ZET razno (3)

Autor MAN19464, Ožujak 29, 2017, 15:57:45

Ivan

Citat: MAN truck bus  u Kolovoz 11, 2017, 18:03:12
Zna li netko koliko treba liniji 131 od Črnomerca do Bizeka?
Mislim da oko 17-20 minuta u normalnim ljetnim uvjetima...

C2

Pošto je spojen vikend sa blagdanom Velike Gospe u ponedjeljak će tramvaji prometovati po subotnjem voznom redu, a autobusi po uobičajenom voznom redu.

Samo se nadam da neće biti onih kolapsa sa display-ima.

421

Citat: C2  u Kolovoz 13, 2017, 17:39:26
Pošto je spojen vikend sa blagdanom Velike Gospe u ponedjeljak će tramvaji prometovati po subotnjem voznom redu, a autobusi po uobičajenom voznom redu.

"Uoči blagdana Velike Gospe, u ponedjeljak, 14. kolovoza, tramvaji će voziti prema subotnjem rasporedu vožnje, dok će se autobusi voziti prema uobičajenom rasporedu radnoga dana."
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Pošto su danas počeli radovi na Selskoj do Črnomerca,išao sam malo gledati trasu ;D. Linija 109 i 134 idu kako je napisano,početno/krajnje stajalište im je Prilaz baruna Filipovića. Nakon što je 109 skrenula u Zagorsku nastala je pomutnja među putnicima  :)evil. Linije 127 i 128 su polazile sa Črnomerca redovitim trasama,ali nitko nije ljude obavijestio. Radovi traju od 16.8 do subote 19.8. Evo jedna slikica 155 na 109 na privremenom početnom/krajnjem stajalištu.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

Od danas novi izgled mrežne stranice ZET-a
www.zet.hr
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

http://www.vecernji.hr/zagreb/po-potvrdu-za-kasnjenje-tramvaja-vise-ne-morate-na-remizu-zet-uveo-e-ispricnicu-1190801
Po potvrdu za kašnjenje tramvaja više ne morate na remizu, ZET uveo e-ispričnicu

Da ne izdaju ispričnice samo liječnici, već i ZET-ovci, vjerojatno najbolje znaju školarci. Dok su se dosad uspijevali izvlačiti pričom kako su zapeli u prometu, a onda još morali i čekati u redu na potvrdu prijevoznika o kašnjenju autobusne ili tramvajske linije, s početkom nove školske godine na tu izliku više ne mogu računati. ZET je, naime, "u pogon" pustio e-ispričnicu, obrazac koji se može ispuniti na njihovoj internetskoj stranici, a potom potvrda o neredovitosti prometa stiže na e-mail.
– I dosad je bila praksa izdavati "potvrde o neredovitosti" kada za to postoji opravdan razlog, odnosno kada se dogode neplanirane situacije na koje nismo mogli utjecati. Potvrde su se preuzimale na remizi, za što se trebalo izdvojiti dodatno vrijeme – objasnio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.
Razloga za čekanje više neće biti jer će učenici i zaposlenici koji zbog zastoja u javnom prijevozu duljeg od 15 minuta kasne u školu ili na posao u nekoliko klikova moći dobiti potvrdu. Pod izbornikom "preuzimanja" na stranici je potrebno odabrati e-ispričnicu te popuniti podatke o imenu i prezimenu, instituciji kojoj se prilaže potvrda, broju linije koja kasni, a uz datum i vrijeme događaja, i e-mail adresu te kontakt.
Kako netko ne bi došao u napast da je krivotvori, iz ZET-a poručuju da je svaka personalizirana i ima jedinstvene oznake te se može provjeriti.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Mislim da je Hića ovaj put ipak trebal malo popustit. 
Citat:
'PA TKO TO SVE NE RADI U ZET-u': Vozač uplakanu ženu i dijete silom izbacio van iz autobusa, putnici platili karte

Nažalost, vijesti o incidentima u ZET-ovim autobusima i tramvajima već su postali uobičajena stvar. Najnoviji se dogodio na liniji 234 kad je vozač autobusa izbacio ženu s djetetom iz autobusa jer nije imala novca za kartu.

Srećom, drugi su putnici, vidjevši tužan prizor, ženi dali novac pa je ona naposljetku kupila kartu.
Incident se dogodio ove subote na liniji 234 (Lanište – Glavni kolodovor) kad je vozač ZET-ova autobusa ženu s djetetom istjerao iz vozila jer nije imala kartu kao ni novac da je kupi.
Za portal Zagrebancija jedna je svjedokinja cijelog događaja ispričala što se točno dogodilo.
"Danas (subota, 26. kolovoza) na liniji 234 Lanište-Glavni kolodvor, vozač autobusa staje i izbacuje iz autobusa ženu i dijete, vukući ženu za ruku i tjerajući je van. Ostali putnici negoduju i ponude platiti za njih, no i to odbija, sve dok nije skočila skupina mladića i počela vikati. Uvode ženu natrag u autobus i plaćaju karte za nju i dijete. OK, moramo platiti kartu, ali žena mu suznih očiju objašnjava da nema. Pa zar je to način? Pa tko to sve ne radi u ZET-u?", zapitala se šokirana žena.
Izvor:
http://net.hr/danas/hrvatska/pa-tko-to-sve-ne-radi-u-zet-u-vozac-uplakanu-zenu-i-dijete-izbacio-iz-autobusa-putnici-zgrozeni/
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

