TAZ - Tvornica Autobusa Zagreb

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:35:15



zeka

Ovi u Taz-u su toliko bili nepismeni da su im srednja vrata ostavili na desnoj strani ili je to fora kada idu na izlet do Pariza.

Tomek

U Engleskoj ti je to jako često kod turističkih autobusa vjerojatno baš zbog toga što idu onda po Europi na izlete. Ima pod putovanja - reportaže moj lanjski put u London gdje sam fotkao razne tipove buseva s ovakvom kombinacijom vrata ;)

conecto

O-303 i nisu toliko puno napravili kao O-302. Stariji vozači kažu da je O-302 bio još bolji od O-303, iako je teško shvatiti (barem meni). Vozio se jesam kao putnik nekad davno i u O-302, stvarno je bio vrhunski iako već kasnije dosta "starinski".
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

manoplan

#35
TAZ-ovi 302 i 303  su autobusi moje mladosti, ali 302 R/12 je i moj favrorit. TAZ je početkom sedamdesetih počeo sa proizvodnjom mečki tako da su samostalno sklapali podvozje, a kasnije nadograđivali svoju karoseriju. ( CKD montaža )

conecto

Od jednog što je nekad radio u TAZ-u sam čuo da je i dobar dio linije za CKD montažu završio nakon potresa u Skopju u "11. oktomvri" (jel istina ne znam  ??? )
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Baš su lijepi bili za ono vrijeme.  Jel se meni čini zbog kuta snimanja ili je ovaj krov nekako drugačiji?

Da li netko zna zašto su rađeni samo ovi kraći (/12 ili /13) modeli, a ne standardni sa 5 prozora ?

conecto

Iako je ovo zadnje pomalo  o-0 pošto se zapravo radi o teretnom vozilu (ali ipak nastalom na osnovi autobusa kojem su zapravo samo zatvoreni prozori i pregrađena kabina), moram odgovoriti pošto ova vozila bude nostalgiju (kao i sve u temi "TAZ").
Dok su ta vozila harala cestama bio sam još klinac ili sam vozio kamion (prije 90-ih). Kod svih vozača kamiona budili su zavist prije svega zbog kabine koja je bila prava soba po kojoj si mogao uspravno hodati. U njihovo vrijeme nije još bilo kao danas kabina Topline, XXL, Globetrotter, Space i sličnih kao danas. Oni su bili zakon, pa i ove današnje kabine još bi im mogle pozavidjeti na prostoru i osjećaju vožnje!
Iako su dimenzije tih vozila bile poprilične, nosivost im je bila tek 5-5,5 tona. Bili su specijalizirani za prijevoz namještaja pa im mala nosivost nije smetala, naravno u vrijeme dok je namještaj bio namještaj, pa je zauzimao mnogo prostora,a s obzirom na zahtjevani prostor težina nije bila velika. Dakle, nije bilo kao danas, kad kupiš ormar dobiješ ormar, a ne hrpu dasaka i šarafa koje moraš sam sastaviti.
Uz takvu malu težinu i nosivost ova su vozila bila vrlo brza u ono vrijeme i pravi carevi na cesti. Baš mi je žao što ih nikad nisam uspio voziti.
Bilo ih je mnogo na cestama bivše države jer je industrija namještaja bila vrlo razgranata, a gotovo nema takve tvornice koja ih nije imala.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Prednji prevjes je očito bio manji nego kod klasičnog busa iako se radi o istoj šasiji, ali kako se kod njih rješio "problem" tovarnog prostora kojeg smanjuje motor?  Ne zauzima taj motor puno mjesta, al je sigurno visoko

conecto

Ma to je ona šasija s motorom naprijed, ni Dubrave kao autobusi nemaju veći prevjes naprijed, a prva vrata su iza prednje osovine.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Aaaa, 4420 !  Ja sam mislio da je ovo neki ležeći motor na sredini jer se vide sastrane "bunkeri" ko na SG220

tomekk

Ovakve kamiončiće i u tom bojanju imala je do nedavno tvornica namještaja Mundus iz Varaždina.Možda je još koji i živ...
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Krpan

Evo jedan Mundusov



F1220 s novijim prednjim krajem





Inače ti furgoni su dosta poularni oko Osijeka, kao pčelarski kamioni i još ih je dosta u voznom stanju.

I jedan prerađeni bus; služio kao kasa u lunaparku


Shole

#44
Ovaj zadnji liči na Dubravu 4220, ali su šajbe nekako čudno zaobljene.  Jel moguće da je postojao nešto kao "gradski" model  :-\