Tipovi autobusa na linijama 2015. (neuobičajena vozila za tu liniju)

Autor Dreamwalker, Siječanj 12, 2015, 18:45:03

STIB

I na 217, 524, ali to i nije tako neobično...
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tamlover

NG 313 gbr 155 danas na 110, nisam neko vrijeme bio na toj strani pa ne znam jel postalo možda uobičajeno.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

Mislim da je većinom NG 312, ali uglavnom voze zglobni dosta u zadnje vrijeme na 110.

Samo nije mi jasno zašto linija treba zglobni bus kad vozi tako često, ili ako je zglobni mislim da bi sasvim dobro funkcioniralo svakih 15 minuta umjesto 10, a višak autobusa ili zglobne treba stavit na osjetno puniju 133 (što je sasvim logično s obzirom koliko je i statistički Klara zadnjih godina veća od Botinca), no dobro, očito je sve sa Savskog mosta u velikom kaosu bez plana i reda pa nikom nije jako bitno...

flip

Gbr. 9 na školskoj 722 (OŠ Lučko - Stupnički Obrež - Ježdovec - OŠ Lučko) već drugi dan zaredom viđen u Ulici Ivana Lučića. Zna netko kojim povodom?

822DoDo

#34
A Conecto gbr.430 (s mjenjačem) na 871 (OŠ A. B. Šimića - Branovečina). Prvi out ga vidim tu
Das Beste oder nichts. MB

tramvajac 92

Evo i Citara (186) na 110 (jučer):


(slike su užas, ali baš je kretao kad sam do njega došao, pa da imamo zabilježeno)

tatratram

Citat: tramvajac 92  u Ožujak 08, 2015, 13:50:08
Evo i Citara (186) na 110 (jučer)

Provozao sam se s njim jedan krug dok sam jučer lovio Crosswaya na Savskom Mostu.


(ova je valjda malo bolja)

Ivan

Cacciamali opet na 135, bio je i prošle nedjelje. Usput, nevjerojatno je koliko su neki vozači naviknuti na automatik da ne znaju vozit ni kombi, ovaj jedan koji i inače traljavo vozi s ovim je bio nesiguran za pop..... d razine početničkih grešaka poput zaboravljanja na kuplung i gašenje motora, i izazvao je kašnjenje koje se drugima nikad ne događa (što je za moju malenkost značilo propuštanje sigurne daljnje veze), no zapravo se i ne čudim s obzirom na ZET-ov nedostatak kontinuiranog obrazovanja i provjere sposobnosti, koje mi je neobjašnjivo s obzirom na visinu plaće itd, no dobro...

I da, nije mi jasno i zašto stalno baš 135 dok 137 ima doslovno 2-3 putnika nedjeljom, a 135 ima rijetko manje od 10-ak...

Shole

Mislim da je to ona serija kojoj moraš podignut ručnu da bi otvorio vrata.  Isto tako moraš ju i spustiti da bi krenuo.  Vjerovatno je nekoliko puta zaboravio spustiti ručnu, a otpustio je kvačilo i busić se odma ugasi.  Takvi su naši.  Žali bože ko je to tako naručio,  psihijatrija za vozit

Ivan

Znam ja to s ručnom, nije mu se ugasio kod otvaranja vrata nego na otvorenoj cesti kad je trebalo zaustavit zbog ostalog prometa, dakle početnička greška s kvačilom.

822DoDo

#40
Na 210 kockica gbr.524 a na 232 (policijska akademija) gbr.508
Inace, cujem da je par citara polupano s kamenjem neki dan na Branimirovoj



Das Beste oder nichts. MB

421

Citat: Ivan  u Ožujak 08, 2015, 18:41:34
Usput, nevjerojatno je koliko su neki vozači naviknuti na automatik da ne znaju vozit ni kombi, ovaj jedan koji i inače traljavo vozi s ovim je bio nesiguran za pop..... d razine početničkih grešaka poput zaboravljanja na kuplung i gašenje motora, i izazvao je kašnjenje koje se drugima nikad ne događa (što je za moju malenkost značilo propuštanje sigurne daljnje veze), no zapravo se i ne čudim s obzirom na ZET-ov nedostatak kontinuiranog obrazovanja i provjere sposobnosti, koje mi je neobjašnjivo s obzirom na visinu plaće itd, no dobro...
o-0 Čemu taj govor a la Glogoški/Klemm?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

#42
A u nekim prije usporedbama je ispadalo da ne volim domovinu... Čudan način za vraćanje on-topic.

