APP - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 15:17:56

Pozega

Potpuni gubitak identiteta,ali tako je to kad je drugi gazda,tko im je kriv što su uništili firmu prije preuzimanja većinskog dijela firme russian_roulette

Kolega garažer

#267 danas bio na AK Split
PROMET Split

mate

#392
Da, vozila je Harkany - Split u utorak navecer, jedan tekst iz SB na temu Setre

Citat:APP Golijat
Prva vožnja najvećeg autobusa u ovom dijelu Europe


Utorak navečer, u 23.20 sati, na Autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu, stigao je ponajveći autobus u ovom dijelu Europe. Riječ je o jednom od dva nova autobusa, prava Golijata APP-a sa 65 mjesta, vrijedna više od pet milijuna kuna, koji putnicima nude vrhunsku udobnost i sigurnost.

SLAVONSKI BROD – Utorak navečer. Nešto je pred 23 sata. I, u većini dijelova grada, vlada mir. Ipak, na Autobusnom kolodvoru u Slavonskom Brodu osjeća se putnička nervoza. Ukupno 11 putnika, s onima koji su ih došli ispratiti, čekaju autobus koji stiže u Brod iz Harkanja preko Osijeka i Đakova, da bi put nastavili prema Zagrebu, Zadru, Šibeniku ili Splitu, koji je krajnje odredište.
Autobus ima ukupno 65 mjesta, a putnici imaju mogućnost 'free WI-FI', ali i besplatno gledanja svih hrvatskih televizijskih programa.

Malo tko, ili gotovo nitko ne zna, kako će ovaj puta voziti se najvećim autobusom na ovim prostorima. Jednim od dva takva koje je APP kupio, a koji ne samo da je najveći po dimenzijama nego nudi i kvalitetu vožnje i udobnost kao niti jedan autobus na ovim prostorima.

Dolazak u Brod predviđen je za 23.15 sati. S malim zakašnjenjem, novi autobus APP-a 'uranja' na Kolodvor, praćen kišom. U njemu je već 36 putnika, a u Brodu ih ulazi još 11.

- Autobus je 2016. godište, dakle nov. Ima 480 konjskih snaga i uistinu je impresivan. Ovo je jedan od rijetkih autobusa na ovim prostorimna – kaže nam voditelj brodske Poslovnice APP-a, Željko Kovačević, koji je skupa s nama popratio prvi dolazak ovog Golijta na Kolodvor u Slavonskom Brodu.

Mada autobus ima ukupno 65 mjesta, Kovačević napominje kako ga neće biti problem 'napuniti'.

– U zadnje vrijeme raste broj putnika koji se odlučuju za vožnju autobusom, za razliku od nekada kada se više putovalo željeznicom. Naši putnici, koji rano ujutro moraju biti u Zagrebu ili idu dalje obavljati neke poslove tijekom dana, vozit će se ovim autobusom u kojem će putovati cijelu noć, ali opet na odredište stići na vrijeme kako bi u miru stigli obaviti planirano – naglasio je Kovačević, ne skrivajući zadovoljstvo što je ovakva grdosija punila njihov vozni park s ukupno 165 autobusa.

Zadovoljstvo nisu skrivali niti putnici, ukazujući na udobnost autobusa u kojem je unutrašnjost 'mirisala na novo'. U autobusu imaju mogućnost 'free WI-FI', ali i gledanja svih hrvatskih televizijskih programa. Uz putnike, zadovoljstvo novim vozilom nije krio niti vozač koji je Golijata prvi uvezao na slavonskobrodski Kolodvor.

- U vožnji se itekako osjeti razlika u odnosu na druge autobuse, jer ipak je ovdje elektronika u pitanju i te prednosti dolaze do izražaja. Činjenica je da se još nismo u potpunosti upoznali s njim, ali ovo što se može zaključiti iz prve vožnje uistinu se pokazao kao jako dobar – kazao je Janko Kampić, vozač koji nešto više od dvije godine zadovoljan radi u APP-u.

U vrijeme kada mnogi autoprijevoznici muku muče sa zadržavanjem vozača, koji trbuhom za kruhom odlaze u treće zemlje, u APP-u kažu nemaju tih problema.

