ZET razno (3)

Autor MAN19464, Ožujak 29, 2017, 15:57:45

MAN19464

Nemojte brkat radno vrijeme vozača i vrijeme vožnje, ako služba traje 10 sati, neznači da je vozač vozio svih 10 sati.

Shadowfax24

zna se dogoditi da vozac primi sluzbu u 16,30 odradi 1 krug i onda ima pola sata pauze i onda opet vozi po rasporedu...
tako da ako i neko ima 10h voznje izmedju toga se zna dogoditi da ima pauze..
kad su kolektivni radili napravili su da vozac obavezno mora imati 12h pauze...
nikada mu se nece dogoditi da kad zavrsi u 00.00 i da ce primiti sluzbu npr u 10h

Tomek

Citat: smogovci.bbb2  u Ožujak 22, 2017, 19:57:03
ZG 4351-GE


Ovo su mu već 4. otkad je krajem 2008. došao u ZET.. Inače u APD mi se čini da se češće mijenjaju registracije, zna li netko razlog?

I da, jel netko vidio gbr 88 i 89 zadnje vrijeme?

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

sniff

Možda pišem gluposti, ali danas su viđeni 530 (oko pol 6) sa natpisom "ZET" na displayu i 667 (oko pol 7) sa natpisom "6" na displayu na Maksimirskoj u smjeru Dubrave. Običan kraj smjene  bus123 ili neke zamjene ?

822DoDo

ako si ga vidio od iza onda je pisalo G a ne 6 vjerojatno a na 530 je straznji displej smrznut na "ZET"...530 bio na 215 pa vjerojatno isao za garazu
Das Beste oder nichts. MB

C2

#6
Na 530 već neko vrijeme stoji natpis ZET na zadnjem display-u. Danas sam se baš vozio u njemu i bio je na 215. Primjetio sam da mu prvo krilo zadnjih vrata zapinje pri otvaranju, odnosno tek se otvori nakon par sekundi i čak se jednom ugasio na liniji. I vidio sam da je na Citaro s Wi-fi-jem koji vozi na 109 vozač na predzadnja i zadnja vrata počeo lijepit A4 papire (vjerojatno moli putnike da se maknu s vrata) na svako krilo vrata. Vjerojatno mu je dojadilo zadržavanje na stanici zbog senzora.

marin

#7
Da, to je žalosno što se stavlja na tu 109 liniju. Ma 150% je najneprikladniji Citaro, al  ne, mora on bit.  >hammer< Možda je samo taj jadni vozač koji to trpi i ne diže se sa stolice stavio papire da ovi iz garaže dobiju dojam kako je to. Pametna odluka, primitivna al pametna, neka. Zašto ne prebace Wi-Fi u neki od biodizela ?

C2

Po meni bi se sa Citarima trebali napravit isto što i sa NL 263 iz 99' ; odnosno da im se srede vrata da se otvaraju od strane vozača i Citaro bi bio kao svaki drugi normalan zglobni bus i mogao bi na bilo koju liniju.

Shole

Baš tako.  Riječki koji su otišli nazad Mercedesu, kao i novi Conecti koji su došli umjesto njih, imaju isključivo ručno otvaranje i nikad nema problema s njima.

tramvajac 92

To se vuče još od naših O405(G)N, i oni imaju takvu konfiguraciju, 1. i 2. otvara vozač, a za 3. (i 4. koji imaju) putnici. Ne sjećam se da je ikad na MANu bilo da vozač ne može direktno otvorit/zatvorit vrata.

Kod 405ica su 3. i 4. vrata s jednom stepenicom, pa ne možeš stajati baš na putu vratima. Citaro (facelift) ima samo 4. vrata tako. Ne znam točno kakvo je stanje s 530 i starim, trovratnim citarima.

421

Ponovno recikliramo stare teme. Ovo je ozbiljan forum, nije to plac gdje se svašta čuje i komentira.
Na stranu želje onih koji "pate" zbog manuelnog otvaranja/zatvaranja vrata. Sigurnost putnika i nadasve vozača je u senzorima te automatskom zatvaranju onih vrata koja ne možemo vidjeti u retrovizoru. ZG se ne može mjeriti sa bilo kojim gradom u RH zbog obrtaja putnika i gužvi koje se stvaraju u prometu i javnom prijevozu pa je komparacija s RI i manuelnom načinu rada  bus123 bus123 neusporediva.
Pokušajte razmišljati racionalno, ne emotivno i egoistično, a svoja viđenja tipa: - "vozač na predzadnja i zadnja vrata počeo lijepit A4 papire (vjerojatno moli putnike da se maknu s vrata) na svako krilo vrata.""Pametna odluka, primitivna al pametna, neka." potkrijepite nekom slikom a ne kao baba Mara koja je nešto čula od nekoga pa komentira.

