Promet

Autor nukleusri, Studeni 29, 2007, 11:36:18

Bocko

5 do kružnog toka

Matija87

L11 koja je trebala ić za Viškovo u 18.20 se okrenula na Brašćinama , ostavila putnike i otišla nazad u grad.

Bocko

Velika kolona prema Drenovi još od Bille prema gore, ništa oćišćeno.
Najveći problem počinje kod dvije trake bivšeg Konzuma gdje puno auta šlajfaju.
Gledam "pametnjakoviće", neki su stali u desnu traku i stoje, stavljaju lance dok ga krene "prestizati" Golf dvojka i stoji na mjestu i gume mu se okreću na mjestu.

mivano

https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/stanje-promet/stanje-u-prometu-2/

"Stožer Zimske službe Grada Rijeke u 20 sati proglašava II stupanj pripravnosti. Prometnice se čiste u skladu sa priorotetima. Na lokalnim linijama su zamijenjena zglobna vozila te na svim linijama prometuju solo vozila.

19.30 sati
sve lokalne linije prometuju uredno, osim linije 7A koja ne ide za Hosti zbog leda na okretištu."

mivano

UPDATE:

"20 sati
– za Pobri zatvorena cesta (ne vozimo)
– linija 11 do streljane
– za Hreljin do starog okretišta
– linije 19 i 20 do Viškova
– za Permane se ne vozi -do ambulante u Matuljia
– linija 18 do Belića
– za Mikeje se ne vozi"

Boki651

Opet je snijeg "iznenadio". Po zimskoj službi ceste pod prioritetom su one gdje prometuje gradski bus, a 7a je prestao voziti, ralica naravno da nije prošla. Toliko o prioritetu.

Boki651

Vjerojatno su kolege forumaši koji su vozači primjetili, "BUS" semafor kod kazališta ponovno radi samo na senzor. I onda se dogodi da vozač na stanici kod kazališta prođe na zeleno, vidi da mu je na idućem "BUS" semaforu još crveno i ne žuri. I dok se on lagano približava, promet se u smjeru Delte zaustavi jer je njima na semaforu crveno, ali taj "BUS" semafor također ostaje crven, jer vozač busa nije dovoljno prišao, tj. u trenutku mjenjanja signalizacije, nije bio na senzoru.
Pa onda čekaj još 2 minute da prvo pusti zeleno ostatku prometa, pa crveno, da bi se senzor aktivirao i prebacio "BUS" na zeleno. Posve nepotrebno.

NP-549

Mogli su ga držat upaljenim bez obzira na ostalo jer u to vrijeme nijedan pješački na njegovoj trasi nema zeleno, a od vozila tada je dozvoljeno samo onima iza kazališta skretat desno na most.  Po meni, trebalo je stavit još jedan dodatni na semaforu ranije, odnosno kad kreneš sa stanice da možeš uhvatit ovog o kojem pričamo, a ne da ideš zajedno sa ostalim trakama pa onda 50 metara naprijed čekaš opet na crvenom

Boki651

Da, s još jednim BUS semaforom dobila bi se protočnost. Tko zna da se pošalje upit Rijekaprometu, možda bi i prošlo. Jedino šta bi s pješacima kod kazališta? Taj zeleni BUS semafor bi bio isto kad i pješacima zeleno.

NP-549

Citat: Boki651  u Ožujak 07, 2017, 17:06:29
Taj zeleni BUS semafor bi bio isto kad i pješacima zeleno.

Nemora bit u isto vrijeme,  može ovaj BUS trajat 5,6 sekundi samo između faze pješacima i autima.


Citat: Boki651  u Ožujak 07, 2017, 17:06:29
Tko zna da se pošalje upit Rijekaprometu, možda bi i prošlo.


Molim !?  Di ti živiš ?   To su "inžinjeri" izgubljeni u prostoru i vremenu.  Neznam odakle im diplome, jer znanjem ih sigurno nisu zaslužili.  Radovi kod Kazališta su završili prije Božića a oni još nisu uspjeli uskladit semafore.  Onaj za skretanje na Deltu još uvijek ima uključenog i onog za skladište dasaka koje je ograđeno betnonskim elementima.  Onda, npr 30 sekundi drži otvoreno samo pravac Kazalište—Tunel D404, a da u isto vrijeme nemaju zeleno niti oni koji idu lijevo na Deltu, niti ravno oni koji su došli iz tunela i htjeli bi na Jelačić ili desno na Delti. Pa daj barem jednima  >hammer<     Fasciniraju me ti idioti kako im to ne smeta.  Pa voziš se svaki dan na posao i privatno po gradu i čekaš nonstop na semforima koji nemaju nikakvog smisla ni reda, i ne poduzimaš ništa a to ti je posao !


Boki651

A da, u pravu si, zaboravljam gdje živimo. Da, interval kod kazališta s još jednim BUS semaforom bi se dao uskladiti, samo da je volje kod nadležnih. Očito je nema.

Bocko

u centru gužva prema smjeru Zamet/Opatija jer opet kod Indexa režu stablo, svako malo zaustavljaju promet + samo jedna traka.
Te petice općenito jako puno kasne, valjda je gužva kod privremenog rotora.

Bocko

Lol, ovaj semafor navodno radi iako ne znam gdje je točno u Rijeci:
Uživo sa hrvatskih prometnica

Boki651

Uređuje se horizontalna signalizacija na novoj cesti od Hosti prema raskrižju u Štefanima. Baš me zanima hoće li doći do promjena u linijama pa možda 20 i 21 premjestiti da idu novom cestom pa na rotor u Marinićima (što je već netko ovdje bio jednom i pisao kao prijedlog), a da se 7a vrati na svoju staru trasu. 7 jednom stranom, 7a drugom, a 20 i 21 trećom, nekako mi se ta preraspodjela čini najpoštenija, da se linija 7 i prigrad ne duplaju kad 7 do Pehlina može sve pokriti, a time će se prekinuti i kampiranje putnika na busu u Hostima. Teško je za sunčanog dana otpješačit 100 metara, bolje čekat 15 min da krene bus.

mivano

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/RIJECANI-OPREZ-Na-Fiumari-uskoro-kamera-za-snimanje-nepropisnog-zaustavljanja-u-zutoj-traci?meta_refresh=true

"...Najavila je tom prilikom i novi zanimljiv projekt – uskoro će se u Ulici Fiumara postaviti jedna kamera čija će svrha biti bilježenje nepropisno zaustavljenih ili parkiranih automobila u žutoj traci."