AP Varaždin - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:59:47

niki

#585
Citat: art  u Travanj 26, 2015, 20:04:10
Nisam imao namjeru polemizirat VDL grupacije, ovdje se radi o tome da je gospon ostvario kupnju tvrtke zalogom pokretnina i nekretnina prije same kupnje te je potom dobio kredit i kupio samu tvrtku.  Sami priznali da AP prevezao više putnika za sam Uskrs nego oni u Krapini cijelu godinu i sada fila AP polovnim autobusima i kao da on ulaže u vozni park.  Bit će zanimljivo gledat daljnji razvoj i događanja.  A da ne pričamo o osobama koje je ostavio na rukovodecim pozicijama ... Ne polemiziram da se odmah krivo ne protumači, vrijeme će sve pokazati

Mislim da si potpuno neupućen. AP je bio u stečaju i pod "nadzorom" vjerovnika, pa na koji bi onda način gospon ostvario kupnju zalogom pokretnina i nekretnina. AP ( pokretnine i neke nekretnine ) je kupljen čistim kreditom i to na javnoj dražbi na koju se mogao javiti tko god je smatrao da je ta investicija dobar poslovni potez i tko je naravno imao sredstva za to platiti. Misliš da su vjerovnici ( na kraju i sud ) postupali na način da ne podmire svoja potraživanja ?
A kakva je poslovna politika AP-a bila vidi se iz činjenice da je u vrijeme trajanja stečaja Vincek od 5 autobusa dogurao do 75..
A kad smo kod rabljenih autobusa, mislim da AP uopće nema autobusa mlađeg od 2005., dok su ovi pristigli svi redom 2010. s Euro 5 motorima.

zlikowszky

Citat: art  u Travanj 26, 2015, 20:04:10
Nisam imao namjeru polemizirat VDL grupacije, ovdje se radi o tome da je gospon ostvario kupnju tvrtke zalogom pokretnina i nekretnina prije same kupnje te je potom dobio kredit i kupio samu tvrtku.
Pričaš gluposti. Tko ti je to rekao.....?
Citat: art  u Travanj 26, 2015, 20:04:10Sami priznali da AP prevezao više putnika za sam Uskrs nego oni u Krapini cijelu godinu i sada fila AP polovnim autobusima i kao da on ulaže u vozni park.  Bit će zanimljivo gledat daljnji razvoj i događanja.  A da ne pričamo o osobama koje je ostavio na rukovodecim pozicijama ... Ne polemiziram da se odmah krivo ne protumači, vrijeme će sve pokazati
Eto vidiš da su i sami jasno dali do znanja svima da im je jasno kako stvari stoje po pitanju broja AP-ovih putnika i po pitanju Presečkovih putnika. U situaciji kakvoj je bio, AP još malo i  ne bi mogao kupiti ni gorivo, a kamoli neke bolje buseve od ovih koji su sad došli. Drugim riječima, htio ti to priznati ili ne - Presečki je AP izvukao iz jame u kojoj su tonuli sve dublje. Da je AP bio poslovno uspješan, ne bi bio na bubnju.
U jednome se ipak apsolutno slažem s tobom. Vrijeme će pokazati najbolje i želim da ova akvizicija Presečkog uspije, ne toliko zbog Presečkog samog nego zbog ljudi koji su zaposleni u AP-u
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

tomekk

U nekim stvarima se ne slažem s tobom. AP je u stečaju poslovao dosta dobro, druga stvar je šta je njih stečaj ograničavao pa nisu mogli kupovati, nego su se uzimali razni autobusi u najam od čega je opet netko dobro profitirao. No to je već druga priča.
Ovo da će vrijeme pokazati stoji, a i Presečki još uvijek više promatra i razmatra situaciju, no po mojem, na rukovodeće pozicije treba postaviti svoje ljude što će vjerojatno i učiniti kroz neko vrijeme. Koliko čujem već i njegovi kontrolori polako haraju tako da nikad se ne zna di ko vreba  ;)
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

tramvajac 92

Citat: niki  u Travanj 26, 2015, 21:23:59
A kad smo kod rabljenih autobusa, mislim da AP uopće nema autobusa mlađeg od 2005., dok su ovi pristigli svi redom 2010. s Euro 5 motorima.
Prevario si se. Irisbusevi su novi.