http://www.index.hr/vijesti/clanak/foto-video-vozac-zeta-za-vrijeme-voznje-pusio-cigaretu-dim-je-bio-posvuda/985628.aspx
FOTO, VIDEO Vozač ZET-a za vrijeme vožnje pušio cigaretu: "Dim je bio posvuda"
ponedjeljak, 31.7.2017. 09:04

OD ČITATELJA Indexa dobili smo video i fotografiju koji prikazuju vozača ZET-a kako puši za vrijeme vožnje autobusa.
Kako nam je javljeno, u subotu je na liniji 218 Borovje - Glavni kolodvor vozač autobusa, koji kreće u 11.20 sati, pušio cigaretu za vrijeme vožnje.
"Dok su ljudi ulazili na prva vrata sakrivao bi cigaretu, ali je autobus, naravno, smrdio i dim je bio posvuda", javljeno nam je.

Iz ZET-a poručili kako je takva praksa neprihvatljiva

Za komentar ovog događaja kontaktirali smo upravu ZET-a iz koje su nam poručili kako će provjeriti spomenute navode te kako za sada mogu samo potvrditi kako je takva praksa neprihvatljiva i uputiti ispriku putnicima.


"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Diermeech

A od čega oni neće napraviti vijest...

citaro

Citat: Diermeech  u Rujan 02, 2017, 07:23:42
A od čega oni neće napraviti vijest...

Kao nije big deal, ili sto hoces reci?!

elez

Citat: citaro  u Rujan 02, 2017, 10:11:46
Kao nije big deal, ili sto hoces reci?!
Pa nije big deal, članak je preserans. Prvo ovo "dim je bio posvuda", napisano ko da je roštilj raspalio. Drugo neka puši ako misli da je to u redu, vozači u prometu rade mnogo gore stvari (piju, jedu, PRIČAJU NA MOBITEL...) tako da ova cigareta je najmanje sta se moze dogodit. Mrzim ove novinare koji samo žele atrakciju i senzaciju. #pravda_za_vozace_u_jgp
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

MAN truck bus

#236
Moramo sagledati obe strane. Putnici pretežito rade probleme bezrazložno, vozač bus123 nnee smije pušiti u autobusu za vrijeme vožnje. Vozač  nnee smije pušiti,jesti,pričati na mobitel, ali na linijama tipa 268 se to ne stigne obaviti,ovdje se radi o 218 koja ima pauze. Vozač da nije dobio prijavu od putnika,dobio bi od interne kontrole. Ovo što se tiče pravde za vozače,  nnee opravdano pušenje, ali očito je ljudima dosadno pa gledaju gdje će i kada nekoga prijaviti  big_boss. Dok priča na mobitel  nikad ne znaš zove li njega  big_boss ili centar. Putnicima bi bilo bolje da počnu plaćati prijevoz i tada će biti normalno stanje. Najgore je kad kažu "Neću ja plaćat kartu kad stalno  bus123 kasni." Inače ZETovi  bus123 bus123 nisu samo  bus123 bus123 već letjelice koje mogu preletili kolonu na cesti.  ::|
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Ivan

#237
Da, to da je na 218 koja ima odmore od 20 minuta je još gore.

Ima jedan lik koji često vozi moju liniju i sasvim je u redu čovjek, ali nevjerojatno je da i usred ljeta na ugodnom i suhom vremenu ne može izaći iz busa ni u hlad ni na normalnu temperaturu navečer na lijepom okretištu Krvarić na kojem ima 8+ minuta odmora, i onda je preglupa scena da relativno pristojan čovjek srednjih godina kao delinkventni mangup u svakoj turi puši u busu pod klimom koji je onda sav zagađen, i ostane odvratan još više sljedećem vozaču ako je osjetljivi nepušač nego može smetati putnicima a pušača je na kraju i među njima sve manje...

Ne znam, nije definitivno prekršaj za otkaz ali takve treba pošteno drapiti po džepu.

sniff

Da uvedu rigoroznije kazne, nebi to radili. Koliko znam, u Švicarskoj postoji dobar sistem za naplatu kazni, ovisno koliko imaš love na računu u banci. Tip s Ferrarijem prešao ograničenje brzine za cca 40-50 km/h u gradu, dobio račun od 15-tak soma €.

MAN truck bus

Ovo sve govori...  kava
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"