Autotrolejeva crna kronika

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:36:36

tramvajac 92

Za ime svijeta, umjesto ovog:

dolazi ovo

Bar bi trebalo.

mivano

Opet će svi misliti da nisu došli novi busevi, kao što većina ne razlikuje Citare 1. i 2. generacije.

kico101

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Bocko

Ovo je sada nezgodno za invalide. Ima li AT još kakvo prilagođeno vozilo?

lussin

Mislim da je 104 ostao kao zamjenski

mivano

#635
http://rijecanin.rtl.hr/nesreca-na-krnjevu-sudar-autotrolejeve-dvojke-i-suzukija-usporio-promet-prema-zametu/

"NESREĆA NA KRNJEVU: Sudar Autotrolejeve ,,dvojke" i ,,Suzukija" usporio promet prema Zametu
By Rijecan.In - 3. Kolovoza 2016. - In Crna Kronika

Do prometne nesreće došo je danas oko 11 sati, još se utvrđuju okolnosti i točni uzroci sraza autobusa i automobila

Danas oko 11 sati na Krnjevu, točnije na križanju Zvonimirove, Zametske i Liburnijske ulice došlo je do teže prometne nesreće u kojoj su sudjelovali Autotrolejev autobus broj 2 koji prometuje na liniji Srdoči-Trsat i osobni automobil ,,Suzuki swift".

Autotrolejev autobus koji se kretao iz smjera Zameta prema Zvonimirovoj ulici i središtu grada sudario se s osobnim automobilom ,,Suzuki swift", prema pričanjima očevidaca iz razloga što je vozač osobnog vozila skrećući iz Liburnijske prema Zametskoj oduzeo prednost prolaza autobusu.

No to su zasad, napominjemo, nepotvrđene i neslužbene verzije događaja , a točan uzrok ove nesreće utvrdit će policijski službenici koji su vrlo brzo po izbijanju nesreće stigli na poprište događaja kako bi obavili očevid.
Također prema neslužbenim podacima teže ozlijeđenih osoba nije bilo, no nekoliko s lakšim ozljedama jest, i u autobusu javnog gradskog prijevoznika, jer su uslijed kočenja i udara u automobil neki putnici iz autobusa izgubili ravnotežu i udarili u sjedala.

Zbog prometne nesreće na jednom od najfrekventnijih raskrižja u širem središtu grada promet je tim dijelom Rijeke neko vrijeme bio otežan i znatno usporen, zbog čega su se tijekom nekoliko desetaka minuta na prilazima raskrižju stvarale i duže kolone vozila."

mivano

#636
http://rijecanin.rtl.hr/novi-sudar-dvojke-i-automobila-putnica-u-autotrolejevom-autobusu-zadobila-ozljede/

"NOVI SUDAR ,,DVOJKE" I AUTOMOBILA: Putnica u Autotrolejevom autobusu zadobila ozljede
By Robert Zeneral - 8. Kolovoza 2016. - In Crna Kronika

Djelatnici hitne medicinske pomoći stigli su na Srdoče vrlo brzo, no nasreću ozljede su bile lakše prirode

Jedna putnica u Autotrolejevom autobusu koji prometuje na liniji broj 2 Srdoči-Trsat danas je zadobila lakše tjelesne ozljede kada je na Srdočima autobusu koji je prometovao Ulicom Bartola Kašića, prema pričama očevidaca, prednost oduzeo osobni automobil.



Došlo je do toga, prema pričanju jedne putnice iz ,,dvojke", kada je vozač autobusa morao naglo kočiti, pa je nekoliko putnika uslijed gubitka ravnoteže palo na pod odnosno udarilo u sjedala, pretrpjevši lakše ozljede.

– Sve se dogodilo na raskrižju na Srdočima kod poligona, iznad kafića Milord. Vozač automoibila je oduzeo prednost kretanja autobusu na raskrižju, vozač autobusa je naglo zakočio i tri osobe su pale, od kojih se jedna gospođa udarila u glavu. Nije izgubila svijest. no vozač je pozvao hitnu istog trenutka. Vozilo Hitne medicinske pomoći je stiglo kroz 10 minuta.

Promet se potom tim dijelom Srdoča neko vrijeme odvijao otežano i usporeno.

Policijski djelatnici obavljali su očevid, a putnici su morali pričekati alternativni prijevoz, odnosno drugi autobus.



Foto: M. Anđelić"

Katarina Piskor

Bože dragi današnje vrijeme čovjek više nije siguran ni u javnom gradskom prijevozu. Što rade ljudi sa tim osobnim automobilima, samo prekršaje.  ???

mivano


Shole

Po koji puta već taj nesretni 803.   A ovaj asfalt za nizbrdo je katastrofalne kvalitete.  Trebalo bi tužit onoga koji je njime radio.


kico101

#641
Hvala Bogu da čovjek nije teže stradao, ali pitam da što moraš uraditi da se dogodi ovo. 30 nije sigurno vozio. Btw, čini se da se 683 može brzo sredit.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

tramvajac 92

Ako nije nastradalo ništa ispod prednje maske, onda mislim da može biti na cesti čim se nabavi nova. Volio bi da je tako, i da dobije veliki logo MANa naprijed.

