ZET razno (3)

Autor MAN19464, Ožujak 29, 2017, 15:57:45

822DoDo

Danas djecu iz osnovne škole u Sesvetskom Kraljevcu voze gbr 621 i 646. Došla policija s kombijem i provjeravali dokumente od autobusa (i vozača). Ne znam da li je to nešto nasumično ili mora netko "organizirati" takva iznenađenja (jer nisu baš česta).
Das Beste oder nichts. MB

Shole

Najnormalnija pojava,  samo što češće idu na privatnike nego na velike prijevoznike

MAN truck bus

Jučer jedan napad na vozača sa 109. Jutarnja smjena vozač stalno ima 109 i poznat je po tome, da gleda karte. Tako jučer prvi krug dođu dvije bakice i kažu mu: " gospon aparat vam ne radi za cvikanje karata " , on je poznat po tome da započinje razne debate i pri tome se uključio putnik s prvog sjedala i rekao: " znate vi bi mogli biti malo kulturniji " pri tome mu je vozač odgovorio " Mogli bi vi biti malo kulturniji i cvikat kartu " i kada je putnik s prvog sjedala išao van otvorio je vozačeva vrata (u pitanju je MAN NG 313) i vozač je dobio udarac pod oko i potrgale su mu se dioptrijske  naočale i ima šljivu pod okom. Na teren je izašla ZETova kontrola i policija.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

podgora

#288
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

citaro

Kao da je s krokodilom usla u bus, a ne s psom...

sniff

Seljačina dobila posao preko veze, dosadno mu je u životu...onda je čudo "napad na ZET-ovca"...još je i u malim količinama...

Poslano sa mog Lenovo A7020a40 koristeći Tapatalk


822DoDo

#291
Sjećam se kako sam čitao o prijevozu pasa (do 30cm i preko 30cm u grebenu, karta za velikog psa itd.) ali to više ne vidim nigdje. A u pravilniku o prometnoj službi na autobusima između ostalog stoji sljedeće:

Članak 88.
Slijepim  osobama  i  osobama  koje  obučavaju  pse  vodiče  slijepih  osoba,  u  autobus je dopušteno  uvođenje psa  vodiča. Subotom,  nedjeljom,  na  dan  uoči  blagdana  i  na  dan  blagdana,    od  20.00  do  06.00   sata  u  autobus  je  dopušteno  uvođenje  jednog  psa  uz  iskaznicu  kinološke organizacije,  a  uz  uvjet  da  pas  ima  zaštitnu  košaru  na  njušci  i  da  se  drži  na  kratkoj uzici.   Putnik  s  psom  mora  ulaziti  na  prednja  vrata  i  zadržavati  se  na  prednjem  dijelu vozila. Istovremeno  se u  autobusu  može prevoziti  samo jedan  pas. Iznimno  od  odredaba  ovog  članka  dozvoljava  se  prijevoz  tzv.  kućnih  ljubimaca (malih  pasa,  mačaka  i  sličnih  pitomih  malih  životinja),  koje  se  mogu  nositi besplatno  kao  ručna  prtljaga  u  torbama,  košarama  ili  drugim  prikladnim spremnicima.  Ti  spremnici  moraju  biti  izrađeni  tako  da  su  isključena  ozljeđivanja  i onečišćenja  osoba,  kao i  oštećenja  i  onečišćenja  vozila.


EDIT: Pronašao sam na ZET-ovim stranicama odredbe za prijevoz pasa. I dalje je vozač u pravu jer pas nije u transportnoj košari. Griješi po pitanju karte jer karta za malog psa nije potrebna.
I kako se ponijeti u takvom slučaju? Po ZET-ovoj korisničkoj stranici putnici imaju pravo voziti pse u autobusu dok je u važećem pravilniku (ako je važeći, u Lijepoj Našoj pravilnici i zakoni se mijenjaju svakodnevno) to malo drugačije objašnjeno. Pitanje je sad je li mjerodavnija ZET-ova online stranica ili Pravilnik o prometnoj službi na autobusima?
Das Beste oder nichts. MB

citaro

#292
Odredbe o psima su toliko idiotske... Iskljucivo 1 pas u vozilu, s brnjicom, mora biti u prednjem djelu vozila... Ajde da prevozis zmije otrovnice, ali pas... Halo?!

