Autobusom u zemlje Europske unije

Autor tomekk, Ožujak 31, 2013, 17:32:16

tomekk

Za sve koji putuju kroz Sloveniju, evo malo novosti:


photo:dado1979

Još jedna zanimljivost u Austriji i Njemačkoj:

http://www.vecernji.hr/regije/zbog-austrijske-policije-vozaci-kamiona-mijenjaju-putovnice-clanak-531086
Iako se ovdje radi o kamionima, vjerujem da ima i vozača autobusa koji su često vani...
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

hochdecker

Prema ovome napisanome proizlazi da će Hrvatski prijevoznici morat na svoje usluge obračunat i slovenski PDV na dio prometovanja preko Slovenije . I to neovisno o tome da li je SLO odredište ili samo tranzit. Ako se ne varam do sada je PDV trebao biti obračunat samo na dio puta kroz HR.

jesrib

#2
evo to je ono sto sam napiso kolegi za njemačku, moras imati svoj broj i plačati porez na pređene kilometre i evo pametni slovenci počeli ko njemci.
tomekk svaka cast na ovoj info, ovo je jako bitna info, tako da kolege znaju da neplačaju bezveze kazne.
kvalitetno odrađen posao traži kvalitetne uslove rada!

maly

I Austrija traži da imaš svoj porezni broj kod njih.

Shole

A dal mi naplaćujemo to onim silnim turističim busevima po ljeti?

setra3

#5
 Poz kolege.  Poreski broj je u njemackoj  obavezan odavno mada bi trebalo u svakoj  zemlji imati jer pdv na fakturi se obracunava samo do izlaza iz drzave npr. ja sam iz sarajeva i pdv na fakturi obracunavam do gradiske a kroz sve ostale zemlje placam odma- U njemackoj me zoll zautavio i naplatio mi taj pdv 160 eura za put Passau Dortmund Passau.

tomekk

Često dobivamo na naš Facebook razne upite o ovakvim stvarima pa smo danas dobili ovaj link gdje se nalaze obrasci za obračun PDV-a u Sloveniji.E sad pitanje glasi šta bi od toga trebalo popuniti?

https://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/Documents/NonRegistered.aspx
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

vrbanacprijevoz

Dobar dan svima,

zamolio bih da mi netko tko je vec radio licencu za Sloveniju objasni najjednoatavniji nacin kako to obaviti (link na obrazac ili nesto slicno bi bio od velike pomoci).

Unaprijed hvala

maly

 Pa da,radi se o slovenskom DDV-u,ja sam išao u Brežice u poreznu upravu i dobiješ porezni broj kroz sat-dva i nemoš vjerovati besplatno je.Sa sobom ponijeti izvod iz obrtnog registra i osobnu kartu.Kad ti izdaju porezni broj onda prijavit to u neku glavnu poreznu upravu,ali to najpametnije da njihov (slovenski) knjigovođa to odradi,nekošta puno-cca 50 eura.

T.M.T. tours

evo nisam htio otvarati novu temu kad vec ova ima...
dali netko zna kako ide ovo placanje poreza po kilometru za voznju autobusom kroz njemacku i jel istina da ce to isto poceti naplacivati i austrija i slovenija??  ???

jesrib

evo dobijo sam i hrvatski poreski broj.... i hrvatska pocela naplacivati... sto je normalno, u krizi treba izvuci i zadnje pare prevoznicima. zanima me dal neko zna, kako je to sad naplacivanje na srbijanskoj granici za strane buseve?
kvalitetno odrađen posao traži kvalitetne uslove rada!