Iveco-Irisbus Cacciamali Urby

Autor Ivan, Siječanj 05, 2009, 19:58:36

Ivan

Evo nam napokon njih u prometu... Vozio sam se na 275 (g.b.601) i 277 (valjda 603), i dosta su zanimljivi...

Uživo, izbliza, dizajn mu stvarno je čudan, ali nekako ga podnosim, vidim da drugima puno teže pada... :)

Ako nešto ne griješim, tehničke karakteristike su 7 m dužine, 2 m širine, motor je 3,0 l turbodiesel, 160 KS. Ima 12 sjedala, a ukupno u cijelom busu (tako kaže natpis iznad vozača) 33 mjesta.

Što se tiče vožnje, da prije svega spomenem ovo, vozače bi moglo iritirati što nema stajališne kočnice koja bi se sama upalila kada se otvore vrata, nego svaki put treba potegnuti ručnu prije nego se otvore vrata, inače se motor ugasi...  ::| ??? Motor prilično jako vuče i to mi se sviđa, a mjenjač je šestostupanjski ručni, meni je izgledalo da dosta lagano i lijepo šalta, ali zaboravio sam pitati vozače kakav je osjećaj. Ipak, to su gradski autobusi i mislim da je trebalo uzeti automatike...

Ovima danas su vrata bila jednom malo škripava, a drugom 5-6 sekundi poslije zatvaranja vrata nije prepoznavao zatvaranje pa je malo bezveze stajao (dobro, na 275 to ionako nije neki problem jer krug traje 15 minuta pa se onda stoji po pola sata - sat vremena), no nadam da to neće ostati problem, i neke jako dobre serije poput NG 313 (a i tramvaji 2200) su neko vrijeme imale problema sa vratima dok se nisu razradila...

Ovjes mi se činio dosta ugodan, a jame kroz Jelkovec su jako dobro mjesto za testiranje i rijetko gdje ima gorih cesta :), meni se čini da se na rupama drži i bolje od tvrdog Citara... Inače kad se puni putnicima i malo se zaljulja i spusti, amortizeri mu počnu ispuštati neke zvukove i malo se podizati, dakle dosta pametno se ponaša... :)

Sve u svemu, nije baš super (pogotovo ovo sa ručnom), ali općenito su mi malo ipak bolji nego sam očekivao, jer su Riječani slične takve svoje dosta iskritizirali pa ni nisam puno očekivao :), pogotovo oko ovjesa... OK, može zasad proći što se mene tiče, nisu me ničim baš naživcirali, a još su novi i zanimljivi... :)

Evo par slika...

Btw., displeji još ne rade... Unutra inače vire kablovi za automate i onaj široki port za Atrona lijevo od vozača.





Jedna sa strane, ovdje se otprilike vidi unutrašnjost, koja IMHO nije baš previše maštovita ni dobro dizajnirana...


Stolice su, sandardno, Fainsa, samo ovaj put sa zanimljivom plavom pozadinom pa je unutrašnjost barem živahna kad već nema unutra ničeg posebnog. Takve stolice u boji inače Talijani stalno stavljaju u svoje autobuse :) (u većini gradova narančasto, kao i boja karoserije gradskih).


Već sam primijetio, ali budem opet, drago mi je da su se potrudili više od Riječana i također i ove naručiti sa malo boljom opremom pa su niskopodni i klimatizirani...


Prednji dio i prostor za vozača...


Btw., čemu služi ova ručica iznad mjenjača?? :)

ikar

Iznad mjenjača je retarder. 3-stupanjski kod naših ako me sjećanje drži.

Shole

uz dodatak da je motor od 180KS.   