Meni su fascinantni ti problemi koji to nisu, a valjda postoje samo u HR i jos nekoliko cudnih drzava na ovoj planeti. Ako u Svicarskoj u autobusu moze biti neogranicen broj pasa, bez brnjice i ikakvih papira od ovog zavoda i onog zavoda, moze valjda i u Hrvatskoj. A da ne govorim o tome da su ti psi odgojeniji od vecine djece i putnika opcenito. Mozda ne bi bila losa odredba da je za putnike obavezan ulaz u vozila jpg-a s brnjicom, na uzici i s ljecnickom potvrdom o uracunjivosti.

421

#293
Službeni glasnik grada Zagreba objavio je
Odluka o prijevozu putnika u javnom prometu (20/13, 25/13, 2/17).
@ citaro
Vučeš paralele, a znaš balkansko ponašanje i sve što uz to ide. Neusporedivo.
U HR se negira sve što se može negirati, pa bio to zakon ili bonton.
Kad pročitaš naslove ispada da su mediji nevjerojatno pristrani, a tek komentari anonimusa koji čak nisu iz ZG. Govor mržnje, uvrede, etiketiranje....
I sve to samo zbog toga što nitko ne čita s razumijevanjem.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/video-zetovac-pokusao-izbaciti-zenu-iz-autobusa-zbog-malenog-psa/996428.aspx
https://www.vecernji.hr/zagreb/incident-u-zet-ovom-autobusu-vozac-htio-izbaciti-putnicu-sa-psom-1196571
http://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/video-izadite-nece-bus-ici-da-znate-da-necete-ici-vozac-zet-ovog-autobusa-podivljao-na-putnicu-s-psicem-svadao-se-i-s-ostalim-putnicima/6580542/

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Evo par pohvala a i pogrda za vozače.
Ponedjeljak - ujutro: Linija 225 garažni broj neću otkrivati. Vozač dolazi na stanicu RT Žitnjak otvara 1. i 2. vrata uključuje dozvolu. Pošto je senzor isključen vrata se odmah zatvaraju. Putnik dolazi do 1. vrata i napada vozača, ali vozač kulturno objasni da on ne upravlja vratima nego da to odrađuje automatika.
- podne: Stojim na stanici Fancevljev prilaz čekam liniju 221. 221/3 je trebao ostvariti polazak u 12:24, ali nije došao. Zatim dolazi 221/4. Vozač otvara prva vrata i kulturno pozdravlja i zahtijeva karte. (Čak je i mene pozdravio, a obično mene vozači ne pozdravljaju rijetki primjerci.) Normalno slijedi napad putnika zašto kasni. Vozač kulturno odgovara da on ide po svome voznome redu i da nije u kašnjenju.
Danas - podne: Isti vozač samo ovaj put 221/1 ulazi grupa srednjoškolki, a on kulturno zatraži karte. Vozač lijepo vozi, brzo i sigurno.
- Jutro: Linija 222 stajalište Zapruđe. Nije nikoga bilo na stajalištu i nitko nije pritisnuo " STOP " pogledao sam na vozačev display nije stisnuto. Vozač prolazi stanicu i odjednom ustaje gospođa dolazi do vozača i napada ga zašto nije stao, a ona je pritisnula " STOP ". Vozač kulturno objašnjava da kada je netko stisnuo " STOP " njemu izbaci da je stisnuto. Gospođa je malo još negodovala i izašla na sljedećoj stanici.

Pohvale za vozače. Da ne bi rekli ljudi da su svi Zetovci nekulturni.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

CONECTO430

Tako je i na 216/2 prije 2tj. na stanici Resnik 104, g.br 675, ustaje nekoliko putnika te stoje kod srednjih vrata vozač usporava jer nije bilo stisnuto "STOP",  a nekoliko ih je stajalo kod drugih vrata, te se zaustavlja i pričeka te lagano krene i gleda u retrovizor. Nakon čega putnici viču vrata! A on odgovori: trebali ste stisnuti. Ja ne kužim kako kad idu po 5 - 10 putnika van i nitko ne stisne "STOP" , ali uvijek na zadnjoj stanici stisnu "STOP" prem da vozač zna da mora stati??!!!