@ tramvajac 92
"stanje s 530 i starim, trovratnim citarima" je isto kao i s četverovratim.
Ne sjećam se da je ikad na MANu bilo da vozač ne može direktno otvorit/zatvorit vrata.
NL 263 iz 99 ima istu konfiguraciju kao i Lion´s City, sve ručno ili prva dvoja vrata + dozvola za treća.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

C2

#12
Ta konfiguracija vrata 1+2 manulno i 3+4 automatik je tipična njemačka konfiguracija. 90% njemačkih prijevoznika forsira takvu konfiguraciju. Koliko metropola u svijetu vozi autobuse da su sva vrata ručno kontrolirana od vozača i svi su živi i zdravi koji se voze tim autobusima. Ti senzori su samo švapska šminka, više štete nego koristi od njih. Ima i puno dužih vozila koja ne koriste senzore. Kao prvo smanjuju kapacitet putnika jer mora ostati mjesta kod vrata, kao drugo pre dugo zadržavaju vozilo na stanici i kao treće često reagiraju na imaginarne prepreke. Moram ponovno spomenuti jednu izjavu bugarskog vozača. Na jednom forumu gdje se je baš raspravljalo o senzorima napomenuo da tamo imaju najnovije Citare bez ikakvih senzora i da su putnici tamo znaju da nakon što vrata zasviraju da nema unutra/van i nema nikakvih problema zbog toga i za senzore je rekao da su "fancy crap" iz istih razloga koje sam ja naveo. I za kraj razlika između Autotroleja i Zeta je što Autotrolej zna prilagoditi konfiguraciju svojim potrebama, a ZET ne zna i zbog toga ima silnih problema. NL 263 iz 99' su prvobitno imali otvaranje 3. vrata isključivo na dozvolu, a kod vozača je bio 3. gumb doslovce za ukras i nakon par godina su išli prespajat da bude manualno. Na masu njih iz 99' uopće više s unutarnje strane ne postoji gumb za 3. vrata za otvaranje od strane putnika. Nadam se da su Citari G 09' zadnji autobusi s takvom konfiguracijom vrata.

Tomek

NL263 iz 1999. su prvih godina bili takvi da zadnjim vratima vozač nije mogao uopće upravljati, isključivo putnici plus senzor.. Kasnije je to prespojeno..

421

" putnici tamo znaju da nakon što vrata zasviraju da nema unutra/van i nema nikakvih problema zbog toga " A kak je kod nas?
Sve je u glavi!
Eto primjera: RD svako jutro, oko 7,15 sati na stajalištu MSU stoji hrpa ljudi. No usprkos tomu što na displeju koji se tamo nalazi piše da 268 dolazi za 1 min, 220 za 1 min, 221 za 1 min apsolutno svi koji se nađu na stajalištu ulaze u prvi  bus123, napune ga i prepune pa se treća/četvrta vrata ne zatvaraju. Tad dolazi jedan ili dva od navedenih pa dio bisera koji je blokirao vrata, nonšalatno prelazi u daleko prazniji  bus123 dok je treći poluprazan i koči ostala dva nepotrebno gubeći vrijeme. Događa se da se vrata taman počnu zatvarati kad se odnekud stvori neki lik mašući za zahvalu ili misleći da ga vozač pričeka pa ponovno počinje nova faza zatvaranja vrata. Kad se napokon zatvore onda počinje vožnja i najava stanica za Bundek, NSK i Lisinski ( prava ili lažna) pa se  bus123 bus123 gužvaju na prekratkim stajalištima do GK gdje otpremnik i putnici postavljaju pitanje:Gdje si dosad? Zašto kasnite? Zašto dolaze tri  bus123 bus123 zaredom? Zašto nema nijednog busa na terminalu?
NL 263 iz 99 ima istu konfiguraciju kao i Lion´s City, sve ručno ili prva dvoja vrata + dozvola za treća. Ništa nije bilo prespajano iliti prebrikano, nego su stručnjaci pročitali manual i otkrili ugrađenu mogućnost koja je postojala.
@C2
Brkaš senzor koji je zakonska obveza bilo za manuelno bilo za automatsko zatvaranje vrata, sa senzorom za automatsko zatvaranje vrata.
No kao vozač uvijek sam za sigurnost putnika i vozača. Neki put zazivam Sgjca ili SUa kod kojih si bez senzora samim držanjem tipke malo "školovao" dotičnu osobu s 8 bar-a, pa više nije uletavao unutra u fazi zatvaranja vrata.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln