MAN

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:33:13

man323

Vjerojatno ide na IAA sajam u Hannover pa je zato tako "poseban"

man323

Predstavljen je novi Tourliner, a sutra će biti predstavljena i nova generacija Lion's Coacha ( uz to, MAN je predstavio TGE, koji se bazira na novom VW-ovom Crafteru):

man323

MAN
#197
Ovaj SG 313 je prvi proizvedeni primjerak MAN-a A75:

2001. je godište, ima četvora vrata:

Bus je od 2002. u vlašnistvu tvrtke Zimmermann. Obratite pozornost na nosač lijevog retrovizora:


Ime autora/porijeklo slike je vidljivo na samoj slici.

man323

Izgledno je da MAN priprema novu generaciju gradskog autobusa tipa Lion's City. Ovaj je prototip uhvaćen na Skandinavskom poluotoku prilikom testiranja:


Slika preuzeta sa busfahermagazin.de

Shole

Znači samo je pitanje vremena kad će se pojavit  NL324 i kako će se zvati.  Da li zadržava ime City,  ili  dobija neko novo ime

man323

MAN
#200
Prema članku se najavljiva novi neovisni ovjes na prednjoj osovini, ušteda na masi vozila (150kg). Autor objašnjava da je ovo novi Lion's City, a ne vjerujem da će mijenjati ime, jer bi onda bili u nekakvom velikom zaostatku za Citarom.
A koliko vidim ne vjerujem da će puno odstupati od trenutne verzije.
Mislim da je MAN 2008./2009. mogao jednostavno doraditi ovu inačicu City-a, na način da unutra ništa ne škripka kao što je kod Citara, i da mu ugrade udobniji ovjes na prednjoj osovini.

lussin

Premijra kabrio autobusa za Južnu Koreju, Lion's Touring

netko

Citat: man313  u Studeni 11, 2016, 21:09:03
Izgledno je da MAN priprema novu generaciju gradskog autobusa tipa Lion's City. Ovaj je prototip uhvaćen na Skandinavskom poluotoku prilikom testiranja:
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161111/6b266931bc0dec809e5483129194dea4.jpg

Slika preuzeta sa busfahermagazin.de

Jesu li ovo početci tog novog MAN Lions City ili slijedi nešto ipak drugačije?

Iako je ovo objava od 19. srpnja. 2016, autori kažu već tada da je "lakši", a i dobio je ostakljenje jednog dijela autobusa.
https://www.facebook.com/lastauto.omnibus.hr/posts/658700317611445
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Dreamwalker

Procurile slike novog Coacha. Vrlo lijepo :)


Autor je vidljiv na slici
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

AH Bus

#204
Citat: Dreamwalker  u Siječanj 20, 2017, 12:41:38
Procurile slike novog Coacha. Vrlo lijepo :)


Autor je vidljiv na slici

S obzirom da su slike koje kruže po forumu i FB, prenesene sa turskog foruma, bez cjelovite priče, moram se nadovezati radi točnosti informacija. Slike prikazanog modela nisu novi MAN Lion's Coach, a i ta informacija piše i u originalnom postu, nego se radio o modelu MAN Fortuna, turskog nadograditelja koji proizvodi modele isključivo za Tursko tržište. Shvaćam želju za informacijama o novom MAN LC-u, što naravno imponira, ali za novi model ćemo se strpit još koji mjesec.... 

man323

A znate li kakvo je stanje sa novim Lion's Cityjem? Nedavno je ulovljen zamaskirani prototip na Baltiku prilikom testiranja. Pošto je i Lion's City izašao zajedno sa Lion's Coachom 2004., pa bi i očekivao nešto novo opet zajedno sa Coachom.

MAN truck bus

Zna li tko koji je ovo model?
Izvor:autobusi.net
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Shole

Isti ko ZET-ov kabrio

smogovci.bbb2

http://www.autobusi.net/lav-ne-spava-debituje-man-lions-coach/

Lav ne spava – debituje MAN Lion's Coach

Nakon potvrđene premijere u Belgiji za novi Mercedes-Benz Tourismo, MAN uzvraća udarac i upisuje se na listu premijera na Busworld 2017 sa novom generacijom visokoturističkog autobusa.
Iako najava nove generacije jednog od najprodavanijih turističkih autobusa predstavlja veliku vest, još uvek nije poznato mnoštvo detalja o novom lavu. Kako MAN navodi u saopštenju, glavni motiv pri kreiranju novog autobusa je bio moderan, ali vanvremenski dizajn. Iz ove fabrike će na vozilu debitovati spoljašnje osvetljenje u LED tehnologiji, za razliku od dosadašnjih halogenih farova.
Što se tiče tehničkih detalja, MAN nije otkrio potencijalne konfiguracije vozila. Nije poznato ni koji će se motor ugrađivati, mada je za očekivati da se ponudi sa motorom D26, koji je debitovao prošle godine. Naravno, ogroman trud je uložen kako u bezbednost, tako i u ekonomičnost, odnosno u sisteme efikasnog krstarenja koji prepoznaje teren ispred sebe i bira brzinu kako bi što bolje iskoristio snagu, a tu je i sistem koji će izbaciti vozilo iz brzine ukoliko vozač ne pritiska gas ili kočnicu.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

sniff

S boka izgleda kao oklopno vozilo