Povijest Croatia busa - ex Zagrebački transporti

Autor gaspa, Prosinac 04, 2007, 11:07:08

medo

1976 godina, parkiran uz cestu na batali, čeka polazak za zagreb


manoplan


gaspa

Kako ja u zadnje vrijeme (mjereno godinama) baš nisam prečesti, a pogotovo ne aktivni, sudionik ovdje, dodajem komantar na jednu temu sa strane prije, al' gotovo godinu dana staru. Vožnja na liniji Zagreb-Ljubljana. Croatiatrans je to onda vozio u 6:00 (za Koper), 7:00 (preko Novog Mesta), 7:30 (brza linija bez međustanica s istim vremenom dolaska, 9:35, kao i prethodnik kroz Novo Mesto) te 8:30 (preko Novog Mesta). U povratku je to bilo iz Ljubljane u 14:00 (preko Novog Mesta), 15:00 (brza linija), 17:00 (Koper-Zagreb) i 18:00 (brza linija).

08.08.1978. koristio sam uslugu Croatiatransa na brzoj liniji iz Ljubljane u 15:00. Na peron je stigao koju minutu pred polazak. Bilo je možda desetak putnika. Tzv. autoput Bratstva i jedinstva bio je još u betonskoj izvedbi - neki će se sjetiti poskakivanja preko spojeva betonskih ploča.Dakle, po redu vožnje trebamo stići u Zagreb u 17:05. Je li me vozio spomenuti Ostoja ili netko drugi (bio je nižeg rasta) ne znam, ali, gledajući sa strane u vožnji je djelovao pomalo nezainteresirano, naslonjen s obje podlaktice na volan. Glavom je klimao kao da će zadrijemati, tako da mu je jedna, očigledno uplašena, putnica ponudila čaj iz termosice, što je on odbio, jer je sve u redu.

Sad biste vi mislili da je ta vožnja trajala u beskraj. Ma ne! Plava avet nabijala se svim automobilima ispred sebe koje je sustigla na metar-dva trubeći i trubeći, dok ih nije stjerala na bankinu i pretekla. Uglavnom, u Zagreb smo stigli u 16:50. Putnica s čajem je komentirala pri izlasku je li šoferu bilo teško putem i da smo, eto, konačno stigli, našto je on samo lakonski odmahnuo rukom odgovorivši da nije bilo ništa posebno i da on inače stiže i ranije.

Ja sam, mlad-lud, u vožnji zapravo uživao, ne misleći da nešto uopće može poći i po zlu.

Konj

 A da li znas kada je tada linija iz Dubrovnika isla za Zagreb i koliko je trajao put?

good_boy

fakincic

Citat: gaspa  u Siječanj 16, 2011, 10:22:55
ili netko drugi (bio je nižeg rasta) ne znam, ali, gledajući sa strane u vožnji je djelovao pomalo nezainteresirano, naslonjen s obje podlaktice na volan.  ... Sad biste vi mislili da je ta vožnja trajala u beskraj. Ma ne! Plava avet nabijala se svim automobilima ispred sebe koje je sustigla na metar-dva trubeći i trubeći, dok ih nije stjerala na bankinu i pretekla. Uglavnom, u Zagreb smo stigli u 16:50.

Kao da si opisao lika, koji je na kraju svoje krarijere dosta dugo vozio Neoplana 430, koji je po Vukovarskoj ganjao +100 km/h, a već na Bolonji je zakucao kazaljku na 125 km/h, a cajger od okretaja još je nakon toga išao u desno...
A s laktovima je vozio jer je s rukama zbrajao i slagao (glava na glavu) novac.
Bio je legenda. Nisam nikad čuo da je imao neki udes.

gaspa

Citat: Konj  u Siječanj 16, 2011, 14:08:13A da li znas kada je tada linija iz Dubrovnika isla za Zagreb i koliko je trajao put?
Sve ja znam! ;D

Zagreb 21:00, Banja Luka 0:10, Bočac, Crna Rijeka, Jajce 1:35, Donji Vakuf, Bugojno, Gornji Vakuf, Prozor, Jablanica, Mostar 5:00, Čapljina, Metković, Opuzen, Klek, Neum, Ston R, Slano, Trsteno, Orašac, Zaton Mali, Dubrovnik 7:40

U povratku zanimljivo - kao da letimo zrakoplovom pa mijenjamo vremenske zone i onda naizgled let raznoliko traje. Iz Dubrovnika u 21:00, iste stanice, Mostar 23:35, Jajce 4:20, Banja Luka 6:02 i Zagreb 9:10. Po redu vožnje u povratku je relacija Prozor - Gornji Vakuf trajala 30 min duže. Koristio sam i tu vožnju 15.12.1983. ali nisam siguran jesmo li baš stajali pol sata u GVakufu (čini se kao da nešto jesmo, ali da toliko?)

Konj


Grof

Na ovu fotografiju naletjeh u bespućima interneta


Shole



Na 12:29  dvije legende.  U  staroj shemi  starija niska sa okruglim farovima,  i kao ispod čekića, povišena u tada novoj shemi.  Bi li netko mogao otprilike znat garažne?  Visoka bi mogla bit oko 470



Tomek

Vidi se koju sekundu prije ovih i Generalturistova mrcina koja tko zna gdje je završila

shef

#86
Kad misliš da si sve već vidio i našao, pojavi se ova www.beku-bildarchiv.de

Neoplan Cityliner - Zagrebački Transporti  ZG*(nije baš petokraka, ali...)609-885




EDIT: samo da dopunim s ovim (izvor se vidi na slici):




Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Zadarsko dite

Citat: shef  u Prosinac 02, 2011, 20:20:08
Kad misliš da si sve već vidio i našao, pojavi se ova


EDIT: samo da dopunim s ovim (izvor se vidi na slici):





Interesantan tip. U svojim slikama ima i dabldeckera slovenskog Kompasa, sliku desetak autobusa Pulaprometa ispod Arene, Kosovo turist TAZ O302 i ovu:


fakincic

Malo bliža epizoda povijesti

498, rujan 2007., stanica Šoštarići (između K. Toplica i Pregrade), linija u 8.30 iz Zagreba




507, srpanj 2006., stanica Druškovec II., linija u 14.05 za Zagreb


Tomek

#89
Evo ga i ovdje, legendardni Eurobus AV120 -- prvi proizvedeni


-fotografiju bez mog odobrenja nije dopušteno objavljivati