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D

smogovci.bbb2

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zet-uvodi-besplatan-internet-u-sva-vozila-ali-neke-stranice-necete-moci-pregledavati/998680.aspx
ZET uvodi besplatan Internet u sva vozila, ali neke stranice nećete moći pregledavati

NAKON uvođenja polusatnih prijevoznih karata koje su se pokazale kao pun pogodak, ZET je najavio daljnje poboljšanje svojih usluga. Sljedeće na redu je uvođenje besplatnog interneta u sva vozila gradskog prijevoza.

"Realizacija projekta opremanja ZET-ovih vozila uređajima za bežični pristup internetskoj mreži očekuje se krajem 2017. ili početkom 2018. godine, ovisno o ishodu natječaja javne nabave koji traje do kraja listopada", kažu u ZET-u.

Pilot projekt

Pilot projekt besplatnog internet u ZET-ovim vozilima dobro su primili korisnici gradskog prijevoza.

"Cilj projekta je dodatno podizanje standarda usluge javnoga prijevoza u Zagrebu, što je potvrdio i pilot projekt besplatnog interneta u tri tramvaja i tri autobusa koji je naišao na oduševljenje putnika, posebice mlađih generacija", govore u ZET-u.

"Usluga besplatnog interneta bit će omogućena svim našim putnicima bez vremenskog ograničenja, međutim, sigurnosno - operativni sustav omogućuje autorizirano vrijeme korištenja usluge bežičnog pristupa internetu u trajanju od 30 minuta, nakon čega se korisnik mora ponovo autorizirati kako bi nastavio koristiti navedenu uslugu", objašnjavaju kako će se korisnici moći služiti internetom u gradskom prijevozu.

Ograničenja

Iako će internet biti potpuno besplatan svim korisnicima, pojedini sadržaji ipak neće. O čemu je riječ?

"Prilikom spajanja na internetsku mrežu, korisnike se dovodi na internetsku stranicu ZET-a, nakon čega mogu pregledavati sve stranice izuzev onih koje sadrže diskriminirajuće materijale, uvredljive ili pogrdne sadržaje u vezi spola, rase, religije, boje kože, podrijetla, dobi, tjelesnog ili mentalnog oštećenja, zdravstvenog stanja ili seksualne orijentacije, kao i stranice koje su nezakonite, neprimjerene i koje sadrže P2P vrstu prometa", kažu u ZET-u.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Ako sam ja dobro shvatio, preuzimanje aplikacija će biti dopušteno. ;D

CONECTO430

ZAGREBAČKI MARATON - IZVANREDNA ORGANIZACIJA PROMETA U NEDJELJU

26. Zagrebački maraton održat će se u nedjelju, 8. listopada, zbog čega će se od 8.45 do 15.30 sati u tramvajskom i autobusnom prometu provoditi izvanredna regulacija prometa.

Tramvajski promet
 
Tramvajski promet bit će obustavljen većim dijelom gradskog središta i to sljedećim prometnicama:
Avenijom Dubrava, Maksimirskom cestom, Vlaškom ulicom, Šubićevom ulicom (od Ulice kralja Zvonimira do Trga E. Kvaternika), Draškovićevom ulicom (od Ulice kneza Mislava do Vlaške), Ribnjakom, Medveščakom, Ksaverskom cestom, Jurišićevom ulicom, preko Trga bana Josipa Jelačića, Ilicom (od Trga bana J. Jelačića do terminala Črnomerec), Savskom cestom (od Vodnikove do Frankopanske), Frankopanskom ulicom, Praškom ulicom i Zrinjevcem (od Trga bana J. Jelačića do Glavnog kolodvora)  te Ulicom Franje Račkog.
 
Zadnji tramvaj proći će središnjim zagrebačkim trgom oko 8.45 sati.

