Autotrolejeva crna kronika

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:36:36

kico101

#645
Najgore od svega ( a što je i navedeno u tekstu ), je to da se zna tko su ti frajeri, ali naši idiotski zakoni ne dopuštaju primjenu sile prema maloljetnicima. Zaštićeni su tko lički medvjedi. Krivo ga pogledaš, odmah plavi telefon, a tebi socijalna služba za vrat ( ako si roditelj ), a policija, ako si netko drugi. Policija ih privede, ali zbog zakonskih regula, moraju ih pustiti nakon propisanog vremena. 80-ih, kada su gradskim ulicama patrolirali Mile, Jovo i kompanija, morao si stvarno biti faca da nešto takvoga napraviš ( a radilo se, to je poznato ), ali si znao da ti slijedi tamburanje po svim fazama. Da, bili su frajeri, ali s pokrićem ( modricama na 50% tijela ). Današnji mogu raditi što hoće, bez ikakvih sankcija. Čak ih ni iz škole ne mogu izbaciti.
Vratiti obaveznu vojsku i godinu dana drilla, pa da vidis.

A plinaši voze, mislim, zbog kamera, ali kakva korist od  toga kada ih odmah nalijepe, tako da se slažem s Bokijem, da je manja šteta staviti staru Avtomontažu, nego nove plastične Citelise. Druga opcija je ponovo uvesti zaštitare ( skuplje ) ili ukinuti posebne polakse za Pomorsku ( jeftinije ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

tramvajac 92

Imamo mi u ZG Conecte koji su pregrađeni, vozač ulazi kroz posebna vrata. Tako nešto bi trebalo za takve vožnjice. Pa ti dođi do vozača. ;)

Boki651

Kićo me sad sjetio priče o Jovi i Mili. Negdje na prijelazu s 80-ih na 90-te bio sam na starom okretištu 5-ice s roditeljima. Preko na ogradi sjedila su dva tinejdžera i pljuckala na cestu. U jednom trenutku nisu valjda ni skužili da prolazi tadašnja milicija. Odmah su iz marice izašla dvojica, zalijepila po dva šamara i povrh svega odvela ovu dvojicu sa sobom. A danas se s policijom sprdaju, rade što h volja. Slažem se za telefone da su uništili mogućnost odgoja djece, ali samo represivnim aparatom može se doći do rezultata. Ovako će ovakvih priča s vozačima van busa biti sve više, jer vide da mogu i da im nitko ne može ništa.

mivano


franky

Ne znam za ovo, ali na Trsatu je Citaro 70x zapeo za nepropisno parkirano vozilo. Oko 22h.

mivano

http://www.fiuman.hr/autobus-udario-pjesaka-u-centru-grada/

"Pješaci su tijekom proteklih 20 dana, nažalost, vrlo često žrtve prometnih nesreća u našoj županiji, čak tri pješaka su već poginula, a još nekoliko njih je ozlijeđeno.

U utorak, 20. prosinca, oko 17:30 sati dogodila se prometna nesreća u širem centru Rijeke, u Ulici Nikole Tesle, koja od Ulice Viktora Cara Emina vodi prema željeničkom kolodvoru, odnosno Krešimirovoj.

Gradski autobus udario je starijeg pješaka te ga je oborio na kolnik. Hitna pomoć stigla je vrlo brzo s obzirom na to da su udaljeni svega nekoliko stotina metara.

Težina ozljeda nesretnog muškarca trenutno nije poznata javnosti, a policija na mjestu provodi detaljan očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do nesreće."

Bari

Ovaj put nije nastradao jedan od autobusa već stariji gospodin u njemu uslijed naglog kočenja. Došlo je do oduzimanja prednosti autobusu od strane malog auta. Autobus je 594, vrijeme radnje prije otprilike 10-15 dana.