MAN fan


conecto

Citat: MAN fan  u Siječanj 06, 2009, 12:49:27
katastrofa,uzas...meni su odvratni >:(

Izgleda da opet nastavljamo tradiciju pljuvanja svega što nije MAN ili Mercedes (ili šire na ovom forumu Setra i Neoplan). Ni meni ovi busići nisu neka  ljepota što je uostalom stvar osobnog ukusa, ali činjenica je da je dizajn u trendu (talijanski) dok ova četverokrilna vrata djeluju pomalo retro (iako je to u zadnje vrijeme također u trendu). Nije ni lako u nešto suvislo dizajnirati minibus s motorom i osovinom sprijeda, ali čini mi se da je Cacciamali dobro iskoristio mali prostor za namjenu gradskog prijevoza uz niskopodni dio na stražnjim vratima.  Četverokrilna vrata su vjerojatno korištena iz razloga da kod otvaranja zauzimaju manje mjesta u ovom uskom vozilu. Staklene površine su velike kao i prozori koji se otvaraju što uz klimu može predstavljati problem, ali i dobro doći kad ona ne radi. Retrovizori bi ipak mogli biti ljepši no nadam se da im je barem položaj dobar a ne kužim kakva se maštovitost traži u jednostavnoj unutrašnjosti gradskog busa (valjda više živih boja). Kakvi će biti ovi busići pokazati će vrijeme (Rijeka već ima neka iskustva), a meni se nikako ne sviđa ova procedura otvaranja i zatvaranja vrata i nadam se da se tu može nešto učiniti. Uz ručni mjenjač vozač na ovom vozilu stvarno ima hrpu suvišnog posla.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

MAN fan

gle to  je samo moje osobno misljenje i po meni ovo nikako nemoze zamjenit MAN-a ili mercedesa ;)

manoplan

Ja bih se ovdje u večini napisanog složio sa conectom. Talijani su uvijek bili avangardniji u dizajnu od ostalih i trebalo je vremena da neke stvari ''sjednu'' oku. Praktičnost izvedbe su definitivno potvrdili iskoristivošću putničkog prostora i stražnjeg dijela vozila. (Ali) Upitana je kvaliteta završne obrade materjala i trajnost. (kao u večine talijanskih proizvoda)

Ivan

#7
Citat: conecto  u Siječanj 06, 2009, 13:21:57
Retrovizori bi ipak mogli biti ljepši no nadam se da im je barem položaj dobar a ne kužim kakva se maštovitost traži u jednostavnoj unutrašnjosti gradskog busa (valjda više živih boja)
Ma, glupo sam se izrazio sa ovim "maštovito", mislio sam da bi završna obrada mogla biti malo detaljnija jer iznutra izgleda dosta grubo, za razliku od (koliko god se nekima ne sviđao) očito razrađenog dizajna izvana... U putničkom prostoru je sve uglavnom funkcionalno, kvalitetno i čvrsto bez klapanja i sličnog, ali bez detalja na koje sam navikao kod novijih autobusa poput stakla između vrata i stolica, lajsna na štangama između prozora, pregrade za vozača koja bi se bojom i materijalom uklapala u okolinu (sva je od sivo obojanih šipki kakvih nigdje drugdje u busu nema).
Ali opet ću reći da mi se općenito zasad sviđaju, dizajn je izvana po mom mišljenju sasvim u redu, a ne mogu naći niti jedan baš ozbiljniji nedostatak osim komplikacija sa ručnom kočnicom...


Citat: MAN fan  u Siječanj 06, 2009, 13:36:05
gle to  je samo moje osobno misljenje i po meni ovo nikako nemoze zamjenit MAN-a ili mercedesa ;)
Ne znam koje to točno MAN-ove i Mercedese ovih nekoliko minija trenutno mijenja, a MAN uostalom niti ne proizvodi minibuse.
Ovi izljevi gađenja su stvarno pretjerani, barem da si se provozao pa ga popljuvao u cijelosti, ili da si barem onda napisao da ti se samo dizajn gadi, ne znam radi čega samo tako reagirati.

Ne znam kako drugima, ali meni je zanimljivo i drago da nam dolazi i Iveco. Iako bih volio da MAN i MB ostanu većina u ZET-ovom voznom parku, zapravo sam i prije ove narudžbe priželjkivao da se MAN-u i MB-u djelomično pridruži barem još jedna kvalitetna marka.

MAN fan

zapravo sam htio reci da se ovaj iveco (po mom misljenju) ne moze usporediti sa nekim MAN-om ili mercedesom ;)

Ivan

#9
Citat: MAN fan  u Siječanj 06, 2009, 15:05:07
zapravo sam htio reci da se ovaj iveco (po mom misljenju) ne moze usporediti sa nekim MAN-om ili mercedesom ;)
Pa da, ne može se usporediti sa MAN-om jer možeš ga uspoređivati i sa Lion's City M-om, i sa GXL-om, i sa Top Coachem, rezultati usporedbe bi bili bezveze jer niti jedan nije minibus pa nema veze sa ovim.

A sa Mercedesom se može usporediti i mi volimo nova saznanja o bilo kakvim autobusima, pa slobodno piši po čemu je bolji gradski Sprinter...

MAN fan

zna li netko tocno i sigurno na kojim linijama ce voziti cacciamaliji

tomobrad

Citat: conecto  u Siječanj 06, 2009, 13:21:57

Izgleda da opet nastavljamo tradiciju pljuvanja svega što nije MAN ili Mercedes (ili šire na ovom forumu Setra i Neoplan).

Meni su jedino lijepi MAN-ovi i Mercedesi i neki SCANIA-HESS-ovi busevi, i naravno da ću sve ostalo popljuvat ako mi je gadno i ako ih ne podnosim.

conecto

Cacciamali Urby se može usporediti s mnogo prerada, ali i s tvorničkim Mercedes Sprinterom City koji dolazi u kraćoj (City 35 -6,95 m) i duljoj (City 65 -7,7 m) verziji. Jasno da Sprinter izgleda odlično i kvalitetno, ali je poznato da je i kao običan kombi prilično skup u usporedbi s konkurencijom, a kao gradski minibus još daleko skuplji. Sprinterova osnova korištena je uglavnom u prednjem dijelu i mehanici dok je sve dalje to potpuno drugo vozilo, a stražnji dio je u istom stilu kao novi Citaro. Kratki City 35 duljinom je usporediv s Cacciamalijem, ima jedna dvokrilna vrata u prednjem dijelu s paralelnim otvaranjem na izvlačenje. Taj dio je ujedno niskopodan s platformom za prihvat kolica, a u stražnji dio s 10 sjedala se dolazi preko dvije stepenice u low-entry stilu što nije baš jeftina izvedba. Dulji Sprinter 65 je ujedno i višlji, ima 13 sjedala, a ukoliko ima još jedna jednokrilna vrata straga ima jedno sjedalo manje. U niskopodnom dijelu postoji mogućnost još tri preklopna sjedala na bočnom zidu. Uređenje unutrašnjosti može se usporediti s Citarom u bilo kojem dijelu. Kraći ima na izbor motore 109 ili 150 KS dok dulji dolazi samo s jačim motorom uz serijski automatski mjenjač. Sprinter City je nesumnjivo kvalitetniji od Cacciamalija ali sigurno i daleko skuplji (prerade su također skupe), a mislim da i Talijan može uglavnom ispuniti funkciju, pa mi je na neki način ipak drago da su se u Holdingu počeli malo ekonomski ponašati. Svi smo navikli na MAN i Mercedes i malo se razmazili iako se ni oni ne pokazuju svaki put najbolje s našim putnicima i cestama. Više bih mogao reći kad bih jednom vozio Cacciamali pa neka zasad ostane na prvim dojmovima iako iskustva s voznim osobinama Dailya i nisu osobita uz kratki osovinski razmak no zato je vrlo okretan, odlično se ponašaju i motori iako je mjenjač na teretni način kratak. Zapravo je najupitnija kvaliteta a tu Iveco zna imati svojih mušica.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

buSHunter795

Pozzz ljudi!
Danas sam išao u ZG...Črnomerec...
...blablabla...
vidjeti stare SG220 u Podsusedu...
A pritom našao nešto uzbudljivo:
IVECO CACCIAMALI
ZG_7594-DU = 90
ZG_7595-DU = 91
ZG_7596-DU = 92
ZG_7597-DU = 93  !!!  8) 8)
Mali izgledaju jednako kao ovi iz Dubrave na slici.
Usput, kad sam čekao bus za nazad (23) prišao mi vozač...pitao me kad ide bus...
Ja sam njega pitao dali zna kada će voziti novi Citari i Cacciamali, a rekao mi je "mmm...nisam siguran,ali mislim sljedeći ponedjeljak"...
Ali sramota je da mi se mob nije htio uključit da ih slikam... :'(
Samo neznam na kojim linijama  :-[

tramvajac 92

nisam se još imao čast provozati tim vozilom ali mi zasad izgleda priličnom dobro