Ako se na ovom forumu može slobodno pljuvat zbunjene putnike zašto ne znaju koristit tipku za otvaranje vrata kad im prvi put na liniju dođe bus s privolom (kao npr. Citari na zglobne linije u APP prije 6 godina), onda ne znam zašto se ne bi moglo dovest u pitanje sposobnost pojedinaca koji očito ne uče dovoljno o vozilima s kojima se svaki dan susreću a sjede za volanom a ne u putničkom prostoru, a plaćeni su pod pretpostavkom da znaju kako se radi posao. Ima iznimaka do razine da neki deru automatske mjenjače na otvorenoj cesti pod 60 km/h u 2. brzini umjesto da stave u D, ili da 6-brzinski SÜ voze samo u brzinama 2-3-4, ili onih koji deru kočnice dok gase retarder kad voze 128 ili 201 "jer cuka", ili onih kojima se gasi bus čim ima kuplung, ili neki koji na svakoj stanici stanu oko 80 cm od rubnika i dok vide da ulaze ili izlaze roditelji s djecom u kolicima ili stariji ljudi, da ne govorim da kneeling skoro nitko od vozača ne koristi svakodnevno (što nije prava greška, ali u većini gradova na zapadu bus na puno više stanica ide gore-dolje, a ZET je valjda kupio samo da se zna da smo bogati pa imamo... nije velika greška ali pokazuje odnos prema putnicima), i da ne nabrajam sve ostalo što se može vidjet... Sad, pitanje je koliko ih ne razumije što radi, a koliko ih to radi zato jer ih ne zanima ili namjerno, no za sve navedeno se poslodavac treba brinuti. Ne znam što je to nego nedostatak obrazovanja, treninga i provjere.

Naravno da ne mislim da se ovo s očitim greškama u radu odnosi na većinu, ali manjina s velikim deficitima u sposobnostima i radnoj etici pokazuje da firma ne ulaže u obrazovanje i kontrolu, a ne moram govoriti da se to odražava i na kvalitetu usluge i na štetu na vozilima koja košta, i koja drugim vozačima otežava posao kad im dođe razvaljen bus. To da se ne obučava ljude nisam ja napisao, drugi su ovdje pisali kako ide upoznavanje s novim vozilima (malo razgledavanja, krug po pogonu, ništa materijala)... Ne znam što sam krivo i/ili nepristojno napisao. Više se odnosi na to kako je neuredno postavljena firma nego na zaposlenike.

421

Dakle zajednički nazivnik Tvog i mog izričaja su: poslodavac (ZET ), djelatnici ( u ovom slučaju vozačice i vozači ), vozila ( bus123  bus123) i putnici.
Onaj tko najviše može utjecati na sve jest ZET svojim doživljajem prometa u metropoli putem odnosa s javnošću.Nažalost to nije slučaj od dolaska dj TJ iako se  njegova retorika u zadnje vrijeme mijenja jer zaleđa više nema.
Vezano uz opisani "slučaj": misliš li da se vozač koji xy vremena vozi određenu vrstu  bus123 može trenutačno prilagoditi drugoj vrsti  bus123 koju inače ne vozi ili rijetko vozi?
A putnik ili osobe dožive" propuštanje sigurne daljnje veze" zarad neplaniranog gašenja motora pri pokretanju s početne pozicije.
Činjenica je da su zbog događaja unatrag (falš svjedodžbi) vozački i kontrolorski redovi desetkovani pa se dogodila vrlo bizarna stvar: mjerilo kvalitete postao je papir, pa su problematični isplivali samo zahvaljujući pravom papiru inače ne bi.
Nažalost o tome mogu posvjedočiti unutar moje garaže jer se nismo uspjeli riješiti nekoliko "bisera" koji i dalje sramote profesiju vozača svojim ponašanjem za volanom, vožnjom , odnosom prema putnicima itd., dok je veliki broj kvalitetnih ( za volanom) postao falš roba.
I na kraju:  "visoke" plaće vozača ZET-a? Zašto Te ne bole plaće nepostojećih ureda, ministarstava i na kraju (ne)sposobnih političara koji vode državu?
o-0 Over & out. o-0
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

flip

Kockica gbr. 517 završila na 219, valjda kao zamjena jer je ranije u danu bio neki Citaro... čije inače loše amortiziranje ispada vrhunsko u usporedbi s ovom kockicom. Vozio sam se i u nekim drugima i nije mi se činilo da su toliko krute. Križanje s Islandskom je stvarno bilo kobno.