sanos prosle sedmice u I.Sarajevu,liniju nisam vidio


MILCHO

http://www.nezavisne.com/novosti/gradovi/Istocno-Sarajevo-Vozaci-Grasa-strahuju-za-posao-85282.html

ISTOČNO SARAJEVO - Vozači Gradskog saobraćajnog preduzeća /GRAS/ u Istočnom Sarajevu od jutros ne vrše prevoz putnika, jer su njihove redovne gradske linije preuzele kolege iz "Centrotransa".

Zaposleni u GRAS-u kažu da strahuju da će ostati bez posla nakon što je potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa preduzećem "Centrotrans" iz Istočnog Sarajeva.

Radnici su ogorčeni i zato što nisu primili 10 plata, 27 nadoknada za topli obrok, a više od godinu dana nisu im uplaćeni doprinosi za zdravstveno i penziono osiguranje.

Suvlasnici GRAS-a Perica Kusmuk i Željko Brčkalo danas su obećali radnicima da neće ostati bez posla, ali su istakli da zaostala dugovanja ne mogu isplatiti, jer preduzeće nema novca.

Direktor "Centrotransa" Momčilo Sladoje rekao je Srni da je ugovor sa "GRAS"-om potpisan nakon dugotrajnih pregovora u kojima su učestvovali i drugi prevoznici sa ovih prostora.

"`GRAS` je došao u situaciju da, zbog loših vozila i nedostatka sredstava, ne može izvršavati obaveze. Zbog toga je `Centrotrans` preuzeo dio njihovih obaveza. Ovdje se ne radi o gašenju `GRAS`- a nego o ispomoći u njihovom radu", objasnio je Sladoje.

On je potvrdio da će danas biti obavljen razgovor sa osam "GRAS"-ovih vozača kojima će biti ponuđeno da rade u njegovom preduzeću, dodajući da će "Centrotrans" preuzeti onaj broj ljudi koji mu bude trebao.

"Gdje bude prostora primiću ljude iz `GRAS`-a koje veoma cijenim. Oni su održali to preduzeće i znaju raditi posao", istakao je Sladoje.