Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

MAN19464

#1380
Tako je, u Gorici se jako pazilo na neke detalje, uvjek su se prali motori, zaštitne mreže ventilatora, gdje se uvjek skuplja lišče i ako neko malo prolije goriva kod točenja, obavezno se odmah pralo da se neprimi prljavština.
Servis u Gorici radi u teškim uvjetima, večinu kvarova rješavaju vani jel je radiona puna, na hladnoći ili na strašnoj vručini, tako da deckima u servisu svaka čast, daju sve od sebe.
Što se tiče Zeta Gorički servis (obzirom na uvjete u kojima rade) je na zavidnoj razini.

MAN truck bus

#1381
Zanima me kockica 506 i općenito kockice, ali sam samo primjetio na 506 motor se čuje kao da ima turbo. Je li to istina? byeg
P.S. Čuje se kao kod MAN NG 312 kad se uključi turbo.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Ivan

#1382
Citat: marin  u Veljača 20, 2017, 21:21:54
Nije ni vozaču svejedno dal nabija žešče ili se ne čuje da lupi 3 puta u službi. Ovo sa održavanjem autobusa u APD, čemu trošiti riječi, već smo pisali kako je ekstremno loše, evo neka se 421 javi? Jedan vozač je rekao sva sreća da su kvalitetni autobusi (Lionsi), tko zna kak bi inače završilo i kolko bi ih krepalo, kad su već zakoračili prema milionu, APD-ovi naravno. Još koja godina, max dvije, i na milji su.
Mda, iako Dubrava, za razliku od Podsuseda, ima i lošije solo Citare, ali ima i još nerazumnije ideje kuda slati solidne Conecte koji su s duplim godinama bili na skoro jednakim kilometrima kao Lion's City, Podsused je svoje SL283 malo besmisleno štedio vikendom ali barem su više-manje redovito radnim danom na linijama 16x koje su duge 20 km, tako da postoji neka ravnoteža (iako opet ne razumijem čemu tako čuvati jeftinije autobuse).
Zašto Dubrava ne radi isto iza Sesveta s Conectima, meni je potpuno neshvatljivo. Još sam mogao shvatiti dok su Lionsi bili na leasingu pa su ih možda htjeli više (uz dodatnu cijenu da su prešli km prije otkupa umjesto da porade na stanju održavanja ostalih) koristiti na prigradskim linijama, ali sad kad su ZET-ovi i jedni i drugi, čemu ti Conecti služe??? Praktički su samo rezerva koja popunjava samo najkraće i najgluplje linije. Još kad se uzme i koliko školskih imaju i koliko se ne koriste... Zbunjujuće je totalno što Dubrava radi i u prometu, a ne samo kako se garaža zapušta.

Citat: Dreamwalker  u Veljača 20, 2017, 21:25:24
Nisi daleko od istine. Početkom godine sam se u 2 dana vozio u nekoliko Citara iz 2003., 2004. i 2006. te u NG 312 gbr 149 koji je bio bolje očuvan i izvana i iznutra od svih tih Citara. Nekoliko tjedana kasnije, slikao si 149 u rashodu što me jako iznenadilo.
NG312 se dobro drže po svemu ostalom, ali kad otkaže šasija za tako stari bus nažalost rashod je jedino rješenje... No zaista se bojim koliko ti raniji Citari mogu izdržati jer izgledaju jako loše. :(

C2

#1383
Neki primjerci GN-ova su definitivno zreli za rashod. Baš sam se neki dan vozio u njemu (ne sjećam se gbr-a)  i vidim rupu u podu s naslagama hrđe kod 4. vrata odnosno gledajući s unutarnje strane lijevo od nagaznog senzora na spoju poda i povišenog postolja. Tokom vožnje se je vidio asfalt. NG 312 mi djeluje nekoliko godina mlađe, također se vidi razlika u održavanju APP-a i APD-a. Sigurno bi bilo bolje da se je više ulagalo u održavanje. Istina je da trulu ili napuknutu šasiju vrlo teško i neisplativo spašavati. Vremenu kocikica polako odzvanja. Što se tiče Citara svi se dobro drže osim solaša. Već sam napomenuo da u novi tip Citara koji još nije u ZET-u, da se na njegovoj konstrukciji koriste novi profili koji daju konstrukciji veću stabilnost, vjerojatno zato što su se opekli na ranije serije autobusa. Uostalom to je jedan od razloga zašto je to nova generacija Citara. Citaro facelift se još ne smatra drugom generacijom Citara već redizajnom prve. Tek je C2 druga generacija.

marin

U gbr. 312 koji je stalno na 118 (tu je odgovor zašto) ugrađen je Wi-Fi. Također na 109/10 je gbr. 770 i stalno će biti na toj liniji, i na 109/11 gbr. 184. Užasnu glupost su napravili s tim Citarom na 109. U sva 3 dakle, Wi-Fi.

ManNLNG

Ja znam dosta vidjet kako na 0405g struzit donji dio harmonike doslovno na podu je pola harmonike buljo!?!Ali sto je prije navedeno zreli su za rashod ali app i apd imaju iste probleme sa lionsima a to je da su donji poklopci koji čuvaju donji dio autobusa Ugl.nepostojeci ali se obijim pogonima ne piše dobro za Lion's citiye šteta...
EUROBUS AV120

shef

Daj malo piši kako Bog zapovijeda. Na što ovo liči? Slika hrvatskog školstva.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Dreamwalker

"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

CONECTO430

227 dobio reklamu ZET-a kako ima i 225 i 454 ali ova je bijela.

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D

CONECTO430



Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D

CONECTO430

228 i 229 imaju tu reklamu isto samo crnu

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D

CONECTO430



Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D

Ivan

Koja smijurija, kome je palo na pamet trošiti na reklame za ZC kao da postoji alternativa i kao da netko od nas ne koristi ceste (ili se valjda boje da hodamo preko privatnih šuma, polja i dvorišta?) pa ih treba ubaciti u javnu svijest, i koji je uspjeh da postoje ceste... Kao da reklamiraju zagrebački vodovod i odvodnju kao da postoji neki drugi operater vode i kanalizacije ili da bilo tko tko ima mogućnost već nije (cijeli život) korisnik toga.

Očito previše ljudi sjedi u uredima svakog dijela Holdinga pa valjda i ZC ima suvišni odjel za promociju... Pa besposlen pop jariće krsti, rekao bi narod.

CONECTO430

513 bez registracija! 😠

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D

CONECTO430

#1394
469





Idem samo jednu stanicu :D