Tramvajska linija 13 neće prometovati do završetka maratona, dok će sve ostale tramvajske linije osim linija 9 i 15 voziti izmijenjenim trasama kako slijedi:
 

Linija 2: Zapadni kolodvor - Glavni kolodvor - Žitnjak - SavišćeLinija 4: Savski most - Glavni kolodvor - BorongajLinija 5: Prečko - Ul. grada Vukovara - ŽitnjakLinija 6: Zapadni kolodvor - Glavni kolodvor - SopotLinija 7: Savski most - Velesajam - Autobusni kolodvor - Branimirova –Trg žrtava fašizmaLinija 11: Zapadni kolodvor - Glavni kolodvor - BorongajLinija 12: Ljubljanica - Glavni kolodvor - Trg žrtava fašizmaLinija 14: Trg žrtava fašizma - Glavni kolodvor - Savska - Velesajam – ZapruđeLinija 17: Prečko - Vodnikova - Glavni kolodvor – Borongaj

 
Kako bi našim korisnicima omogućili što kvalitetniju uslugu prijevoza, a zbog opsežnosti preusmjeravanja i skraćivanja tramvajskih linija, bit će uspostavljene izvanredne autobusne linije koje će zamijeniti tramvajski prijevoz na dionicama ili dijelovima dionica gdje je to moguće.


Izvanredne autobusne linije prometovat će od 9 do 15.30 sati na relacijama Kaptol – Mihaljevac i Črnomerec - Zapadni kolodvor.

Kaptol - Mihaljevac
Izvanredna autobusna linija Kaptol – Mihaljevac, polazit će s južne strane terminala Kaptol, a sa terminala Mihaljevac polazit će između postojećih polaznih stajališta linija 102 i 233. Autobusi će prometovati trasom kako slijedi: terminal Kaptol - Kaptol - Zvonarička ulica - Degenova ulica - Medveščak - Ksaverska cesta – Mihaljevac, a pri povratku istom trasom.
 
Črnomerec – Zapadni kolodvor
Izvanredna autobusna linija Črnomerec - Zapadni kolodvor polazit će sa Črnomerca sa istočnog polaznog perona te prometovati sljedećom trasom: Črnomerec  - Ilica - Zagrebačka ulica - Prilaz baruna Filipovića – Ulica grada Mainza - Slovenska ulica - Fonova ulica (krajnje stajalište), te u povratku trasom Fonova (početno stajalište) - Hanuševa ulica - Jagićeva ulica – Ulica B. Adžije - Magazinska cesta - Zagorska ulica - Selska cesta - Ilica – Črnomerec.
 

Autobusni promet


Autobusne linije 201 (Kaptol – Kvaternikov trg) i 202 (Kvaternikov trg – Kozjak) prometovat će skraćeno do Petrove ulice. U smjeru Kaptola i Kozjaka autobusi će sa stajališta u zoni raskrižja Petrove ulice i Ulice Srebrnjak, Srebrnjak 10 polaziti 5 minuta kasnije u odnosu na vremena polazaka koja se u rasporedu vožnje navedena kao polasci s Kvaternikova trga.
 
Autobusne linije 203 (Svetice - Vinec – Krematorij), 226 (Kaptol - Remete – Svetice) i 227 (Svetice - Gornji Bukovac - Jazbina – Bliznec) prometovat će skraćeno djelomično izmijenjenim trasama. U smjeru Krematorija, Kaptola ili Blizneca prometovat će redovnom trasom s privremenog početnog stajališta u zoni raskrižja Bukovačka/Crnčićeva, a u smjeru Svetica redovnom trasom do kružnog toka na raskrižju Bukovačka/Petrova odakle nastavljaju na Petrovu, Čikoševu te Crnčićevu ulicu (izlaz putnika u zoni raskrižja Crnčićeva/Bukovačka).
Autobusi će s privremenog polaznog stajališta na Bukovačkoj cest (kod benzinske postaje) polaziti cca 5 min. ranije u odnosu na vremena polazaka koja su u voznom redu navedena kao polasci sa Svetica.