– Mi ovdje u Slavonskom Brodu uistinu nemamo taj problem, a uz to sve više mladih ljudi završava za vozače i svakodnevno zaprimamo molbe za zapošljavanje – pojašnjava voditelj Poslovnice Kovačević, koji je u tvrtku došao 2004. godine, u vrijeme kada je APP imao 90-ak autobusa.

Od ukupno 165 autobusa i 370 zaposlenih u Požegi, Gradiški, Pakracu, Brodu, Đakovu, Osijeku i Zadru, u poslovnici u Slavonskom Brodu radi 40 zaposlenih od čega 26 vozača čiji vozni park čini 20-ak vozila. Nabavkom posljednja dva velika autobusa, jedinstvena u ovom dijelu Europe, tvrtka APP pokazala je kako se samo ulaganjem može napredovati. Ulaganjem u kvalitetu, ali i ljude. Da u tome uspijevaju dokaz je činjenica da su, primjerice u Osijeku, dobili koncesiju na 30 godina, da u Brodsko-posavskoj županiji voze redovni, linijski i prijevoz učenika te da kroz kolodvor u Slavonskom Brodu prolaze međunarodne linije dajući mu značaj tranzitnog grada.

http://www.sbplus.hr/slavonski_brod/gospodarstvo/promet/prva_voznja_najveceg_autobusa_na_ovom_podrucju.aspx#.VyrIYjHluSr

Matej

168 dobio isto autotransovu shemu

EuroCity

Citat: matej  u Svibanj 06, 2016, 18:28:59
168 dobio isto autotransovu shemu

Moram prokometirati da navedeni autobus izgleda odlično!  thumbs
Vidio sam ga maloprije u Požegi i... Uz tu zelenu podlogu i bogatiju shemu autobus izgleda robusnije nego prije. Općenito ta shema na busevima daje dojam robusnosti, za razliku od "šupljeg" polu-@ i samih slova app na bijelim busevima.

dmeto

U nedjelju sam se vozio novom S519 HD na Osijek - Split!  8-8 Oduševljen sam, kvaliteta, udobnost ali i usluga za peticu! pivkan

Dreamwalker

Na linijama APP Požege voze autobusi AP Davora, Tourismo i čini mi se onaj najfriškiji Cityliner.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Pozega

Zato što je 25 buseva APP a išlo u Lourd na vojno hodočašće.

Matej

I APP dobio vozacicu,danas otisla za Sl.Brod sgbr.99  :D

mate

Ta ti vozacica vec spada u staru gardu APPovih vozaca (po iskustvu), a i mislim da je vec bilo spomena o njoj na Forumu

Matej

B-180 isto dobio autotransovu shemu  :-\

Scarface

Prinova bijela Setra 415 gt-hd. Nisam vidio garažni broj na njoj, jučer je bila na ZG-PŽ (17:00).

Scarface

Jučer sam se vozio u prinovi 415 gt-hd oslikan u boje NK Osijeka. Nešto slično kako ATR ima citylinera oslikanog u boje Rijeke. Ali nažalost nisam vidio gbr pa ne znam jel se radi o istom busu kojeg sam naveo u prijašnjem postu.

Inače, opet kemijaju sa linijama ZG-Slavonija. Od prošlog mjeseca su uveli neke "čudne" linije koje službeno imaju tablu: Zagreb-Nova Gradiška-Rešetari-Slavonski Brod-Slobodnica. Rešetari su jedno selo 3 km istočno od Nove Gradiške. Te linije idu u 7:30, 14:15, 17:00, 18:10 (ova ne stoji u NG), i 19:45. Neke su svakodnevne, a neke voze kroz radne dane. Linija ZG-NG-SB-Punitovci-OS je pomaknuta sad i kreće ranije, u 15:45 (dosad 16:45). Uglavnom veselo  ;D, ono što vidim je da im iz Broda busevi idu prazni, ali dobro ljeto je i tek na jesen će se vidjet koliko se te linije mogu napuniti. 

Pozega

Jedna od Setri 319 UL-GT također u novoj šemi

Shole

A gdje su one nove 519-ice,  nitko ih nije cijelo ljeto uslikao !?