641 je kupljen dok su bili u stečaju, ali isto rabljeni, kao i ostali Volvo 8700, 9700, 9900. Dečki nemojte se nervirat, neće zbog nerviranja Presečki u AP dovesti Volvo  ;)

tomekk

 russian_roulette

Najnoviji Irisbus je star 4 godine dok su ostali stari po 6,7 god, a svi oni su ionako u najmu tj. pod lizingom. Volvi 8700 su u najmu, a 9900 su kupljeni još 2007. ako se ne varam, znači prije stečaja. U biti su najnovija vozila gb. 650, 667 i 668 i 2,3 Volva 9700 iz 2005./2006.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

art

Citat: Bond  u Travanj 26, 2015, 17:25:01
Svi ovi koji pljuju i pišu o poluautobusima sigurno se nikad nisu vozili u njima, a kamoli sjeli za volan istih.

Očito je tko tu nije sjeo za volan ili nikad se nisu vozili u autobusima. Kao tur.pratitelj i posjedovatelj sviju kategorija mogu o tomu pričati za razliku od nekih ovdje. Samo da kažem kako meni djeluje pa i putnicima koji se ovdje omalovažavaju od strane nekih sami prosuđuju i komentiraju autobuse a o ovima Berkhofima nisam čuo da ih hvale, pa da ne kažem da instrument tabla i unutrašnjost djeluju kao da si prosto rečeno izabreš ženu koja je najljepša na svijetu al ima jedan mali nedostatak, a taj nedostatak je da nema "sise".
AP traži vozače koji trenutno rade za 3600,00 kuna a isti kod manjeg prijevoznika imaju po 5000-6000,00 kuna i koji kupuje a i još će doči autobusi sa "sisama", u ovom slučaju po razmišljanju večine društva AP ide na korist tog prijevoznika sa autobusima bez "...."  da više ne pišem.
Netko spomenuo da bolje kupit rabljeni autobus-to ne shvačam-ako sam zastupnik imam bolju isplativost kupiti u tvornici autobuse... Ili sam otišao u nešto za što dalje nemam love...

Bond

Vidim da si citirao moj odgovor pa ovo očito mene ide. Dečko, imam staža više nego ti godina, a da ne pričam o tome da imam više km u rikverc nego ti naprijed. Ne znam od koga si ti to toliko čuo o Berkhoffima jer su Presečkovi vozači jako zadovoljni. Ne kvare se, a niti ne troše.
Nemoj pretjerivat s plaćama jer znam za koliko rade kolege, a i da se u ATP-u radi za takve novce, tvoj tata bi već odavno našao nešto bolje.
Pitaj ga slobodno što misli o DAF-u i kad prelazi s Volva na Bovu ili Berkhoffa. AP ide na korist "konkurentu" s ovim rukovodstvom, a ne s autobusima jer nikad nije vozio elitni inozemni turizam da bi mu trebali skupi autobusi. Kad Presečki konačno to malo posloži neće više to tako ići.  ;)

bonaparte12

moderatori,
tema je zadnja dva dana puna slika??? hi
POLAKO I SIGURNO

tomekk

Evo premješteno je  ;)  Btw, on topic: lažem, 8700 su isplaćeni, ne znam dal svi, al viđen jedan koji ima gb 680.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

tramvajac 92

Hmm, znači osim 8700 je isplaćeno još autobusa, pošto veliš da je jedan Berghof 672, ak idu po tablicama onda je valjda od 671, znači da fale 669 i 670.

Ajde, moderatori malo sredite vozni park, ja ću pohvatat kaj nam fali, ak naiđe  ;)

zlikowszky

A ništa...onda bumo Presečkom s ovog mjesta savjetovali da ne kupuje za AP polovne buseve VDL grupe, nego da samo u AP VŽ prebaci ove Eurobuseve iz Krapine.
Valjda bu tak najbolje za AP!
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

frukec

#596
Pogledajte npr. ove Bove kakve su dvije otišle u AP, a jedna je ostala u Krapini. VIP class, xenon, sve full... Predivno izgleda. http://www.vdlbuscenter.com/BusCoachVehicle.aspx?language=1&vid=3091&brand=VDL+BOVA

Dokaz da svi zadnje pristigli busevi ( 2 Bove i 2 Berkhofa ) NE ODLAZE u Varaždin. Ova je u linku: http://i1380.photobucket.com/albums/ah166/krapina2303/IMG_8790_zpsxyjqgn9g.jpg,  gbr. 10-285 - mogu ih moderatori premjestit u Presečkog

zlikowszky

Bove su zbilja fajn opremljene. Dajbože da sam u krivu, ali meščini da će ova sjedala ići van i normalna unutra.
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

sibencan

Gdje su nabavili ovaj Steyr (VŽ 320-MA)?
1997 - 2017

tramvajac 92

Kupljen od Herc Toursa, on ga je nabavio, uredio i dao prvo u najam (dobio garažni 227) pa je preko najma isplaćen i sad je dobio garažni 670.