Rashodi - info i rasprava

Autor bull92, Ožujak 22, 2008, 13:57:25

tramvajac 92

Trebali su napraviti kabrio od Cicimicija (ilitiga onih minibusa koje smo kupili) s obzirom na broj putnika i to bi blio puno..

221

Citat: sokre  u Kolovoz 18, 2011, 19:29:39
Ima li kakvih novosti oko NG 272?

Ima, vremenom će završiti kao 105, 132, 133 i 141. Nakon toliko stajanja, ne znam za što bi drugo bili sposobni, osim da daju dijelove.  >:( >:(

Portos

Navodno se odustalo od daljnjeg nuđenja autobusa iz žice u Mandlovoj, sa njih je već poskidan dio dijelova i uskoro bi trebali biti odvučeni u CIOS te tamo kasirani. Kada se sjetim da su NG 272 vozili samo nekoliko mjeseci nakon rashoda MAN-ova SG 220 koji su bili 5-7 godina stariji i imali i više nego duplo pređenih km od ovih dođe mi da plačem od muke...
Biti će kasirani čak i EUROBUSI iz 2000 i 2001.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

sokre

Baš loša vijest.. Ali, svi smo znali da će im se to desiti.

Čudi me da ih nisu vratili u promet - bar za rezervu..

Tomek

SRAMOTA -- baš danas gledam starije Eurobuse u Vukovaru, ex 44 i 45 koji su se čak i više kvarili, sad idu ko urice, a ovi noviji tu propadaju. Tužno..

Ivan

#500
Žalosno do bola. Sad bih svakakve lijepe riječi uputio (ne)odgovornim glavešinama za ovo, no očito nema smisla, zadnjih godina gledam sve ovo i postaje mi preveliko opterećenje uopće pratiti ZET... Samo ćemo svi to lijepo osjetit po novčaniku makar i ne bili ljubitelji autobusa, no tako je to kad smo kao građansko društvo jadni i nesposobni imati zdravu politiku i javne sustave.

sokre

I ja sam bio danas u Vukovaru i vidio jednog od njih - uredno vozi i izgleda odlično.

Uostalom, ako su za prodaju, novi vlasnik bi ih sigurno eksploatirao još nekoliko godina.


Mora postojati razlog zašto ih ne žele vratiti u promet.



conecto

Znači, to je to, jer vidio sam neki dan kako D-5 jednog šlepa prema zapadu.
Odavno je postalo jasno da od prodaje neće biti ništa i trebalo ih je spašavati na bilo koji način dok je to još bilo moguće. Ili sniziti cijene, ili ih vratiti u promet, ili donirati kao i ova dva za VU, pa makar to poslužilo za Bandićevu promidžbu bilo bi bolje.
Naravno, nitko neće snositi nikakvu odgovornost, možemo se samo nadati da će njihovi dijelovi produljiti vijek preostalim NG xx2.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Portos

Citat: conecto  u Studeni 19, 2011, 09:46:52
Znači, to je to, jer vidio sam neki dan kako D-5 jednog šlepa prema zapadu.
843

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Majstor

122 demontaza okretista i harmonike za Ng 312
Samo mi sudite pošteno !

221

To je tipičan primjer bahatosti i izreke - izvana gladac, iznutra jadac. Cijeli hoding je u teškoj besparici, ZET u mega dugovima a ispravni autobusi idu u smeće .


buSHunter795

Ovo mi se čini da je 421 :( i kraj njega je rashodovan 19  ??? Ne izgledaju mi kao da se budu popravili...

Majstor

Rashod 421 izgorio zadnji kraj i rascerupan za dijelove
Samo mi sudite pošteno !