Trolejbus

Autor jure, Siječanj 01, 2011, 18:22:41

bustrol

Citat: jure  u Siječanj 04, 2011, 14:25:43
     Bili su to Ikarus-Končar trolejbusi kakve su imali i Riječani.
Na stranici  http://www.prijevoz.hr/images/galerija/nikola_stare05.jpg piše da je ovo Končarev trolejbus na razglednici Rijeke. Na strani http://www.stacion.hr/autotrolej/index.html  su navedeni svi (7) u prošlosti korišteni riječki trolejbusi i na spisku nema nijednog Končarevog nego jedino dva Ikarusa ???:

Trolejbusi:

Avtomontaža
Goša
Ikarus (Zemun)   
Ikarus (Mađarska)
Škoda
Fiat 672 Cansa CGE
Oerlicon

jure

     /
bus123
Ovo na tvojoj fotografiji je Končarov trolejbus, ali onaj iz suradnje s Avtomontažom  izrađen u ljubljanskoj staroj remizi. Imaš ga i na našem autobusi.org > Gradski prijevoz > Rijeka > Stara vozila na 13. strani, prva slika na prvom postu kolege manoplana, samo ne piše da je to Avtomontaža-Končar  (http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=4566.180).




bustrol

#17
Citat: jure  u Siječanj 04, 2011, 14:25:43
    Bili su to Ikarus-Končar trolejbusi kakve su imali i Riječani.

Napisao si da su Split i Rijeka imali iste trolejbuse. Je li  misliš na ovaj trolej sa gornjih slika - riječki Rade Končar Avtomontaža - koji sliči onome u Splitu?

jure

     /
bus123
Na slikama iz Splita sa početka ove teme je Prometov trolejbus Ikarus (Zemun)-Končar.
Tvoj riječki Avtomontaža-Končar trolejbus je rađen na FAP-ovoj šasiji kao i Ikarus–Končar, ali to nisu isti trolejbusi. Također su u to vrijeme i Avtomontaža i Ikarus karoserirali autobuse s FAP oznakom u svojim pogonima pa vjerojatno odatle i karoserijska sličnost. Rijeka je u prometu imala oba navedena modela Končar trolejbusa (i ovaj rađen u Ljubljani i onaj zemunski Ikarus). Ikarusov je imao bočno s lijeve strane 10 prozora, dok je ljubljanski Končar imao 7 prozora kao ovaj na tvojoj slici.
U Rijeci je bilo i starijih Avtomontažinih trolejbusa (9 prozora s lijeve strane), ali nisam siguran jesu li bili iz suradnje sa švicarskim Oerlikonom ili Končarom, ili je Končar samo ugrađivao Oerlikonovu el. opremu...


jure

#19
            /
        bus123
      Ako usporedimo Prometov Ikarus–Končar trolejbus, koji nas zanima u ovoj splitskoj temi (koji je na slici ispod lijevo, iz ondašnjeg i sadašnjeg Prometovog predgaražnog prostora kada su trolejbusi bili potpuno novi), sa autobusom iz tog vremena FAP G-80  (na slici s desne strane) koji se proizvodio u zemunskom Ikarusu (možda i u Avtomontaži Ljubljana, a možda čak i u Autokaroseriji Zagreb, to zeka istražuje pa ako pronađe odgovore javiti će...), vidi se frapantna sličnost, isti im je tata:                

                                                                                                        Prema ovom autobusu FAP G-8o  na gornjoj slici desno, možemo metodom indukcije pretpostaviti kako je broj putnika koji je mogao primiti Prometov trolejbus Ikarus-Končar bio 80, jer su FAP-ovi autobusi nosili oznake po broju putnika koji su mogli primiti (npr. G-80, G-100,  G-160 (zglobni), koji su mogli prevesti 80, 100 ili 160 putnika računajući zajedno sjedeća i stajaća mjesta). Pogon splitskog trolejbusa se ostvarivao preko serijskih istosmjernih elektromotora naponske razine 600 V= .

(Zna li tko koliko sjedala je imao FAP G80? Ima li još tko ikakve podatke ili slike?)


5AR

Po mojoj procjeni to je ista karoserija sa jednom razlikom ispred a to da Autobus ima na masci prorez a Trolejbus nema jer mu ni ne treba, nema motor ispred.

maky

Dakle momci jesmo ustanovili onda koji je ovo točno model trolejbusa?!

Ikarus - Končar u FAP G-80 karoseriji ili ima neki  "pravi" naziv?!

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

jure

#22
Dok se netko ne javi s novim podacima evo par slika:


Ovo nije popularna ˝duja˝ na svojoj redovitoj pruzi imeđu '64. i '68. godine, već slika pokusne vožnje iz 1963. godine. Iznad samog trolejbusa se vidi malo kako je kont. mreža izgledala.
Jedna zanimljivost Splićanima. Ovo splitsko okretište pokraj Biskupove palaće (kod postaje Tržnica) se prvotno trebalo napraviti u Strossmayerovom parku, ali se pod pritiskom građana na sreću odustalo od toga. Tako bi Split '68-e osim trolejbusa bio ostao i bez pola Đardina, jedinog parka u samom središtu grada


Plavom strelicom označen je isti stup s gornje slike (niži stup desno od kamiona) koji je ovim zrakastim sajlama nosio kontaktnu trolejbusnu mrežu (koja se sama na slici ispod nažalost ne vidi).


Kontaktna mreža samog okretišta je sličila na ovu sa slike   http://i56.tinypic.com/n4gyyw.jpg   (koje je nešto uže od gore prikazanog kod splitske tržnice).

jure

     /
bus123
Pokušajte pogoditi gdje je ovaj lijepi drvored sa stupovima Prometovog trolejbusa!


maky


NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

jure

Ne, nije. Ali stvarno sliči!


jure

Na ovoj gornjoj stranici  tramvajca 92   Pfaff iz Rijeke je napisao:
Citat:Ovakvih trolejbusa je bilo i u Rijeci i bili su (za razliku od Cansi) užasno bučni tj. cvilili su i zviždali. Kad sam prvi put vidio da isti takvi voze na relaciji Split - Solin, pitao sam se kako one kante s otvorenim otpornicima reagiraju na industrijska zagađenja u tom predgrađu Splita.
Vjerojatno je zviždao zrak prolazeći kroz otpornički sustav za upravljanje, a cviljenje...(?)

jure

     /
bus123

Citat: jure  u Veljača 27, 2011, 20:29:26
Pokušajte pogoditi gdje je ovaj lijepi drvored sa stupovima Prometovog trolejbusa!
Evo malo pomoći za odgonetnuti lokaciju slike par postova poviše. Slika zorno pokazuje kakvo je bilo , već u prvim postovima spominjano, stanje cesta u solinskom bazenu.

maky

Znamo gdje je u Splitu bilo okretište, možda bi nam lakše bilo pogodit kada bi znali gdje se u Solinu nalazilo okretište?!

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!