Bocko

Učenici maltretirali vozača u Bakru i pobjegli pred policijom




Na autobusnoj liniji 27a, koja prolazi kroz Bakar, i koju koriste učenici Pomorske škole Bakar, u srijedu ujutro došlo je do novog incidenta. Nekoliko učenika viših razreda je oko 7.35 sati na području Žurkova aktiviralo polugu za prisilno otvaranje vrata zbog čega se autobus nije mogao pokrenuti, a vozaču nisu dopustili da izađe van.

- To se događa često. Njih par iz četvrtog razreda radi probleme i otežava put do škole tako što prisilno zaustavljaju bus ili ne daju da se u njega uđe i izađe. Također, često maltretiraju, ponižavaju i naguravaju prvaše. To vam je kao neka "tradicija". Ovaj put su nedugo nakon što smo krenuli s Delte na nadzorne kamere zalijepili trake. Onda su prisilno otvorili vrata zbog čega ni vozač nije mogao voziti. Ubrzo je došla policija, neki su se razbježali, neki su zapisani, a mi ostali smo morali na gradski bus kako bi stigli u školu - prepričava jedan od učenika koji bio u autobusu.

- Slučaj je prijavljen policiji, koja poduzima sve radnje kako bi se utvrdilo činjenično stanje - kratko je potvrđeno iz PU primorsko goranske.  U Autotroleju tvrde kako je na autobusu razbijen i jedan prozor.

foto: Snimio čitatelj
I sredinom rujna sličan incident

Sličan incident dogodio se i sredinom rujna kada se nekoliko starijih učenika na liniji 26 zatvorilo u autobus te nisu dopustili ukrcaj vozaču i mlađim učenicima, a tijekom zastoja također je oštećena unutrašnjost autobusa, tj. razbijeno je jedno stropno svjetlo. I tada je pozvana policija, no dolaskom na mjesto događaja policija tada nije utvrdila elemente za policijsko postupanje.

Sam ravnatelj škole potvrđuje da se s ovim problemom suočava već niz godina.
Ravnatelj: Neke smo već i prije na 15 dana isključili s nastave

- Našu školu pohađa 429 učenika od kojih 150 putuje autobusom. Većina učenika su uzorna, vrijedna, pametna djeca koju učimo odgovornom ponašanju, ali na žalost postoji dvoje, troje iznimaka koji rade nered i koje smo već jednom na petnaest dana isključili s nastave. Sigurnost naših učenika nam je prioritet, ali ne možemo biti nadležni i prozivani za ono što se događa izvan škole i školskog dvorišta za koje po statutu imamo ovlasti. Tu se moraju angažirati i prijevoznik i policija -  ističe uznemireni ravnatelj Gordan Papeš.

Dodaje da često održavaju sastanke s roditeljima, učenicima, obavještavaju policiju, te da su slali pisma Ministarstvu, pravobraniteljici, a nakon deset godina uspjeli su s Autotrolejom dogovoriti da se u autobuse stave nadzorne kamere.

'Žalosti me što se zbog ovakvih incidenata baca ljaga na školu'

- Iskreno se nadam da će nadležne institucije, autoprijevoznik, roditelji, policija poduzeti što im je u nadležnosti po tom pitanju. Ne bježimo od odgovornosti, ali moram naglasiti da u našoj školi nema incidentnih situacija, a za ono što se događa izvan nje ne možemo odgovarati. Žalosti me što se zbog ovakvih incidenata baca ljaga na školu koja školuje učenike koji nerijetko pobjeđuju na raznim natjecanjima i koji su npr. nedavno u more pustili spašenu kornjaču koju su prije godinu dana našli ozlijeđenu na Cresu. No, o tome se ne piše - govori ravnatelj.

Dodao je i kako ga je jedna učenica pitala hoće li joj opravdati izostanak sa prvog sata zbog incidenta na busu na što je on odgovorio da neće, jer smatra da bi tu trebali nastupiti i roditelji koji to trebaju riješiti sa Autotrolejom.

Ista škola je 2005. morala angažirati zaštitare

Podsjetimo, zbog divljačkih ispada par problematičnih učenika u autobusima ova škola je 2005. angažirala zaštitare čiji djelatnici su se autobusima vozili s učenicima, a učenički prijevoz nerijetko je pratila i naoružana pratnja u zaštitarskom automobilu. Sve to koštalo je 1800 kuna dnevno.

- Tragedija cijele priče jest u tome da divlja i razbija samo par problematičnih učenika, a postojeće zakonske odredbe onemogućuju nam da ih po žurnom postupku ispišemo iz škole - svojedobno je izjavio tadašnji ravnatelj Ivan Kučan.

Djeca su pak cijelu situaciju smatrala apsurdnim trošenjem novca jer se, kažu, kako tad tako i sad, dobro zna tko u školi pravi probleme.

http://www.24sata.hr/news/ucenici-maltretirali-vozaca-u-bakru-i-pobjegli-pred-policijom-496752

Boki651

Ma taj Papeš, danas svatko može biti kapetan i ravnatelj. Kaže odgovornost je i na prijevozniku, pa onda nek Trolej lijepo obustavi vožnju pa da vidimo. I on je kriv što mu se u školi odgajaju huligani. Nije mi jasno zato im Trolej daje relativno nov bus za prijevoz, treba Slovenca (SU240) s drvenim stolicama pa nek čupaju što hoće, jer taj bus ne staje i kad se vade osigurači.