Registarske pločice - rasprava

Autor Dreamwalker, Travanj 01, 2015, 00:18:49

221

Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 19, 2016, 17:39:53
Ali ovcama i stoci sitnog zuba treba maznuti lovu. Zato nove reg pločice, prometna, etc. good_boy

Neće ti nitko maznuti lovu jer nećeš trebati ništa mijenjati, promjena nije obavezna. Drugo je pitanje koliko će rulje pohitati sami dati novce za nove tablice samo zato što su ''nove'', kao što su svi trčali po nove osobne kada su izašle.

smogovci.bbb2

Citat: 221  u Veljača 22, 2016, 20:02:26
Neće ti nitko maznuti lovu jer nećeš trebati ništa mijenjati, promjena nije obavezna.

To je najavila prošla garnitura vlastodržaca. Ali koliko sam ih ja shvatio, oni su rekli da nije obavezno dok ima mjesta u prometnoj za žig i datum do kad važi TP odn. registracija. Ja ih u staroj prometnoj od 8 imam još 3 slobodna. Tako da mislim da me čeka zamjena iako to ne želim. Ako se ovi novi ne dosjete da u roku jedne godine svi moramo promijeniti buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Dreamwalker

#62
Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 22, 2016, 21:43:10
Ali koliko sam ih ja shvatio...

Krivo si ih shvatio. Slovenci, Česi, Talijani, Nijemci, Austrijanci,... svi oni još uvijek imaju u pogonu i stare tablice. Na autima iz Italije još uvijek možeš vidjeti i one crne tablice, a ako su rekli da te nitko neće siliti na promjenu, onda se neće morati mijenjati. Prometna se tiska nova i vozi Miško.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Shole

Tablice nemoraš uopće mjenjat,  a prometnu dozvolu ćeš mjenjat onda kad ispuniš sva ona polja u njoj.  A onda ćeš dobit novu prometnu sa starim tablicama.

Dreamwalker

Trakavici se nazire kraj???


http://autostart.24sata.hr/teme/na-nove-prometne-tablice-dolazi-samo-eu-oznaka-1771#


Citat:U interviewu Vlaho Orepić, čelnik Ministarstva unutranjih poslova presudio o trakavici vezanoj uz nove registarske oznake koja traje gotovo dvije godine

Nove pločice s EU oznakom u kutu, stižu uskoro u policijske uprave

Bit' će iste kao postojeće, samo će se naprijed u lijevi kut dodati EU zastava. One nisu prioritet i ne želimo teretiti ni državni ni budžet građana, one im moraju biti dostupne i jeftine, izjavio je Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u interviewu Marini Borovac, novinarki Večernjeg lista.
Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova odlučio je kakve čemo registarske oznake imati na motornim vozilima. U potpunosti jednake sadašnjima! Izjavio je kako nema smisla novac bacati u vjetar pa će im se u lijevom kutu pridodati jedino zastava! Može se iščitati to kao poruku kako je previše pažnje pridano ovome bizarnom problemu i da se on kao ministar, baš kao i hrvatska država u ovome trenutku, moraju baviti puno pametnijim poslovima.

Na pitanje je li definiran konačan izgled novih registarskih oznaka, minstar je odgovorio:

- Bit će iste kao dosad, samo će se naprijed dodati europska zastava! Neće se uvoditi registarske oznake za sve gradove, a ja ću nastojati da budu jeftinije za građane!

Znači, dvije godine bačene u vjetar, angažirani razno razni stručnjaci, bačeno novaca...a sve kako bi se zabavio narod jednim spinom. Katastrofa. Iako je super stvar što se sadašnji sistem izdavanja neće mijenjati.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

shef

Bio danas na tehničkom i navodno kreću od 4. srpnja i kao što je poznato idu ispočetka. Tako će ovdje kod mene zadnje tablice biti na -ZM ili čak -ZN
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

lussin

#68
Znači opet od 100-A? Na Lošinju je jedan kombi dobio 201-ZM pa je to među zadnjim kod mene

podgora

Ko bude na starim tablama jeli mora stavljat nove

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Shole

#70
Miljon puta smo odgovorili na to pitanje,  vjerovatno jedno 3 puta i baš tebi

Tomek

Kako ce se parking placati mobitelom ako ce postojati dva ista broja i slova, jedne stare, druge nove reg? Zao mi je sto vise gradova nece dobiti slova, bzvz

shef

Pa vjerojatno će preskakati još aktivne kombinacije. Pa i u velikim registracijskim područjima još postoje one najstarije (čovjek blizu mene ima Golfa jedinicu sa RI-103-A), a kamoli u manjim sredinama tipa Delnice, Imotski i sl.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Da, ne kužim zašto nebi najnormalnije ponovno izašle kombinacije koje nisu aktivne i fizički su razdužene na MUP-u

Dreamwalker

#74
Čekaj, kako sad idu iznova? Odakle vam to? Malo je kontradiktorno sadašnjem zakonu koji kaže da vlasnik koji je imao neku kombinaciju koja nije aktivna godinama, na zahtjev može opet dobiti istu kombinaciju.
Primjer: Netko je imao kombinaciju ZG-111-A. Odjavio je taj broj prije 15 godina i sad se sjetio kod kupnje auta da mu je to fora. Preda zahtjev i može dobiti istu kombinaciju ako je on bio vlasnik te kombinacije. To znači da ako taj netko dođe slijedeći utorak s takvim zahtjevom, to mu neće proći jer će kombinacija biti vani.

Očito su morali nekaj zakomplicirati, a gotovo 100% sam siguran da će izdati dvije iste kombinacije van bar jednom.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421