Kvarovi autobusa na riječkim ulicama

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 15:45:54

Korisnik linije 34

664 danas oko 20:35 na stanici kod 3. Maja u smjeru grada stajao ugašen, otvorenog poklopca motora.

MB Citaro

820 danas ostao u kvaru u novom naselju iznad Autotransa

Avtomontaža

581 ostao u kvaru kod Tehničkog fakulteta.

Bari

Krajem rujna kod HKD-a jedan od Citara
KREPAT MA NE MOLAT !

LD470

Jučer je malo višlje od toga nastradao prvi conecto, a jednom drugom je već otišo display (vozio s tabelom 7). u pitanju su 730 i 739, samo se nemogu sjetit koji je koji.

amalok.95

Bit će da je na 730 otišao display, pošto 739 vozi na 6. Pod nastradao misliš na sudar neki ili kvar ?

kico101

Sa ugašenim displayem je 739. 730 vidio u prometu jučer oko 21 na 2-ci.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

LD470


amalok.95

Moguće da su onda bila 2 na 6-ici, znam da sam oko 22-23h vidio jednoga, display normalno radio.

Bocko

U 732 (ili 731 nisam siguran ali je riječ o liniji 5) se prva vrata na svakoj stanici moraju 2 ili tri puta zatvarati.
Desno krilo jednostavno na pola zatvaranja stane i počnu se otvarati.

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

Matija87

nije baš kvar ali vrijedi spomenut , kamion odvalio retrovizor g.br-u 588 dok je kupio ljude na stanici kod riječkog nebodera , šole (otežano) nastavio vožnju do Brašćina zatim pravac garaža.

mivano


Boki651

 Na 810 večeras i kod malog gasa, cijeli bus se trese i trokira kao da će se raspasti.

kico101

Citat iz Fiuman.hr:

Ovog mjeseca prilično veliku pažnju javnosti privukao je slučaj kvara autobusa Autotroleja pogonjenog na plin za kojeg se najprije mislilo da se zapalio, no to je demantirano te je rečeno kako je došlo do blokade kočanica, a gašenje vatrogasnim aparatom napravljeno je iz preventivnih razloga.

Taj kvar bio je povod da kontaktiramo Autotrolej i upitamo ih o broju požara koji su imali tijekom 2016. godine na svojim vozilima, ali i većim kvarovima zbog kojih autobusi nisu bili u stanju nastaviti prometovati te su donijeli određeni poremećaj u održavanju redovnih linija i eventualne manje poteškoće putnicima.

Podatke za prethodnu godinu vjerojatno ipak još nisu obradili, ali smo dobili podatke za 2015. godinu, koja što se tiče samih kvarova vjerojatno ne odstupa značajnije i od protekle.

"Tijekom 2015. godine zabilježena su dva požara na autobusima KD Autotrolej. Riječ je o jednom vozilu koje kao pogonsko gorivo koristi SPP, te o jednom koje koristi eurodiesel.

Što se tiče uzroka požara na navedenim vozilima, na plinskom vozilu (inače to je slučaj zapaljenja kod Sušačke bolnice) isti je saniran po jamstvu u potpunosti od strane proizvođača IvecoBus.  Na kompletnoj seriji vozila preventivno su zamijenjeni dijelovi sustava rashladne tekućine, a isto  se preventivno mijenja u periodu od svakih 18 do 21 mjesec tijekom eksploatacije vozila po dolasku vozila na  redovni periodični servis. Kod eurodiesel vozila, riječ je o kvaru na elektronici zbog kojeg je došlo do zapaljenja", otkrila je za Fiuman.hr glasnogovornica Autotroleja, Kristina Prijić.

"Nadalje, kada se govori o kvarovima na vozilima, treba naglasiti kako prema našoj klasifikaciji kvarova, u navedenu kategoriju ulazi svaki pa i najmanji kvar koji onemogućava sigurno odvijanje javnog gradskog prijevoza. Primjerice, u kvarove se ubraja i kada se vrata na autobusu ne mogu pravilno zatvoriti, te kada ne radi vozačko računalo i validator kartica, kao i aparat za poništavanje kartica tzv. cvikalica. Slijedom navedenog, izdvojiti ćemo mehaničke kvarove koji su onemogućili prometovanje vozila te koji su zahtijevali opsežniji popravak. Takvih je kvarova tijekom 2015. godine zabilježeno ukupno 654.  Kada se gledao period od godinu dana, dolazimo do broja od prosječno 54,5 kvarova na mjesečnoj razini, što ne predstavlja veliki broj obzirom na činjenicu kako KD Autotrolej raspolaže sa ukupno 173 vozila, te obavljamo prijevoz na 51 liniji povezujući 12 gradova i općina sa županijskim središtem (Grad Rijeka). Godišnje se preveze oko 45.000.000 putnika i ostvari preko 10.000.000 kilometara", dodala je Prijić u svom odgovoru.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.