Linija 228 (Svetice - Rebro – Svetice), u smjeru Rebra prometovat će redovnom trasom s privremenog početnog stajališta u zoni raskrižja Bukovačka/Crnčićeva, a u smjeru Svetica redovnom trasom do raskrižja Petrova/Jordanovac, zatim nastavlja desno Čikoševom i Crnčićevom ulicom (izlaz putnika u zoni raskrižja Crnčićeva/Bukovačka).
Autobusi će s privremenog polaznog stajališta na Bukovačkoj cesti (kod benzinske postaje) polaziti cca 5 min. ranije u odnosu na vremena polazaka koja su u voznom redu navedena kao polasci sa Svetica.
 
Linije 206 (Dubrava – Miroševec), 208 (Dubrava – Vidovec), 209 (Dubrava – Čučerje), 213 (Dubrava – Jalševec) i 223 (Dubrava - Trnovčica - Dubec) prometovat će djelomično izmijenjenom trasom s terminala Dubrava, Avenijom Gojka Šuška, Ulicom Rudolfa Kolaka i dalje uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta. Istom će trasom prometovati i u povratku. Početno stajalište linije 206 bit će na sjevernom dijelu terminala, linije 223 na peronu 4 (ispred otpremničkog bolka), a za linije 208, 209 i 213 na istočnom dijelu terminala.

Linija 210 (Dubrava – Studentski grad – Klin), prometovat će djelomično izmijenjenom trasom. U smjeru Klina, (s početnog stajališta iz linije 209) autobus prometuje Avenijom Gojka Šuška, Ulicom Rudolfa Kolaka, Dankovečkom, Lovrakovom, Vile Velebita, Dankovečkom, Koledinečkom (početno-krajnje stajalište linije 214). U smjeru terminala Dubrava prometuje Koledinečkom, Ulicom Klin, Žganecovom, Lovrakovom, Dankovečkom, Ulicom Rudolfa Kolaka, Avenijom Gojka Šuška do Terminala Dubrava. Izlaz putnika bit će na zapadnoj strani terminala.

Autobusna linija 214 (Koledinečka – Trnava – Kozari Bok), u smjeru Koledinečke, prometovat će djelomično izmijenjenom trasom, odnosno uobičajenom trasom do raskrižja Čulinečke ceste i Ulice Platana te nastaviti desno Ulicom Platana do početno-krajnjeg stajališta linije 231. U smjeru Trnave i Kozari Boka, iz Ulice Platana autobus prometuje Alejom javora, Branimirovom, Južnom, Čulinečkom i dalje redovnom trasom.

Autobusne linije 139 (Reljkovićeva - Jelenovac – Reljkovićeva) i 141 (Reljkovićeva - Vinogradi – Reljkovićeva) prometuju redovnom trasom, ali skraćeno do i od rotora ispred Vinogradske bolnice gdje se okreću te na stajalištu Vinogradska 26 (između dva kioska) vrše izlaz i ulaz putnika. Autobusi će s privremenog polaznog stajališta na Vinogradskoj polaziti bez dužih zadržavanja cca 5 min kasnije u odnosu na vremena polazaka koja su u voznom redu navedena kao polasci iz Reljkovičeve.

Linija 146 (Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir) prometovat će skraćeno na relaciji Črnomerec – Malešnica – Jankomir. Autobusi će s terminala Črnomerec polaziti s postojećeg stajališta na Ilici, uz tramvajski terminal. 

Linija 148 (Reljkovićeva - Hercegovačka - Bosanska - Reljkovićeva) neće prometovati za vrijeme trajanja privremene regulacije. 

Izvor: www.zet.hr

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D

STIB

Na ZETovoj stranici piše:
Citat:23. LISTOPADA 2017.
RADOVI UZ IZMJENE NA TRASI LINIJE 269
Radovi na uređenju autobusnog terminala Sesvetski Kraljevec uvjetuju izmjene na autobusnoj liniji 269 (Borongaj - Sesvetski Kraljevec) i to od utorka, 24. lipnja, od 8 sati, do očekivanog završetka radova u jutarnjim satima ponedjeljka, 30. listopada.
Izgleda da pisac vijesti ne poznaje nazive mjeseci (vjerojatno se radi o utorku 24. listopada)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU