Karte prigradskih linija

Autor Ivan, Prosinac 02, 2013, 19:23:16

Ivan

Evo primjera kako bi trebale izgledati i ostale karte prigradskih linija koje će biti dodaci uz veliku kartu gradskih linija, uglavnom su gotove ali šaljem prvo okolicu Sesveta da vidim reakcije pa da promijenim nešto ako se nikome ne sviđa. :)

Prve stanice u mjestu su označene podebljano i dodao sam u stanicu imena mjesta na početku svakog mjesta tamo gdje ih nema (zašto ih većinom ima a negdje nema samo ZET zna, ili najmanje zna), na primjer Vugrovečka postoji i u Popovcu i Dobrodolu i mislim da je potrebno dodati za one u Dobrodolu.

Stanice Kašina (broj) iako je sad ulica Ivana Mažuranića sam ostavio kako ZET kaže. Ostavio sam i Dobrodol 62 ??? koji je zapravo kod Vugrovečke 68 i može biti jedna stanica s Dobrodolska 280 (ako može biti raštrkano Soblinec-raskrižje zašto ne i ovo? besmislica).

Uglavnom, vjerojatno ima nekoliko grešaka pa recite ako vidite, ali najviše me zanima mislide li da je koncept općenito dobar. :)

Treba kliknuti na sliku, ili stisnuti "view image" i povećalo ili što već traži za punu rezoluciju ako odmah ne pokaže.

Ivan

Također, pošto mislim sabrati barem natpise za linije drugih prijevoznika u Zagrebačkoj županiji ako ne crtati kartu, mislite li da bi bilo dobro dodati iscrtkanu liniju za ostale prijevoznike i kroz ZET-ovo područje, ili je u redu samo dodati poneki natpis za stanicu (u ovom slučaju bi trebalo dodati još par stanica uz D3) i odvojak usput kad ide dalje od ZET-a (u ovom slučaju Čazmatrans za Zelinu)?

tramvajac 92

Dodaj Čazmu do Goričice, dalje putokaz samo prema Zelini, Križevcima, Bisagu i Varaždinu (dodati AP Varaždin i Croatia bus), iako za Bisag i Križevce ima par polazaka dnevnom no ok.. Crtati dalje D3 mi nema smisla, pošto dalje ni nema ZETovog prijevoza

Ivan

#3
Hm, da, slažem se, vjerojatno će ostati kako je, možda još dodam samo mala slova ČT u Popovcu i gdje još stoje usput.
Mogli bi biti dodani i ostali prijevoznici, ali radije bih se zadržao na onima koji imaju koncesije i šire linije po Zagrebačkoj Županiji, Čazmatrans tu oko Zeline ima još i lokalne linije preko Drenove, Nespeša i slično osim glavnih linija preko D3, valjda ima i neku koncesiju za područje dok ostali samo prolaze... Inače bih trebao dodat i hrpu raznih koji voze samo Ak-Dubrava-Sesvete ili Ak-VG a prevezu jedva par ljudi u samom Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. :)

Nema ZET-a ali čisto bi se moglo nacrtati ostale linije u županiji osim ZET-a, neće biti uskoro ali jednog dana, možda kad zaživi neki zajednički tarifni sustav i bude postojao barem popis linija pa mi bude jasnije kud sve uopće prolaze.

Ivan

#4
Ovako zasad izgleda Zaprešić-Bistra-Luka, kartu užeg Zaprešića se već moglo vidjeti (iako je doživjela izmjene u međuvremenu)...

(--ˇˇ)

Komentari? :)

Ivan

#5
EDIT male grafičke greške popravljene...

221

A što napisati osim svaka čast na trudu. Stavi bar neki watermark da ti ih ne ukradu.  ;D

STIB

Fali jedno "N" na zadnjoj stanici u Šimunčevecu.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Citat: 221  u Prosinac 03, 2013, 14:48:08
A što napisati osim svaka čast na trudu. Stavi bar neki watermark da ti ih ne ukradu.  ;D
:) Hvala, druga ima watermark, na prvoj sam zaboravio, nema veze sad...

Citat: 221  u Prosinac 03, 2013, 14:48:08
A što napisati osim svaka čast na trudu. Stavi bar neki watermark da ti ih ne ukradu.  ;D
:-[ Ispravljeno


Dodatak karti A, terminal Sesvete, nije baš spretno napravljeno, vjerojatno ću nekako poboljšati, u svakom slučaju mislim da je potrebno imati dodatne informativne sadržaje u Sesvetama jer s postojećim na zet.hr gotovo je nemoguće nekome tko ne zna shvatiti gdje treba čekati recimo 272 prema Moravču.



Ivan

Karta južnih linija, nije možda potpuno provjerena i sređena jer čekao sam novu liniju Kvaternikov trg - V. Gorica da dovršim, iako sam ovo mogao staviti ranije u ovakvom stanju, neka bude sad kako je, ako nađete greške samo javite...
*treba kliknuti par puta na povećalo za punu rezoluciju; prazno bijelo u gornjem lijevom kutu je dio gdje su zagrebačke gradske linije na velikoj karti, ovo je samo komad cjeline

Ivan

Nema nitko komentara na ovu veliku južnu kartu? :)


STIB

Nije loša karta. Ovaj dio grada mi je sasvim nepoznat i dobro će doći ako jednom budem morao otići  u južne krajeve.
Predložio bih jedino da se maknu zelene oznake za šume (valjda?) i da podloga ostane bijela posvuda.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

citaro

Što reći osim pohvale za veliki trud! Karta/e je/su super, ali složio bih se sa STIB-om da bi se ove zelene površine mogle maknuti jer nekako nisu baš relevantne za prikaz linija, a karta bi bez njih, čini mi se, bila preglednija :)

Ivan

Hvala, hvala. :)

Hm, da, razmislit ću o zelenim površinama, možda bih mogao maknuti, možda bi se moglo staviti u nekoj blijedoj zelenoj boji da bude manje nametljivo...