ATP - detalji

Autor sibencan, Srpanj 05, 2014, 14:22:40

Teutonic

#60
213 izgubija reklame,naravno prilagodili su pituru onim prugama,ali su fulali nijansu  ;D

Teutonic

ŠI-148 CP iznutra potpuno obnovljen izgleda kao nov-dobio cijeli novi novcati set sjedala,nema nikakvih naznaka vandalizma,naime sve je očišćeno čak i ono što ti je iznad glave,stavili su i dvije trake sa svjetlima (ako su već bile tu prije,onda sad bar rade) koje imaju plava svjetla.Vozio danas iz Kašića ujutro i u 14:15 za Kašić (duži ga poznati vozač E.U.).
Navodno kreće i obnova nekih drugih,ako se mene pita mislim da bi bila najpotrebitija ŠI-941 FZ.

Teutonic

ŠI-941 FZ,iako je nedavno dobio ove rege,opet se ponovio,sada je ŠI-604 GH.
Ispričavam se na mutnoj slici (mobitel sa sporim fokusiranjem i velike grupe ljudi koje znaš nisu dobra kombinacija za ovakve slike),ali nek se nađe,evo nakon dugo godina,BusCard aparat za karte koji je novitet u firmi,ovo je u ŠI-794 FZ,dosta autobusa još ima stare (jedino u ovom sam vidio novi aparat,čak je ispod njega bio stari,valjda u slučaju da se pokvari,ili prije nego što ih osposobe).

Jučer sam zaboravio reći kako je pola sjedala u 148 (od početka do zadnjih vrata) sivkasta,mekanija i nešto kvalitetnija (bar meni),a zadnja polovica je šarenih boja i veoma tvrda,kao neka moglo bi se reći antivandalska  ;D .

Teutonic

Detalj iz ŠI-133 DP koji je vozio BRODARICA-Tržnica-BRODARICA (linija 5).

Teutonic

Iako svjestan da je zadnjih ko zna koliko postova moje,šta u ovoj temi šta u drugima,lakše mi je kad se sitin da sam jedini koji prometuje ATP-om svaki dan tu na forumu,pa samo da kažen da su i ŠI-668 EG te ŠI-594 FE dobili BusCard aparat,koji je u 668 na vrlo nelagodnoj poziciji za vozača,dosta nisko smješten  ::| ,vidija san ga kad je vozija povratnu za Šibenik (u Murter ide u 11:30).Naravno iša je preko Tribunja u povratku,tako će biti dok citelisi ne uđu u promet,nadam se,a u 20:15 je za Tribunj linija normalno prometovala.

Teutonic

Sa AK Šibenik i AK Vodice;
Na prvoj slici vidimo da su nekim forumašima ukrali slike.

Teutonic

BJ-934 GL

sibencan

Evo od mene onda druga Setra
1997 - 2017

Teutonic

ŠI-967 FL dobio reklame daikin po cijelome vozilu, ujedno i prva kockica sa reklamama.

Poslano sa mog E2303 koristeći Tapatalk


podgora

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

sibencan

#70
ŠI 973-FL > ŠI 392-GP  bus123
ŠI 693-CS > rashod
1997 - 2017

Teutonic

ŠI-282 DO -> ŠI-849 GR

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk


sibencan

ŠI 210-DD (Temsa Eurosafari) je postao ŠI 387-GT, danas u 12:30 za Zaton-Raslinu.
1997 - 2017

podgora

http://www.sibenik.in/sibenik/odzvonilo-opasnim-i-nepouzdanim-atp-ovim-busevima-na-ulicama-sibenika-grad-osniva-novu-firmu-za-gradski-prijevoz/90564.html

BILO JE I VRIJEME
Odzvonilo opasnim i nepouzdanim ATP-ovim busevima na ulicama Šibenika? Grad osniva novu firmu za gradski prijevoz
Grad Šibenik jučer je službeno pokrenuo proces osnivanja gradske komunalne tvrtke koja će se baviti gradskim prijevozom čime će konačno biti riješen jedan od glavnih problema Šibenčana i glavni izvor uglavnom opravdanog grintanja, potvrdio nam je gradonačelnik Željko Burić.


   ARHIVA/ŠIBENIKIN Odzvonilo opasnim i nepouzdanim ATP-ovim busevima na ulicama Šibenika? Grad osniva novu firmu za gradski prijevoz     
PIŠE N.M.
10.04.2018, 10:44h
59
- Šibenik je jedan od rijetkih gradova koji nema organiziran gradski prijevoz kao komunalnu djelatnost već to obavlja koncesionar. Svjesni smo činjenice da gradski prijevoz sada ne funkcionira dobro i da je nezadovoljstvo građana opravdano. Moramo uzeti u obzir i da se koncesionar vodi komercijalnom načelom, dok bi nova komunalna tvrtka funkcionirala prvenstveno na principima dostupnosti i učestalosti. Građanima Šibenika tako bi bila osigurana bolja pokretljivost, s obzirom na to da sadašnje stanje u prometu postaje neodrživo – govori gradonačelnik Burić.

Podsjetimo, Autotransport Šibenik jedini se 2016. godine javio na ponovljeni natječaj za obavljanje javnog gradskog prijevoza putnika na području Grada Šibenika te je dobio koncesiju na pet godina.

Kašnjenje, nedolasci, kvarovi na autobusima koji se raspadaju na cesti, bahatost vozača, samo su neki od problema na koji se Šibenčani koji koriste javni gradski prijevoz već godinama uzalud žale. Stvar je otišla toliko daleko da je na Facebooku pokrenuta grupa 'Iz Šibenika si ako imaš problem s Autotransportom' na kojoj građani ostavljaju primjedbe o gradskom prijevozu. Na portalu ŠibenikIN više smo puta upozoravali na iste probleme, a naši čitatelji redovito nam šalju fotografije i crtice dogodovština s putovanja ATP-om kojeg je u stečaju preuzeo Čazmatrans.

Gradonačelnik Burić kao sljedeći korak najavio je izrađivanje takozvane visibility studije o osnivanju tvrtke kojom će se definirati parametri kao što su troškovi funkcioniranja tvrtke, broj autobusa, broj linija te način financiranja tvrtke. Također, napominje da će u cijeli proces biti uključeni građani Šibenika kojih će moći dati svoje mišljenje čak i o imenu nove tvrtke.

Rok izrade studije je nepune tri godine za koliko istječe ugovor Autotransportu Šibenik koji sada obavlja javni gradski prijevoz. 

- Iako se sada čini da imamo puno vremena, s obzirom na posao koji nas čeka, zapravo ga nemamo. No, bitno je da smo jučer napravili prve korake i započeli s projektom – govori Burić.

Nosioc projekta je Odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, a budući da za projekte javnog gradskog prijevoza postoje konkretni novci iz fondove Europske unije, vrlo je izgledno da će Grad ponovno posegnuti u 'europsku kesu'.

Javni gradski prijevoz u Šibeniku, napominje Burić, bit će svakako baziran na alternativnim izvorima energije, a projekt komunalnog prijevoza jedan od segmenata projekta Intermodal u sklopu kojeg se razrađuje studija i za gradnju eskalatora u dvojnom bedemu u Docu te žičara što će zaokružiti projekt javnog gradskoj prijevoza koji sada, ruku na srce, uopće na funkconira.
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.