budući vozači autobusa

Autor djurdica, Studeni 04, 2012, 20:27:48

ttoommaa


strujko

Evo da se malo osvježi i ova tema,prije dva dana dobio liječnički sutra krećem u auto školu upisati "d" kategoriju,svaki savjet je dobro došao. 8-8

BLITZkv

#62
Nema se puno sta savjetovat u vezi autoskole,osim sretno sa svim. Koliko god se cini tesko nije. Testove su kod mene svi prosli iz prve jer za cjelu HR ima samo dva primjerka testa i jedan od ta dva ces dobit (nama je vlasnik autoskole dao oba dva da ih naucimo ) a i da nije nisu teski. Ako nikad nisi vozio probaj savladat to da je bus vozit isto kao i mali neboder spram auta :)  Sretno,sve najbolje :)

strujko

Hvala,http://www.proprofs.com/quiz-school/story.php?title=prometni-propisi-i-sigurnosna-pravila;ove sam testove riješavao,stvarno nije neki problem,jedino ne znam kolika je razlika tih testova u odnosu na testove za "D" kat.?

dario16v

Citat: strujko  u Listopad 11, 2016, 19:52:48
Hvala,http://www.proprofs.com/quiz-school/story.php?title=prometni-propisi-i-sigurnosna-pravila;ove sam testove riješavao,stvarno nije neki problem,jedino ne znam kolika je razlika tih testova u odnosu na testove za "D" kat.?

byeg

Evo iz prve ruke dok mi je friško :
Danas sam polagao prometne propise za D kategoriju, pa mogu reći da je test još lakši od ovog-
Ima tri-četiri pitanja sa križanjima, dva sa policajcem i ostala su uglavnom o vremenima dozvoljene vožnje i odmoru vozača.

Ne smiješ poriješiti niti jedno križanje, jer i da imaš broj bodova za prolaz-padaš test

strujko

Eto da se malo pohvalim,test iz prom.propisa uspješno položen (117 od 120 bodova),danas započeo sa vožnjom,bus nema se šta reći,tourismo star 11 mj. 83600km,malo privikavanje i upoznavanja vozila mislim da neće biti problema.S obzirom da imam samo b kat.samo da malo pohvatam dužinu i širinu pa lagano :)

mate

E ovako, mozda je negdje i spominjano, ali me zanima nekoliko stvari vezano uz polaganje D kategorije (posto sam vozac s B kategorijom), kakva procedura ide uz polaganje same kategorije, posto nemam kvalifikaciju i KOD95?

Shole

Kategoriju možeš položiti i bez koda i kvalifikacije samo što će te rijetko tko uzeti vozit bez toga.  Čini mi se da svi koji su položili (i polagat će)  nakon 2012.  automatski dobiju i KOD95 i to onu početnu varijantu, a ne periodičnu koju smo polagali mi stari.  Iako je tendencija u EU da kod skroz zamjeni kvalifikaciju, kod nas još to nije zaživilo i svaki ozbiljniji prijevoznik traži da imaš i srednješkolsko obrazovanje za vozača tj. kvalifikaciju. Ako si završio neku drugu srednju školu pa se odeš prekvalificirati, to će ti trajati par mjeseci i mislim da košta oko 5 tisuća kuna, što će ti zajedno sa kategorijom biti oko 20 tisuća

mate

Hvala puno, taj dio oko KODa i kvalifikacije me i zanima, oko toga su mi najvece nejasnoće...

strujko

Citat: mate  u Siječanj 10, 2017, 09:37:40
Hvala puno, taj dio oko KODa i kvalifikacije me i zanima, oko toga su mi najvece nejasnoće...
Ako nemaš srednju školu za vozača treba ti prekvalifikacija i onda tu svjedodžbu šalješ u Hak i oni ti na osnovu toga pošalju potvrdu o stjecanju početnih kvalifikacija (cod 95).

mateovk4

Pozdrav,
Imam 20 godina i koji mjesec i imam pitanje. Polagao bih za D kategoriju. U vezi svega što se tiče vozačke sam se informirao samo me pati jedna stvar. Dali mislite da će mi itko pružiti šansu od ovih autoprijevoznika što imaju ture za inozemstvo jer ne želim položiti i onda ćekati pet godina da skupim iskustva u ovom prigradskom prijevozu gdje se dnevno pređe 50-60 km. Mislim da mi je plus to što sam iz Vinkovaca i što ću položit moć u 5 mjesecu kada kreće sezona na moru i da skoro sam godinu dana u taksiju.

Shole

Ti očito baš i nisi toliko zagrizao za ovaj posao koliko se voliš predstavljat.  Da to želiš i da ti je oduvijek želja vozit autobus  onda bi bio presretan da voziš za početak starog Tama na Vinkovci - Vukovar.  Al ne, gospodin bi odma za Berlin vozio.  E pa sretno ti onda u Croatia Busu jer takvog te sigurno neće nitko drugi zaposlit

mateovk4

Izfrustriran si životom. Nemaš pojam ništa o meni zaključuješ po jednom postu.


Sent from my iPhone using Tapatalk

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shole

Zna li netko šta je dalje bilo s vozačem ? 

Nije da mu želim zlo,  vrlo vjerovatno nije iz obijesti išao vozit kod Darka, već iz potrebe.   To je nama naša borba dala. Nakaradno postavljenu državu od temelja pa do kape na dimnjaku.