I dodatak kad već pišem o nesrećama uz 690 u pozadini. Audi se popeo na ogradu pored podvožnjaka na Žabici pred 10-ak dana i stvorio popriličnu kolonu.
KREPAT MA NE MOLAT !

Korisnik linije 34

Citat: Bari  u Prosinac 20, 2016, 21:57:13
Ovaj put nije nastradao jedan od autobusa već stariji gospodin u njemu uslijed naglog kočenja. Došlo je do oduzimanja prednosti autobusu od strane malog auta. Autobus je 594, vrijeme radnje prije otprilike 10-15 dana.

Prolazio sam tom ulicom baš u tim trenucima, hitna je taman pružala pomoć ozljeđenima, međutim nije mi bilo jasno što se dogodilo s obzirom da nikakvih tragova ničega nije bilo, pa sam čekao negdje nekakvo obrazloženje i sada ga evo i dočekao :)

Bari

Opet gori Citelis, ovaj put na putu za punionicu.

Izvor: REF
KREPAT MA NE MOLAT !

Majstor

Hoće li i njih vratiti ili su alergični samo na Citaro 😘
Samo mi sudite pošteno !

mivano

I mediji pišu...

http://www.fiuman.hr/zapalio-se-autobus-autotroleja-u-centru-rijeke/

"Jedan od novijih autobusa gradskog komunalnog društva Autotrolej, pogonjen na plin, zapalio se u utorak, 10. siječnja, kasno navečer.

Malo prije ponoći autobus se zapalio na raskrižju na Mlaci, a detaljnijih informacija o ovom slučaju trenutno nema.

Iako starost voznog parka Autotroleja nije toliko loša, ipak se u posljednjih godinu dana dogodilo više slučajeva u kojima su im se autobusi zapalili.

Sreća je da u nijednom tom slučaju nije nitko stradao, već su tek nastajale veće materijalne štete."

lussin

#656
Jel opet 811? ::| Ipak 806
http://www.fiuman.hr/autotrolej-autobus-se-nije-zapalio-gasenje-je-bilo-preventivne-naravi/

Citat:Prilično velik interes javnosti izazvala je vijest o navodnom požaru na jednom od najnovijih autobusa gradskog komunalnog društva Autotrolej.

No, iz Autotroleja su reagirali kako popriličan dim vidljiv na fotografiji nije uzrokovan vatrom, već je vatrogasni aparat korišten preventivno kako do vatre ne bi došlo nakon blokade kočnica.

Reagiranje Autotroleja prenosimo u cijelosti:

"Obzirom na neistinite tvrdnje i objave koje su objavili pojedini Internet portali, ovim putem Vam dostavljam kratku službenu informaciju o događaju na autobusu GB 806 u kasnim večernjim satima 10. siječnja 2017. godine. Naime, na putu prema punionici stlačenog prirodnog plina, na raskrižju na Mlaci, na autobusu garažnog broja 806 došlo je do blokade kočnica te se pojavio dim. Vozač je reagirao na apsolutno ispravan način te je kako bi spriječio eventualan požar,  na kočnice i kotače ispraznio sadržaj vatrogasnog aparata. U tijeku je defektaža na vozilu, a kako bi se ustanovili konkretni uzroci ovog kvara.

Znači autobus nije gorio, nije bilo niti plamena, već samo dima, a niti je došlo do samozapaljenja vozila. Nitko nije ozlijeđen, te obzirom je vozilo bilo na putu za punionicu, nije bilo na liniji i u njemu nije bilo putnika", poručuju iz Autotroleja.

Portal Fiuman.hr uputio je upit Autotroleju i prije te njihove reakcije o broju požara i kvarova koje su imali na svojim autobusima tijekom 2015. godine.

Korisnik linije 34


Shole

Ferode zapekle pa se ugrijale i zasmrdile.  Sav dim koji se vidi je od vatrogasnog aparata

Bari

621 imao neki manji dodir s Toyotom krajem siječnja


KREPAT MA NE MOLAT !